ErGo Stellendam

Soms kunt u in uw dagelijks leven bepaalde activiteiten niet meer zelfstandig uitvoeren. Denk aan het uitvoeren van huishoudelijke taken, persoonlijke verzorging, hobby's of werk. Een ziekte, beperking of het ouder worden belemmert u steeds vaker. En dat kan best vervelend zijn. De Careyn ergotherapeuten in Stellendam helpen u om uw dagelijkse handelingen weer zo zelfstandig mogelijk en naar tevredenheid uit te voeren. We zijn er voor alle inwoners van Goeree-Overflakkee.

Bij u thuis

De ergotherapeut van Careyn komt over het algemeen bij u thuis. Nadat in een eerste gesprek duidelijk is geworden wat uw vragen en problemen zijn, zoekt de ergotherapeut samen met u naar oplossingen. Dat kan bijvoorbeeld door het opnieuw of anders leren uitvoeren van activiteiten.

Daarnaast adviseert de ergotherapeut over hulpmiddelen en woningaanpassingen. Zo kunt u beter met uw beperkingen omgaan en kunnen onveilige situaties voorkomen worden. Ook geeft de ergotherapeut adviezen om problemen te voorkomen. Ook de mantelzorgers krijgen aandacht en adviezen. Dat vinden we belangrijk bij Careyn.

Het kan soms ook nodig zijn om andere zorgverleners, zoals een fysiotherapeut of een logopedist in te schakelen. Ook dat wordt voor u geregeld.

Waarom kiezen voor Careyn ergotherapie?

Omdat alle ergotherapeuten van Careyn ook in het zorgcentrum werkzaam zijn, hebben zij naast algemene kennis, veel kennis op het gebied van aandoeningen en ziekte bij de ouder wordende mens. Daarnaast zijn ze gewend om nauw samen te werken met andere behandelaars, zoals de fysiotherapeut, logopedist, een psycholoog of een arts.

De ergotherapeuten van Careyn zijn gespecialiseerd in het behandelen van volwassenen en ouderen met enkel- en meervoudige problematiek. Hierbij valt te denken aan reuma, artrose, CVA, gebroken heup, parkinson, dementie, MS, ALS, etc. Ze hebben veel expertise in het behandelen en begeleiding van cliënten met cognitieve problemen. Dat zijn onder andere geheugen-, concentratie- en leerproblemen. In dit document (pdf) leest u meer over onze doelgroepen en specialismen.

En natuurlijk: al onze ergotherapeuten staan geregistreerd in het kwaliteitsregister paramedici. 

Praktische informatie

  • Ergotherapie is in principe direct toegankelijk. We noemen dat 'eerstelijnszorg'. Dat betekent dat u niet eerst langs een huisarts of specialist hoeft.

    U kunt dus rechtstreeks bij ons terecht. De ergotherapeut zal samen met u bespreken of een aanvullende verwijzing via de huisarts of specialist noodzakelijk is. Want let op: sommige verzekeraars stellen zo'n verwijzing vooraf als eis. Onze ergotherapeuten zullen u dan informeren en zo nodig verder helpen.

    Maar nogmaals: u hoéft niet eerst langs de huisarts. U kunt dus gerust direct contact met Careyn Ergotherapie opnemen.