Careyn Hart van Zuidland

In het gezellige dorpje Zuidland ligt midden in de woonwijk de locatie Hart van Zuidland op loopafstand van het winkelcentrum. Vanuit de locatie bent u zo in het nabijgelegen natuurgebied de Bernisse.

Neem contact op

Careyn Hart van Zuidland
Oude Watering 1a
3214 DC Zuidland

088 - 123 99 88

Routebeschrijving
afbeelding van Careyn Hart van Zuidland

Hart van Zuidland is gebouwd in 2017 en bestaat uit vier woongroepen, verdeeld over twee etages. Drie groepen zijn bedoeld voor mensen met dementie, eentje voor mensen met lichamelijke beperkingen. Elke woongroep bestaat uit zeven appartementen en een gezamenlijke huiskamer. De appartementen zijn modern, licht en ruim. Uiteraard staan ze vol met eigen spullen. Ieder appartement beschikt over een ruime slaapkamer, badkamer en woonkamer met open keuken. Aan de achterkant van het pand kunnen de bewoners genieten van een heerlijke zonovergoten tuin met diverse zitjes. De bovenverdieping heeft twee riante balkons.

Gedurende de dag zijn de meeste bewoners te vinden in de gemeenschappelijke huiskamer. Zij nuttigen hier gezamenlijk de maaltijden die ze samen met de zorgassistent vers bereiden in de open moderne keuken. In de huiskamer wordt de krant gelezen, koffie gedronken, lekker gedut in een comfortabele stoel of er worden bijvoorbeeld oefeningen gedaan. Een huiskamer zoals elke andere dus. Maar natuurlijk: als een bewoner behoefte heeft aan rust, dan kan hij of zij zich terugtrekken in het eigen appartement.

Bij mooi weer zijn we in de tuin te vinden. Hier genieten we dagelijks van de vogels in onze volière. We organiseren er met mooi weer ook activiteiten. Heerlijk buiten gymnastiek-oefeningen bijvoorbeeld. Ook bezoek kan samen met onze bewoner genieten van de leuke zitjes die in de tuin te vinden zijn. In de zon of in de schaduw van ons prieel.

Waarom kiezen voor Hart van Zuidland?

In Hart van Zuidland staat de bewoner centraal. Aandacht voor wonen en welzijn zijn hier even belangrijk als aandacht voor goede zorg. In samenspraak met onze bewoners gaan we op zoek naar individuele wensen en behoeften. Zo ondersteunen en organiseren we de dingen die bijdragen aan het welbevinden van de bewoner. En dat doen we met alle liefde.

Het doel van onze zorgteams is het met elkaar zorgen dat onze bewoners zorg krijgen die bij de bewoner past en voldoet aan de wensen die de bewoner en hun naasten hebben. Daarbij rekenen we ook op de steun van vrijwilligers en van de familie van onze bewoners. Samen willen wij zorgen voor een geweldige woon- en werkplek.

Even nader kennismaken:

afbeelding Zorgkaartnederland Zorgcentrum
Anonieme review
"Ik ben heel blij dat mijn moeder hier terecht is gekomen."
afbeelding Hart Van Zuidland Zuidland4
afbeelding Hart Van Zuidland Zuidland5
afbeelding Hart Van Zuidland Zuidland7

Praktische informatie

 • De zorg die de zorgcentra van Careyn leveren moet zo goed mogelijk aansluiten bij uw situatie. Om die 'match' te kunnen maken kijken we naar uw zorgprofiel. Er is een helder overzicht waarop staat met welke zorgprofiel u bij welke Careyn-locatie u terecht kunt. U kunt het hier downloaden.
  Let op: per locatie kunnen aanvullende verblijfscriteria gelden.

  Careyn bepaalt niet zelf welk zorgprofiel u heeft. Dat gebeurt bij het Centrum Indicatiestelling Zorg en is onderdeel van uw Wlz-indicatie. U leest daar meer over onder het kopje 'Zorg regelen'.

 • Heeft u intensieve zorg nodig en kunt u niet meer thuis blijven wonen, dan kunt u bij het Centrum Indicatiestelling Zorg een aanvraag indienen voor verpleeghuiszorg. De huisarts of bijvoorbeeld onze wijkverpleegkundige kan u daarbij ondersteunen. Ook kunt u hulp inroepen van de Cliëntondersteuner Wlz.

  Het CIZ zal naar uw situatie kijken. Als deze voldoet aan een aantal voorwaarden krijgt u een zogenaamde ‘Wlz-indicatie’. Met die indicatie heeft u recht op verpleeghuiszorg. Daarin geeft het CIZ ook een zorgprofiel aan. Het zorgprofiel zegt iets over de aard, inhoud en omvang van de benodigde zorg. Er wordt dus goed gekeken welke zorg u precies nodig heeft. Onder het kopje 'Voor wie' leest u of u met uw zorgprofiel bij Hart van Zuidland terecht kunt. Is dat het geval, dan kunt u contact opnemen met onze afdeling 'zorgbemiddeling'. Zij ondersteunen u bij de verdere procedure. Contact opnemen kan met onderstaand formulier. Maar natuurlijk: u kunt ook altijd even met Careyn Hart van Zuidland of Careyn Klantenservice bellen.

  Meer informatie leest u ook op de pagina 'Verpleeghuizorg regelen'.

 • Verpleeghuiszorg is dure zorg. Voor veel mensen zou dat niet te betalen zijn. Daarom hebben we het in Nederland zo geregeld dat iedereen recht heeft op deze zorg. Afgezien van een eigen bijdrage hoeft u die zorg dan ook niet zelf te betalen. De financiering is geregeld via de Wet langdurige zorg (Wlz). 

  Eigen bijdrage

  U betaalt dus wel een eigen bijdrage. Die eigen bijdrage wordt door het CAK berekend. Meer informatie vindt u ook op de website www.regelhulp.nl.

  Bijkomende kosten

  Sommige kosten vallen niet onder de Wlz-vergoeding en moet u dus zelf betalen. Uw abonnementskosten voor televisie in uw appartement bijvoorbeeld. Die kosten kan en mag Careyn dan bij u in rekening brengen.
  Welke bijkomende kosten Careyn Hart van Zuidland bij u in rekening kan brengen leest u hier.

 • Helaas geldt voor veel verpleeghuizen een wachttijd. Dat is in heel Nederland zo. Kunt u nog niet direct terecht bij het huis van uw voorkeur, dan volgt plaatsing op een wachtlijst. U krijgt dan een bepaalde ‘wachtstatus’. Als uw situatie bijvoorbeeld zorgelijk is, dan zal gekeken worden hoe en waar u snel opgenomen kunt worden. U leest er hier meer over.

  Careyn publiceert maandelijks een overzicht van de wachttijden bij haar zorglocaties. U kunt het overzicht voor onze locaties in Zuid-Holland hier downloaden.

 • Careyn vindt het belangrijk dat haar cliënten meedenken, meepraten en ook meebeslissen over zaken die voor hen belangrijk zijn. Daarom is er in Careyn Hart van Zuidland uiteraard ook een cliëntenraad actief.
  De cliëntenraad vertegenwoordigt de cliënten ('bewoners') en komt op voor hun belangen. De raad overlegt zeer regelmatig met de manager. Dit zijn geen vrijblijvende bijeenkomsten. De rechten van een cliëntenraad zijn namelijk in een wet vastgelegd.

  Contact met de cliëntenraad

  Careyn Hart van Zuidland
  Driesprong 1
  3214 DA Zuidland
  Secretariaat: Jolanda Vogelaar
  E-mail: j.vogelaar@careyn.nl