Careyn Activiteitencentrum Het Raakvlak

Woont u nog zelfstandig en wilt u graag anderen ontmoeten? Kom dan naar Activiteitencentrum Raakvlak in Mijdrecht. We zijn er voor ouderen die ondersteuning, begeleiding, zorg of gespecialiseerde hulp nodig hebben. Denk aan kwetsbare ouderen, mensen met een lichamelijke ziekte of een (niet aangeboren) handicap en mensen met een gecombineerde zorgvraag. Ook ouderen met beginnende dementie kunnen hier terecht.

Neem contact op

Careyn Activiteitencentrum Het Raakvlak
Dr. J. van der Haarlaan 8
3641 JW Mijdrecht

06 - 10 00 53 84

Routebeschrijving
afbeelding van Careyn Activiteitencentrum Het Raakvlak

Wat gebeurt in dit dagactiviteitencentrum?

In dit dagactiviteitencentrum in Mijdrecht organiseren we verschillende activiteiten waar u aan mee kunt doen. Dit kan individuele begeleiding zijn, maar er zijn ook voldoende groepsactiviteiten. Samen koken, muziek luisteren maar ook zelf maken, tekenen en schilderen; het behoort allemaal tot de mogelijkheden. 

Houd uw geest scherp met de geheugentraining en uw lichaam soepel met de diverse bewegingsactiviteiten. ‘s Middags lunchen we altijd gezellig samen. Een moment van rust, maar ook een moment van gezellige gesprekken aan tafel. De activiteiten zijn er niet alleen voor de ontspanning, maar ook om eenzaamheid tegen te gaan.

Specialistische begeleiding

Soms is specialistische begeleiding nodig. Bijvoorbeeld door een psycholoog, fysiotherapeut, ergotherapeut of specialist ouderen geneeskunde. Dit wordt geleverd vanuit Careyn Maria-Oord. Zij begeleiden u in het omgaan met lichamelijke en psychische klachten. Zo hebben we passende zorg voor iedere zorgvraag.

Een nadere kennismaking:

afbeelding Utrecht West Raakvlak.4
afbeelding Utrecht West Raakvlak.1
afbeelding Utrecht West Raakvlak.5
afbeelding Utrecht West Raakvlak.2
afbeelding Utrecht West Raakvlak.3

Praktische informatie

 • Soms worden er in een activiteitencentrum van Careyn activiteiten georganiseerd die voor iedereen toegankelijk zijn. Die worden dan in bijvoorbeeld wijkkrantjes of op affiches aangekondigd.
  Voor alle andere activiteiten heeft u altijd een indicatie nodig. Waar u die aanvraagt is afhankelijk van uw situatie.

  Dagbesteding gaat vooral om het bieden van een zinvolle invulling van de dag. Bijvoorbeeld omdat u anders weinig mensen ziet. Ontmoeting en gezelligheid zijn dan belangrijk. Deze zorg valt onder de verantwoordelijkheid van de gemeenten. U vraagt de indicatie dan ook aan bij gemeente De Ronde Venen. 
  Verder lezen: dagbesteding regelen

  Als er specialistische zorg nodig is, dan is vaak een andere indicatie nodig. We spreken dan van dagbehandeling. Daarvoor neemt u niet contact op met de gemeente, maar met het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Daar kunt u dan een zogenaamde Wlz-indicatie aanvragen. Uw huisarts kan u daarbij helpen.
  Verder lezen: dagbehandeling regelen

  U kunt natuurlijk altijd contact opnemen met een activiteitencentrum of met onze klantenservice om te vragen welke indicatie u moet aanvragen. Heeft u een wijkverpleegkundige van Careyn? Ook zij kunnen u hierin adviseren.

 • Wij kunnen het vervoer met een taxi of een rolstoelbus voor u regelen. Dit gebeurt alleen als dit binnen de indicatie is opgenomen. In alle andere gevallen zorgt u zelf voor uw vervoer.

 • De deuren van onze activiteitencentra in De Ronde Venen staan open van maandag tot en met vrijdag van 9.15 tot 16.30