Careyn maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te kunnen stemmen.

Akkoord Lees meer
 

Careyn opent revalidatieafdeling in Antonius Ziekenhuis Woerden

Woerden, 12 juli 2021

Vrijdag 16 juli wordt de nieuwe revalidatieafdeling in het St. Antonius Ziekenhuis locatie Woerden officieel in gebruik genomen. Dat gebeurt met een kleine, feestelijke bijeenkomst waarbij wethouder Tymon de Weger de openingshandeling verricht. Careyn speelt met deze nieuwe afdeling in op de toenemende vraag naar geriatrische revalidatie in de regio. Tegelijk wordt de samenwerking met het St. Antonius Ziekenhuis versterkt.

De nieuwe afdeling met 22 kamers, een grote woonkamer met keuken en een oefenruimte ligt op de eerste etage van het St. Antonius in Woerden. De nieuwe revalidatieafdeling vergroot niet alleen het zorgaanbod in de regio, het versnelt ook de doorstroom vanuit het ziekenhuis. Al langer wordt door zorginstellingen in de regio nauw samengewerkt om de zorg voor onder meer de kwetsbare ouderen te verbeteren. Dit initiatief is een van de tastbare resultaten van die samenwerking.

Careyn heeft in Woerden al een afdeling revalidatie in zorgcentrum Weddesteyn. Maar de druk op dit soort zorg neemt toe. Manager Wilma van Doorn: "Er is een duidelijke stijging in de vraag naar kortdurende zorg onder ouderen. Dat komt niet alleen door de vergrijzing, maar ook door de trend om langer thuis te blijven wonen. Helaas leidt dat vaker tot valincidenten met een heup- of knie-operatie tot gevolg. De revalidatie kan dan plaatsvinden op de nieuwe revalidatieafdeling van Careyn in het St. Antonius. Het voordeel van die locatie is dat we dan ook makkelijk gebruik kunnen maken van de expertise en de onderzoeksfaciliteiten van het ziekenhuis. De revalidanten hoeven daarvoor dan ook niet te reizen."

De bestaande revalidatieafdeling in Weddesteyn zal zich gaan specialiseren in beschermde geriatrische revalidatie voor mensen met dementie, aandachts- en/of geheugenproblemen. Deze groep ouderen heeft veelal meer tijd en een aangepaste omgeving nodig om te revalideren.

De eerste revalidanten zijn overigens al op 5 juli opgenomen. De officiële opening volgt vrijdag 16 juli.

Deel deze pagina:

Contact