Careyn Hart van Rozenburg

Careyn Hart van Rozenburg staat midden in een woonwijk in het dorp Rozenburg. Dit modern ingerichte pand biedt woonruimte aan 28 cliënten. Veilig en comfortabel wonen, maar met een high-tech karakter. Careyn maakt in dit zorgcentrum in Rozenburg namelijk gebruik van elektronische snufjes (domotica) om het leven nog makkelijker te maken. 

Neem contact op

Careyn Hart van Rozenburg
Elzenlaan 30
3181 BG Rozenburg

088 - 123 99 88

Routebeschrijving
afbeelding van Careyn Hart van Rozenburg

Aangenaam, Careyn Hart van Rozenburg

Dit zorgcentrum bestaat uit twee verdiepingen. Iedere verdieping kent twee welzijnsruimtes: op de begane grond ‘Vlindertuin’ en ‘Libelleplas’. En op de eerste verdieping ‘Fazantenlaan’  en ‘Pauwenhof’. Iedere bewoner heeft een eigen tweekamerappartement. Voorzien van een eigen badkamer en gastentoilet. En ook uw familieleden en andere bezoekers zijn altijd welkom. 

Careyn maakt gebruik van de modernste elektronica. Waarom? Om het leven van de bewoner en zorgmedewerkers nóg makkelijker te maken. Zo wordt er bijvoorbeeld gewerkt met 'leefcirkels'. Per bewoner wordt bekeken welke ruimtes veilig toegankelijk zijn. Met polsbandjes wordt gekeken of u binnen uw eigen leefcirkel blijft. Een soort alarmknop dus. Een veilig gevoel. Uiteraard doen we dit niet zomaar, maar bespreken we dit eerst met u en uw contactpersonen.

Uw welzijn, onze zorg

In Careyn Hart van Rozenburg draait alles om uw welzijn. Met hulp van alle geweldige vrijwilligers en mantelzorgers bieden we dagelijks activiteiten aan. Zowel individueel als in groepsverband. Ook de maaltijden worden iedere dag vers bereid, en waar mogelijk met hulp van bewoners. Echt teamwork!

Op deze zorglocatie in Rozenburg zijn de arts, psycholoog, fysio- en ergotherapeut op vaste dagen aanwezig. Ook komt de geestelijk verzorger regelmatig langs voor individuele gesprekken of groepsbijeenkomsten. Naast deze vaste zorgdisciplines worden er - wanneer nodig - ook andere professionals ingezet. Zo hebben wij een breed zorgaanbod beschikbaar.

Even nader kennismaken:

afbeelding Hart Van Rozenburg Rozenburg12
afbeelding Hart Van Rozenburg Rozenburg5
afbeelding Hart Van Rozenburg Rozenburg7
afbeelding Zorgkaartnederland Zorgcentrum
Anonieme review
"Liefdevolle verpleging en zorg. Top Team"

Praktische informatie

 • Telefoonnummers

  • 0181-711961 (Libelleplas)
  • 0181-711962 (Fazantenlaan)
  • 0181-711963 (Pauwenhof)
  • 0181-711964 (Vlindertuin)

  Mailadressen

 • Careyn vindt het belangrijk dat haar cliënten meedenken, meepraten en ook meebeslissen over zaken die voor hen belangrijk zijn. Daarom is er de cliëntenraad. De cliëntenraad Hart van Rozenburg overlegt regelmatig met de manager zorg en denkt mee over onderwerpen die voor de cliënten ('bewoners') van belang zijn.

 • De zorg die de zorgcentra van Careyn leveren moet zo goed mogelijk aansluiten bij uw situatie. Om die 'match' te kunnen maken kijken we naar uw zorgprofiel. Er is een helder overzicht waarop staat met welke zorgprofiel u bij welke Careyn-locatie u terecht kunt. U kunt het hier downloaden.
  Let op: per locatie kunnen aanvullende verblijfscriteria gelden.

  Careyn bepaalt niet zelf welk zorgprofiel u heeft. Dat gebeurt bij het Centrum Indicatiestelling Zorg en is onderdeel van uw Wlz-indicatie. U leest daar meer over onder het kopje 'Zorg regelen'.

   

 • Heeft u intensieve zorg nodig en kunt u niet meer thuis blijven wonen, dan kunt u bij het Centrum Indicatiestelling Zorg een aanvraag indienen voor verpleeghuiszorg. De huisarts of bijvoorbeeld onze wijkverpleegkundige kan u daarbij ondersteunen. Ook kunt u hulp inroepen van de Cliëntondersteuner Wlz.

  Het CIZ zal naar uw situatie kijken. Als deze voldoet aan een aantal voorwaarden krijgt u een zogenaamde ‘Wlz-indicatie’. Met die indicatie heeft u recht op verpleeghuiszorg. Daarin geeft het CIZ ook een zorgprofiel aan. Het zorgprofiel zegt iets over de aard, inhoud en omvang van de benodigde zorg. Er wordt dus goed gekeken welke zorg u precies nodig heeft. Onder het kopje 'Voor wie' leest u of u met uw zorgprofiel bij het Hart van Rozenburg terecht kunt. Is dat het geval, dan kunt u contact opnemen met onze afdeling 'zorgbemiddeling'. Zij ondersteunen u bij de verdere procedure. Contact opnemen kan met onderstaand formulier. Maar natuurlijk: u kunt ook altijd even met Careyn Hart van Rozenburg of Careyn Klantenservice bellen.

  Meer informatie leest u ook op de pagina 'Verpleeghuizorg regelen'.

 • Verpleeghuiszorg is dure zorg. Voor veel mensen zou dat niet te betalen zijn. Daarom hebben we het in Nederland zo geregeld dat iedereen recht heeft op deze zorg. Afgezien van een eigen bijdrage hoeft u die zorg dan ook niet zelf te betalen. De financiering is geregeld via de Wet langdurige zorg (Wlz). 

  Eigen bijdrage

  U betaalt dus wel een eigen bijdrage. Die eigen bijdrage wordt door het CAK berekend. Meer informatie vindt u ook op de website www.regelhulp.nl.

  Bijkomende kosten

  Sommige kosten vallen niet onder de Wlz-vergoeding en moet u dus zelf betalen. Uw abonnementskosten voor televisie in uw appartement bijvoorbeeld. Die kosten kan en mag Careyn dan bij u in rekening brengen.
  Welke bijkomende kosten Careyn Hart van Rozenburg bij u in rekening kan brengen leest u hier.

 • Helaas geldt voor veel verpleeghuizen een wachttijd. Dat is in heel Nederland zo. Kunt u nog niet direct terecht bij het huis van uw voorkeur, dan volgt plaatsing op een wachtlijst. U krijgt dan een bepaalde ‘wachtstatus’. Als uw situatie bijvoorbeeld zorgelijk is, dan zal gekeken worden hoe en waar u snel opgenomen kunt worden. U leest er hier meer over.

  Careyn publiceert maandelijks een overzicht van de wachttijden bij haar zorglocaties. U kunt het overzicht voor onze locaties in Zuid-Holland hier downloaden.