Careyn De Vloot

Careyn Zorgcentrum De Vloot in Maassluis, een moderne woon- en leefomgeving voor zorgbehoevende ouderen. Comfortabele appartementen met alle voorzieningen van nu. Kleinschalig wonen. Groots genieten. Een huiselijk zorgcentrum dat staat voor zelfstandig wonen en bewoners die zelf de regie kunnen voeren.

Neem contact op

Careyn De Vloot
De Vloot 64
3144 PC Maassluis

010 - 59 39 159

Routebeschrijving
afbeelding van Careyn De Vloot

Wonen in Careyn De Vloot

Careyn De Vloot is een nieuw, modern wooncomplex in Maassluis voor in totaal 52 zorgbehoevende ouderen. Het bevat 26 plaatsen voor kleinschalig wonen (De Vloot 64) en 26 appartementen inclusief specialistische zorg (De Vloot 72-98). De appartementen bieden alle ruimte voor de zelfstandigheid van haar bewoners. De kleinschaligheid van de locatie maakt dat we de 'huiselijkheid' extra kunnen bewaren.

Activiteiten, welzijn en mantelzorgers

Welzijn, daar schenken we logischerwijs alle aandacht aan. Careyn De Vloot organiseert dan ook allerlei leuke activiteiten voor bewoners, zelfstandig wonende senioren maar ook voor mensen met een beperking uit Maassluis. Samen met u doen we alles voor dat echte ‘thuisgevoel’. 

Hoe meer de bewoner zich thuisvoelt, hoe meer de mantelzorger zich daar ook prettig bij voelt. De mantelzorger krijgt dan ook een belangrijke rol. Er is alle ruimte voor betrokkenheid: boodschappen doen, koffie drinken, de was doen of licht huishoudelijke werkzaamheden. Hiermee behoudt u als mantelzorger de gelegenheid om actief te blijven in de zorg voor uw partner of familielid. Net als thuis.

Goed om te weten:

afbeelding Zorgkaartnederland Zorgcentrum
Anonieme review
Het persoonlijke contact was hartverwarmend.
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandCareyn De Vloot is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
afbeelding De Vloot Maassluis4
afbeelding De Vloot Maassluis6
afbeelding De Vloot Kleinschalig Wonen

Praktische informatie

 • 010 - 59 39 159
  Let op: er volgt een keuzemenu.

  • Kies 1 voor Verblijf Licht
  • Kies 2 voor Kleinschalig wonen
   Ook hierna kunt een een vervolgkeuze maken:
   • Kies 1 voor Noordvliet
   • Kies 2 voor Zuidvliet
   • Kies 3 voor Keersluis
   • Kies 4 voor De Schans
 • De zorg die de zorgcentra van Careyn leveren moet zo goed mogelijk aansluiten bij uw situatie. Om die 'match' te kunnen maken kijken we naar uw zorgprofiel. Er is een helder overzicht waarop staat met welke zorgprofiel u bij welke Careyn-locatie u terecht kunt. U kunt het hier downloaden.
  Let op: per locatie kunnen aanvullende verblijfscriteria gelden.

  Careyn bepaalt niet zelf welk zorgprofiel u heeft. Dat gebeurt bij het Centrum Indicatiestelling Zorg en is onderdeel van uw Wlz-indicatie. U leest daar meer over onder het kopje 'Zorg regelen'.

   

 • Heeft u intensieve zorg nodig en kunt u niet meer thuis blijven wonen, dan kunt u bij het Centrum Indicatiestelling Zorg een aanvraag indienen voor verpleeghuiszorg. De huisarts of bijvoorbeeld onze wijkverpleegkundige kan u daarbij ondersteunen. Ook kunt u hulp inroepen van de Cliëntondersteuner Wlz.

  Het CIZ zal naar uw situatie kijken. Als deze voldoet aan een aantal voorwaarden krijgt u een zogenaamde ‘Wlz-indicatie’. Met die indicatie heeft u recht op verpleeghuiszorg. Daarin geeft het CIZ ook een zorgprofiel aan. Het zorgprofiel zegt iets over de aard, inhoud en omvang van de benodigde zorg. Er wordt dus goed gekeken welke zorg u precies nodig heeft. Onder het kopje 'Voor wie' leest u of u met uw zorgprofiel bij De Vloot terecht kunt. Is dat het geval, dan kunt u contact opnemen met onze afdeling 'zorgbemiddeling'. Zij ondersteunen u bij de verdere procedure. Contact opnemen kan met onderstaand formulier. Maar natuurlijk: u kunt ook altijd even met Careyn De Vloot of Careyn Klantenservice bellen.

  Meer informatie leest u ook op de pagina 'Verpleeghuizorg regelen'.

 • Verpleeghuiszorg is dure zorg. Voor veel mensen zou dat niet te betalen zijn. Daarom hebben we het in Nederland zo geregeld dat iedereen recht heeft op deze zorg. Afgezien van een eigen bijdrage hoeft u die zorg dan ook niet zelf te betalen. De financiering is geregeld via de Wet langdurige zorg (Wlz). 

  Eigen bijdrage

  U betaalt dus wel een eigen bijdrage. Die eigen bijdrage wordt door het CAK berekend. Meer informatie vindt u ook op de website www.regelhulp.nl.

  Bijkomende kosten

  Sommige kosten vallen niet onder de Wlz-vergoeding en moet u dus zelf betalen. Uw abonnementskosten voor televisie in uw appartement bijvoorbeeld. Die kosten kan en mag Careyn dan bij u in rekening brengen.
  Welke bijkomende kosten Careyn De Vloot bij u in rekening kan brengen leest u hier.

 • Helaas geldt voor veel verpleeghuizen een wachttijd. Dat is in heel Nederland zo. Kunt u nog niet direct terecht bij het huis van uw voorkeur, dan volgt plaatsing op een wachtlijst. U krijgt dan een bepaalde ‘wachtstatus’. Als uw situatie bijvoorbeeld zorgelijk is, dan zal gekeken worden hoe en waar u snel opgenomen kunt worden. U leest er hier meer over.

  Careyn publiceert maandelijks een overzicht van de wachttijden bij haar zorglocaties. U kunt het overzicht voor onze locaties in Zuid-Holland hier downloaden.