De afdeling Amana in Careyn Rosendael in de Utrechtse wijk Overvecht is speciaal voor ouderen met een islamitische geloofsovertuiging die lichamelijk (ernstig) ziek zijn en veel (speciale) zorg nodig hebben. Het gaat om chronische ziekte: een ziekte die heel lang duurt, steeds terugkomt of niet meer overgaat.

Neem contact op

Amana
Indusdreef 5
3564 GV Utrecht

030 - 25 88 788

Routebeschrijving
afbeelding van Amana

Eigen kamer

In de zorgunit heeft iedere bewoner uiteraard een eigen kamer. De cliënt en zijn familie richten de kamer in met eigen meubilair, zoals een televisie, zithoek en persoonlijke eigendommen. Via een satelliet zijn islamitische televisiezenders te ontvangen. De gehele zorgunit ademt een oriëntaalse sfeer. Er zijn twee huiskamers, een gebedsruimte en natuurlijk: er worden Halal maaltijden geserveerd.

De zorgverleners van Amana

Op de zorgunit werken gediplomeerde medewerkers die bekend zijn met de islamitsiche cultuur. Binnen Careyn werken, naast verzorgenden en verpleegkundigen ook fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten, diëtisten en artsen. Samen werken zij aan een goede zorg en dienstverlening. 

Thuis voelen

We willen dat u zich thuisvoelt in Amana. We realiseren ons ook heel goed dat ieder mens anders is, met een andere persoonlijke geschiedenis, met andere normen en waarden. We willen recht doen aan iedere persoon. Ervaringen die in zijn of haar leven belangrijk zijn, zijn dat ook voor ons. Samen met de cliënt en de familie willen we zorgdragen voor een prettige leefomgeving. 

Even binnenkijken

afbeelding Rosendael 49
afbeelding 10 08 31 Utrecht Amana Mzine002 Copy (1) (1)
afbeelding Rosendael 46
afbeelding Rosendael 48
afbeelding Wjritman 090910 751

Praktische informatie

 • De afdeling Amana in Careyn Rosendael is er speciaal voor ouderen met een islamitische geloofsovertuiging. Zij moeten beschikken over een zogenaamde Wlz-indicatie met zorgprofiel VV6 en VV8 of VV10 nodig.
  Hoe u zo'n indicatie krijgt leest u bij 'zorg regelen'. 

  Er is overigens een helder overzicht waarop staat met welke zorgprofiel u bij welke Careyn-locatie u terecht kunt. U kunt het hier downloaden.
  Let op: per locatie kunnen aanvullende verblijfscriteria gelden.

  Careyn bepaalt niet zelf welk zorgprofiel u heeft. Dat gebeurt bij het Centrum Indicatiestelling Zorg en is onderdeel van uw Wlz-indicatie. U leest daar meer over onder het kopje 'Zorg regelen'.

 • Heeft u intensieve zorg nodig en kunt u niet meer thuis blijven wonen, dan kunt u bij het Centrum Indicatiestelling Zorg een aanvraag indienen voor verpleeghuiszorg. De huisarts of bijvoorbeeld onze wijkverpleegkundige kan u daarbij ondersteunen. Ook kunt u hulp inroepen van de Cliëntondersteuner Wlz.

  Het CIZ zal naar uw situatie kijken. Als deze voldoet aan een aantal voorwaarden krijgt u een zogenaamde ‘Wlz-indicatie’. Met die indicatie heeft u recht op verpleeghuiszorg. Daarin geeft het CIZ ook een zorgprofiel aan. Het zorgprofiel zegt iets over de aard, inhoud en omvang van de benodigde zorg. Er wordt dus goed gekeken welke zorg u precies nodig heeft. Onder het kopje 'Voor wie' leest u of u met uw zorgprofiel bij de afdeling Amana in Careyn Rosendael terecht kunt. Is dat het geval, dan kunt u contact opnemen met onze afdeling 'zorgbemiddeling'. Zij ondersteunen u bij de verdere procedure. Contact opnemen kan met onderstaand formulier. Maar natuurlijk: u kunt ook altijd even met Careyn Rosendael of Careyn Klantenservice bellen.

  Meer informatie leest u ook op de pagina 'Verpleeghuizorg regelen'.

 • Verpleeghuiszorg is dure zorg. Voor veel mensen zou dat niet te betalen zijn. Daarom hebben we het in Nederland zo geregeld dat iedereen recht heeft op deze zorg. Afgezien van een eigen bijdrage hoeft u die zorg dan ook niet zelf te betalen. De financiering is geregeld via de Wet langdurige zorg (Wlz). 

  Eigen bijdrage

  U betaalt dus wel een eigen bijdrage. Die eigen bijdrage wordt door het CAK berekend. Meer informatie vindt u ook op de website www.regelhulp.nl.

  Bijkomende kosten

  Sommige kosten vallen niet onder de Wlz-vergoeding en moet u dus zelf betalen. Uw abonnementskosten voor televisie in uw appartement bijvoorbeeld. Die kosten kan en mag Careyn dan bij u in rekening brengen.
  Welke bijkomende kosten Careyn Rosendael bij u in rekening kan brengen leest u hier.

 • Helaas geldt voor veel verpleeghuizen een wachttijd. Dat is in heel Nederland zo. Kunt u nog niet direct terecht bij het huis van uw voorkeur, dan volgt plaatsing op een wachtlijst. U krijgt dan een bepaalde ‘wachtstatus’. Als uw situatie bijvoorbeeld zorgelijk is, dan zal gekeken worden hoe en waar u snel opgenomen kunt worden. U leest er hier meer over.

  Careyn publiceert maandelijks een overzicht van de wachttijden bij haar zorglocaties. U kunt het overzicht voor onze locaties in de stad Utrecht hier downloaden.

 • Voor bewoners van Amana die op vrijdag naar de moskee in Overvecht willen en geen vervoer hebben proberen we vervoer te regelen.  Vrijwilligers kunnen zich hiervoor aanmelden bij de vrijwilligerscoördinator van Careyn Rosendael. 

Meer informatie over Careyn Rosendael