Careyn maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te kunnen stemmen.

Akkoord Lees meer
 

Medewerkers kruipen in de huid van de cliënt

Spijkenisse, 15 februari 2018

Trappen lopen met knieën die je nauwelijks kunt buigen? In de lift de juiste knop vinden als je bijna niets meer kunt zien? In de Participatiekliniek in het Brabantse stadje Megen kunnen zorgprofessionals zelf ervaren hoe het is om in een verpleeghuis te wonen. Begin februari werden 43 medewerkers van Careyn Zuid-Hollandse eilanden 24 uur lang in de kliniek 'opgenomen'. Een mooie ervaring die veel nieuwe inzichten opleverde.

De Participatiekliniek is in 2016 op initiatief van de V&VN van start gegaan. Het biedt zorgmedewerkers de kans om te ervaren hoe het is om cliënt te zijn. Maar er gebeurt meer: de deelnemers worden op verschillende, creatieve manieren uitgedaagd om na te denken over vragen als: Hoe wil je zelf worden verzorgd? Wat betekent dit voor jouw rol en vakmanschap? Hoe zou de zorg er over tien jaar uit moeten zien?

Het tweedaagse programma vond plaats in een leegstaande zorglocatie van BrabantZorg. De deelnemers werden vanuit Brielle en Spijkenisse met een bus opgehaald en sliepen een nacht in de kliniek. De volgende dag werden ze weer ('herboren') teruggebracht.
"Soms best wel confronterend" vond een deelnemer het event. Een andere had het over "wow-momenten" en allemaal waren ze het erover eens: dit hadden ze niet willen missen.
Het bezoek krijgt op 23 maart nog een vervolg met een extra clinic.

Meer informatie over de Participatiekliniek? Klik hier.

Teams 

Deel deze pagina:

Contact