Thuisbegeleiding

Een dementerende partner. Een onhandelbare puber. Financiële problemen. Soms kan het u boven het hoofd groeien. En kan het lijken alsof de problemen het winnen van het optimisme. De thuisbegeleiders van Careyn bieden u uitkomst. U krijgt persoonlijke ondersteuning. Met praktische oplossingen en adviezen. Het resultaat? Dat u alles weer op de rails krijgt.

afbeelding

Wat doet een thuisbegeleider?

Onze thuisbegeleiders zijn breed opgeleide professionals. Met een ruime ervaring in praktische begeleiding en ondersteuning bij u thuis. Zij bieden hulp op tal van gebieden: op psychosociaal vlak (gevoelens en gedachten), bij de opvoeding of bij het organiseren van uw huishouden. Maar ook bij administratieve vaardigheden.

De naam zegt het al: een thuisbegeleider komt bij u thuis langs. U hoeft de deur niet uit, maar kan in uw vertrouwde omgeving het gesprek aangaan met uw thuisbegeleider. Zo krijgen we ook inzicht in uw thuissituatie. Samen werken we prettig richting mogelijke oplossingen voor uw vraagstuk. We nemen het niet allemaal over, maar helpen u om weer grip te krijgen op uw leven.

Hoe thuisbegeleiding van Careyn werkt

De thuisbegeleiding van Careyn bestaat vaak uit drie stappen. De eerste stap noemen we 'stabiliseren'. We observeren en analyseren en bouwen zo nodig vertrouwen op. Samen met u maken we een plan van aanpak. Dit noemen wij bij Careyn ook wel een begeleidingsplan.
In de tweede stap gaat het om het uitvoeren van het begeleidingsplan. Hierbij staan bewustwording en zelfsturing centraal. Observeren, signaleren, evalueren: het eventueel bijstellen van het begeleidingsplan gaat continu door. Tenslotte is stap drie. De afrondig. We bouwen de begeleiding af en gaan samen evalueren. 

Samenwerking met andere hulpverleners

Als u thuisbegeleiding krijgt heeft u vaak al met verschillende hulpverleningsinstanties te maken. Daarom is de samenwerking tussen uw thuisbegeleider en andere betrokken hulpverleners zeker wenselijk. Bij Careyn is dat vanzelfsprekend. Daarom staan wij altijd open voor samenwerkingen met andere hulpverleners. Zo doen wij er alles aan om voor u de juiste oplossing te creëren. 

Praktische informatie

  • Thuisbegeleiding valt onder de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Uw gemeente is hiervoor verantwoordelijk.
    Vaak hebben gemeenten een zogenaamd 'Wmo-loket'. U kunt daar thuisbegeleiding aanvragen. Vaak kan dat met een online formulier op de website. Ook kunt u een gemeente-loket bezoeken.
    Een gemeenteambtenaar of iemand van het 'wijkteam' gaat vervolgens met u een gesprek aan om te kijken welke ondersteuning u precies kunt gebruiken.

    Voor thuisbegeleiding vanuit de Wmo betaalt u een eigen bijdrage. Het CAK berekent die eigen bijdrage. Heeft u financiële problemen en schrikt een eigen bijdrage u af? Juist dan is het belangrijk om in gesprek te gaan met de gemeente.
    Heeft u thuiszorg van Careyn? Vraag uw wijkverpleegkundige om hulp. Ook bijvoorbeeld een huisarts kan u op weg helpen. U staat er nooit alleen voor.