Careyn maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te kunnen stemmen.

Akkoord Lees meer
 

Milieuthermometer Zorg voor Maria-Oord

Vinkeveen, 26 mei 2021

Vrijdag 21 mei ontving Maria-Oord tijdens een feestelijke uitreiking het zilveren certificaat Milieuthermometer Zorg. Het Milieuplatform Zorg (MPZ) beloonde Careyn vorig jaar oktober al met de erkenning, maar door corona bleef een officiële uitreiking uit. De uitreiking van het certificaat werd gedaan door wethouders van gemeente De Ronde Venen: Cees van Uden (Duurzaamheid) en Alberta Schuurs (Zorg).

Tijdens de bijeenkomst gaven de wethouders symbolisch het certificaat aan Maria-Oord. "In 2040 willen wij een klimaat neutrale gemeente zijn. Het is goed om te zien dat Careyn ons hier ook bij helpt. Ze gaan slim om met gas, energie en water en het voorkomen van voedselverspilling. Daarnaast gaan ze dit jaar zelf duurzame energie opwekken met zonnepanelen. Dit draagt bij aan een beter milieu, maar hiermee besparen zij ook op de energierekening. En minder kosten betekent meer geld voor andere zaken, zoals de zorg zelf. Wij zijn enorm trots op het team van Careyn", aldus de beide wethouders.

Trots

Locatiemanager van Maria-Oord Sandra Kuijpers nam het certificaat enthousiast in ontvangst: "Ik ben ontzettend trots op wat we in Maria-Oord al bereikt hebben. Duurzaamheid is enorm belangrijk voor ons als zorgorganisatie maar uiteindelijk doen we het voor onze bewoners. Om het voor hen zo 'thuis' mogelijk te maken. Daar helpt duurzaamheid ook bij."

Zorg groener maken

Maria-Oord kreeg het certificaat omdat het zorgcentrum voldoet aan voldoende onderdelen van de Milieuthermometer Zorg. Voorbeelden hiervan zijn: scheiden van afval, plaatsen van LED lampen, schrijven van een CO2-routekaart en een onderzoek naar waste. Careyn wil Maria-Oord dit jaar voorzien van zonnepanelen. Uit een eerste onderzoek blijkt dat Maria-Oord met zonnepanelen ongeveer 30% van het elektraverbruik kan opwekken. Zonnepanelen leveren dus een belangrijke bijdrage aan meer duurzame energie van het zorgcentrum.

Green Deal

Eerder dit voorjaar ontving Careyn Snavelenburg in Maarssen ook de Milieuthermometer Zorg. Careyn is sinds 2016 aangesloten bij de Green Deal Duurzame Zorg en is daarom gaan werken met de Milieuthermometer Zorg, een certificeerbaar milieumanagementsysteem dat een duurzame bedrijfsvoering stimuleert.

 Milieuthermometer Zorg Maria-Oord 600

Op de foto v.l.n.r. Wethouder Duurzaamheid Cees van Uden, Harry Hendriks, facilitair coördinator Careyn, Sandra Kuijpers, locatiemanager Maria-Oord, Ruben van Zwieten, huismeester Maria-Oord en Wethouder Zorg Alberta Schuurs.

Deel deze pagina:

Contact