Careyn maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te kunnen stemmen.

Akkoord Lees meer
 

Thuiszorg Utrecht Stad aangesloten bij ZorgDomein

Utrecht, 16 april 2021

Een jaar geleden sloten de zorgcentra van Careyn Utrecht Stad zich al aan bij ZorgDomein. Nu is ook de wijkzorg aan de beurt. Huisartsen en andere verwijzers kunnen nu heel makkelijk verwijzingen en uitvoeringsverzoeken sturen naar het wijkteam in het postcodegebied van de cliënt.

Bij de zorgcentra zijn ze al enthousiast over ZorgDomein. Nu kunnen ook de wijkteams en gespecialiseerd verpleegkundigen de voordelen ervaren. En die zijn er zeker: wijkteams zijn makkelijk vindbaar, de verwijzingen komen snel en compleet binnen en de wijkverpleging beschikt altijd over de juiste medische gegevens. Aanvullende informatie nodig? Met ZorgDomein kunnen ze snel schakelen met de verwijzer.

Regie in eigen hand

De wijkverpleegkundigen kunnen nu de verwijzers direct benaderen. Bellen of langsfietsen bij de huisarts is dan vaak niet nodig. Meer tijd en aandacht voor de cliënt dus. Ook de huisarts blijft met een behandelverslag goed op de hoogte. Met ZorgDomein kan ook gewoon onderweg gewerkt worden. Het is namelijk prima te gebruiken op een mobiele telefoon of tablet. Handig om even snel contact te zoeken.

In Utrecht Stad zijn ze blij met deze nieuwe ontwikkeling. Manager extramurale zorg Bart van 't Hof zegt daarover: "ZorgDomein biedt ons één plek waar verwijzers met hun zorgvraag terecht kunnen en het zorgaanbod in de wijken terug te vinden is. ZorgDomein biedt een veilige omgeving waar cliënteninformatie met elkaar gedeeld kan worden. Door zorgDomein willen wij de lijnen korter maken om zo de verwijzers te helpen met hun zorgvraag."

Deel deze pagina:

Contact