Careyn maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te kunnen stemmen.

Akkoord Lees meer
 

Fysiotherapie Nieuw Tamarinde

In Utrecht-Noord, in de wijk Overvecht staat zorgcentrum Careyn Nieuw Tamarinde. Vanuit deze locatie wordt in omliggende wijken eerstelijns fysiotherapie geboden. Tevens wordt er vanuit andere Careyn-locaties eerstelijns fysiotherapie geboden in andere delen van de stad Utrecht.

Centrum voor revalidatiezorg

Algemeen

Careyn revalidatie in Nieuw Tamarinde richt zich op het herstel van mensen na een operatie of mensen met chronische ziekten die tijdelijk niet thuis kunnen wonen. Wij bieden een revalidatieomgeving waarbij uw herstel en mogelijkheden centraal staat. Het doel hierbij zal altijd zijn om te kijken naar de mogelijkheden om terug te keren naar huis. Belangrijk hierbij is dat wij u stimuleren zoveel mogelijk zelf te doen en dat wij ondersteuning bieden waar dat nodig is.

Tijdens uw opname maken wij samen met u het revalidatieprogramma met daarin de revalidatiedoelstellingen. Deze worden samen met u besproken en passen bij uw situatie. De therapie zal bestaan uit individuele therapie en/of groepstherapie, huiswerkoefeningen en alle handelingen op de afdeling die u zelf kunt uitvoeren.

We hebben verschillende groepstherapieën op de revalidatie afdeling:

 • Revalidatiefitness groep, in deze groep kunt u uw eigen op maat gemaakte oefenprogramma uitvoeren onder begeleiding van de fysiotherapeut
 • Hand-rompgroep, in deze groep wordt uw romp en uw handvaardigheid getraind
 • Loopgroep, de loopgroep richt zich op de loopvaardigheid en behendigheid met of zonder loophulpmiddel
 • Functionele groep, in deze groep leren cliënten de reeds geoefende handelingen toe te passen in de dagelijkse praktijk (denk hierbij aan bijvoorbeeld koken, of de planten water geven)

Aanmelden en contact

Fysiotherapie is direct toegankelijk. Vaak is er wel een verwijzing nodig. Voor eerstelijns fysiotherapie kunt u kunt via uw huisarts of specialist een verwijzing krijgen. Onderstaand vindt u een link naar ons verwijsformulier, deze kunt u in laten vullen door uw huisarts of specialist. U kunt deze opsturen naar onderstaand adres of contact opnemen met het secretariaat van het Advies en Behandelcentrum. U wordt binnen 24 uur teruggebeld voor het maken van een afspraak.

Careyn Nieuw Tamarinde
Afdeling fysiotherapie
Neckardreef 6
3562 CN Utrecht
Telnr: 030-2588725
Email: secretariaat.paramedici@careyn.nl
Bereikbaar: maandag t/m vrijdag van 8.30 - 17.00

Het team

Alle onze therapeuten staan geregistreerd in het BIG-register. Meer informatie vindt u op de website van het BIG register.

Marleen van Eijk

Algemeen fysiotherapeut, ParkinsonNet fysiotherapeut
Marleen van Eijk

Marloes Olieman

Algemeen fysiotherapeut, Neurologie
Marloes Olieman

José van der Pol

Beweegagoog
José van der Pol

Tevens:

 • Laurien Husmann
 • Kevin de Jong
 • Jeanette Reijersen

Doelgroepen

De fysiotherapeuten van Careyn zijn gespecialiseerd in de zorg voor kwetsbare ouderen en cliënten/patiënten met een hoge leeftijd die te maken hebben met complexe gezondheidsproblematiek. Hierbij valt te denken aan reuma, artrose, CVA, gebroken heup, parkinson, dementie, MS, ALS, etc. Zij zijn gewend om nauw samen te werken met andere behandelaren, zoals de ergotherapeut, logopedist, psycholoog, arts etc.

Hieronder ziet u diverse aandoeningen en ziekten, die wij als ergotherapeut regelmatig tegenkomen. Staat uw ziekte of aandoening er niet tussen, maar ervaart u wel problemen in het uitvoeren van dagelijkse handelingen? Neem gerust contact met ons op.

 • valpreventie
 • CVA/beroerte
 • Dementie
 • Revalidatie na OK
 • Orthopedie
 • longaandoeningen
 • hartfalen
 • neurologische aandoeningen (bv. Parkinson, MS)
 • spierziekten (bv. ziekte van Duchenne, Fibromyalgie)
 • chronische pijn of vermoeidheid
 • Prothesetraining ( vaak a.g.v. Diabetes of Trauma)

Vergoeding

Vergoeding van de behandeling is afhankelijk van de wijze waarop u verzekerd bent. Kijk hiervoor uw polis na. De fysiotherapeuten hebben met bijna alle zorgverzekeraars een contract afgesloten.
Indien u verzekerd bent bij een van deze zorgverzekeraars dan wordt het overeengekomen tarief in rekening gebracht. Het is aan te raden om vooraf te controleren onder welke voorwaarden u verzekerd bent. Mocht dit niet geheel duidelijk zijn neem dan gerust de polisvoorwaarden mee zodat u samen met de therapeut ernaar kunt kijken.

Folders

Beweegactiviteiten

Bewegen is leuk, bewegen is gezond. Vooral ook als u ouder wordt.

Op de diverse locaties in de stad organiseren we speciaal voor ouderen en chronisch zieken beweegactiviteiten.

Wilt u meer gaan bewegen en daarmee uw fitheid bevorderen? Soepeler in de spieren en gewrichten worden en tegelijk een uur gezellig met elkaar doorbrengen? Kom dan naar 1 van de onderstaande beweegactiviteiten.

Bewegen met Silverfit

Silverfit is een computerspel voor senioren. Het daagt uit tot bewegen en je hoeft niet eens met een computer om te kunnen gaan. De groepen zijn klein en gezellig . Er wordt hard gewerkt, ieder op zijn eigen niveau.
Dinsdag van 11.00-12.00 en van 12.00-13.00 uur
Locatie Zorgcentrum Tamarinde
Woensdag van 16.00-17.00 uur
Locatie Zorgcentrum Rosendael

Bewegen met Plusfit

Plusfit is fitness voor senioren onder deskundige begeleiding. Gezamenlijke warming up en cooling down/ontspanning. Daar tussendoor werkt ieder zijn eigen programma af op de fitnessapparaten.
Dinsdag van 11.15-12.15 uur
Donderdag van 13.15-14.15 en van 14.30-15.30 uur
Locatie Zorgcentrum Tamarinde

Bewegen met Aerobics

Aerobics: bewegen op muziek voor de 55+er. Zowel de muziek als het bewegen natuurlijk aangepast aan de leeftijd. Een pittige bewegingsles waarin alle spiergroepen worden aangesproken, maar waarin toch iedereen op zijn/haar eigen niveau kan mee doen. Een kleine, gezellige groep.
Dinsdag van 13.30-14.30 uur
Locatie Zorgcentrum Tamarinde

Meer Bewegen Voor Ouderen

Beweeggroep voor senioren. Bewegen vanuit de stoel, in een heel gezellige groep in het restaurant van Swellengrebel. Spelenderwijs proberen we de fitheid te bevorderen en de spieren en gewrichten wat soepeler te maken. Na het uurtje bewegen nog even nakletsen met een kopje koffie of thee.
Dinsdag van 16.00-17.00 uur
Locatie Zorgcentrum Swellengrebel

Wilt u meer informatie of graag een keer deelnemen aan een proefles dan kunt u contact opnemen met het secretariaat paramedische afdeling.
Telefoonnummer: 030-2588725
E-mail: secretariaat.paramedici@careyn.nl

Geriatriefysiotherapie

Binnen de locaties Rosendael en Nieuw Tamarinde is een aantal geriatrie-fysiotherapeuten werkzaam. Dit specialisme richt zich specifiek op de kwetsbare ouderen, de ouderen die langer thuis blijven wonen en de groep ouderen waarvan de diagnose nog niet bekend is. In samenwerking met de huisarts en andere disciplines zoals de ergotherapeut, de logopedist, de diëtist en de psycholoog wordt uw situatie in kaart gebracht en worden de acties en behandelingen ingezet.

Logo De Fysiotherapeut

Samenwerking

Om u goed te kunnen behandelen, werken wij nauw samen met verschillende collega's die ook op de locatie aanwezig zijn. Denk hierbij aan de ergotherapeut, logopedist, diëtiste, psycholoog en specialist ouderengeneeskunde. Daarnaast werken wij, indien nodig, nauw samen met de huisarts. Dit gebeurt altijd in overleg met u.

Naast de multidisciplinaire samenwerking onderhouden wij ook op regelmatige basis contact met andere specialisten zoals:

 • Orthopedisch schoenmaker Schrijvers
 • Orthopedisch schoenmaker Indemauer
 • Orthopedisch instrumentmaker de Hoogstraat
 • Therapeutisch elastische kousen en andere medische hulpmiddelen Mathot
 • Revalidatie-arts

Wij kunnen een adviserende rol spelen in de aanvraag van een hulpmiddel.

Klachten / suggesties

De fysiotherapeuten van Careyn Nieuw Tamarinde vinden goede dienstverlening erg belangrijk. Toch kan het gebeuren dat er iets niet goed loopt en u niet tevreden bent. Als u een klacht heeft willen wij dit graag van u horen. Bedenk dan, dat een gesprek met uw fysiotherapeut of met diens leidinggevende vaak al heel verhelderend kan zijn. U kunt ook het klachtenformulier invullen.
Ook als u een suggestie heeft om onze diensten te verbeteren stellen wij het op prijs als u ons dit laat weten.
Een compliment? Dat stellen wij zeer op prijs. Gebruik hiervoor het complimentenformulier of - beter nog - plaats een bericht op www.zorgkaartnederland.nl.

Tip: lees voordat u het formulier invult de informatie op de pagina 'Compliment of Klacht'. Daar vindt u ook onze uitgebreide klachtenregeling.

Deel deze pagina:

Contact