Careyn Herman Gorterhof

Welkom bij Careyn Herman Gorterhof in Spijkenisse. Het zorgcentrum waar zelfstandig wonen centraal staat. Het prachtige uitzicht vanuit de woningen is weids en het winkelcentrum aan de overkant van de straat, maakt Careyn Herman Gorterhof een prettige woonplek. Midden in Spijkenisse. Midden in de maatschappij.

Neem contact op

Careyn Herman Gorterhof
Winston Churchilllaan 203
3202 GN Spijkenisse

088 - 123 99 88

Routebeschrijving
afbeelding van Careyn Herman Gorterhof

Alles over Zorgcentrum Herman Gorterhof

Op de bovenste etage van dit zorgcentrum in Spijkenisse zijn er 22 appartementen voor mensen met een indicatie voor zorg met verblijf. De appartementen zijn ruim en licht en kent vele gemakken: een grote badkamer, ruime slaapkamer, aparte berging met ruimte voor een wasmachine en een droger. De brede galerij zorgt dat u lekker buiten kunt zitten met mooi weer.

De zorg wordt geleverd vanuit onze 24-uurs zorgpost. Met deskundige medewerkers die u alle zorg bieden. Careyn Herman Gorterhof is er vooral voor mensen voor wie het lastig is om nog volledig zelfstandig te kunnen wonen. Misschien lukken een aantal dingen niet meer zonder hulp? Dan biedt Careyn Herman Gorterhof uitkomst. Een zorgetage die voelt als zelfstandig wonen; die voelt als 'thuis'.

Voorzieningen en activiteiten

Op de begane grond bevinden zich een huisartsenpraktijk, apotheek, restaurant en ontmoetingsplaats 'De Mei'. Hier vinden iedere dag wisselende activiteiten plaats. Deze activiteiten worden georganiseerd door het SWO Spijkenisse (Stichting Welzijn Ouderen). En de wijk kan gebruik maken van de voorzieningen. Dus ook bijvoorbeeld vaders en moeders met jonge kinderen. Zo ontstaat er een uitwisseling met de wijkbewoners en is Zorgcentrum Herman Gorterhof deel van de maatschappij.

Bij Careyn Zorgcentrum Herman Gorterhof zijn vele vrijwilligers betrokken. Zij ondersteunen vaste medewerkers bij de activiteiten. Ook maken zij regelmatig wandelingen met bewoners of gaan zij samen met u boodschappen halen. Alles om u zich thuis te laten voelen en het leven voort te zetten zoals u dat gewend was. Daarom werken wij ook nauw samen met mantelzorgers en familie. Zij krijgen een belangrijke plek in ons zorgaanbod.

Even nader kennismaken:

afbeelding Zorgkaartnederland Zorgcentrum
Anonieme review
"De accommodatie is prachtig. Ik heb een ruim uitzicht."
afbeelding Herman Gorterhof Spijkernisse4

Praktische informatie

 • Het 'zoveel mogelijk zelfstandig wonen' zie je bij veel van de huidige bewoners terug. Veel van hen kiezen er bijvoorbeeld voor om de broodmaaltijden zelf te verzorgen. Careyn verzorgt dan alleen de warme maaltijd. Die wordt dan overigens geleverd door SWO Spijkenisse. Overigens: als u in Careyn Herman Gorterhof woont heeft u uiteraard recht op alle maaltijden. Maakt u die zelf klaar, dan krijgt u daarvoor een vergoeding. Goed geregeld dus.

 • De zorg die de zorgcentra van Careyn leveren moet zo goed mogelijk aansluiten bij uw situatie. Om die 'match' te kunnen maken kijken we naar uw zorgprofiel. Er is een helder overzicht waarop staat met welke zorgprofiel u bij welke Careyn-locatie u terecht kunt. U kunt het hier downloaden.
  Let op: per locatie kunnen aanvullende verblijfscriteria gelden.

  Careyn bepaalt niet zelf welk zorgprofiel u heeft. Dat gebeurt bij het Centrum Indicatiestelling Zorg en is onderdeel van uw Wlz-indicatie. U leest daar meer over onder het kopje 'Zorg regelen'.

 • Heeft u intensieve zorg nodig en kunt u niet meer thuis blijven wonen, dan kunt u bij het Centrum Indicatiestelling Zorg een aanvraag indienen voor verpleeghuiszorg. De huisarts of bijvoorbeeld onze wijkverpleegkundige kan u daarbij ondersteunen. Ook kunt u hulp inroepen van de Cliëntondersteuner Wlz.

  Het CIZ zal naar uw situatie kijken. Als deze voldoet aan een aantal voorwaarden krijgt u een zogenaamde ‘Wlz-indicatie’. Met die indicatie heeft u recht op verpleeghuiszorg. Daarin geeft het CIZ ook een zorgprofiel aan. Het zorgprofiel zegt iets over de aard, inhoud en omvang van de benodigde zorg. Er wordt dus goed gekeken welke zorg u precies nodig heeft. Onder het kopje 'Voor wie' leest u of u met uw zorgprofiel bij Careyn Herman Gorterhof terecht kunt. Is dat het geval, dan kunt u contact opnemen met onze afdeling 'zorgbemiddeling'. Zij ondersteunen u bij de verdere procedure. Contact opnemen kan met onderstaand formulier. Maar natuurlijk: u kunt ook altijd even met Careyn Herman Gorterhof of Careyn Klantenservice bellen.

  Meer informatie leest u ook op de pagina 'Verpleeghuizorg regelen'.

 • Verpleeghuiszorg is dure zorg. Voor veel mensen zou dat niet te betalen zijn. Daarom hebben we het in Nederland zo geregeld dat iedereen recht heeft op deze zorg. Afgezien van een eigen bijdrage hoeft u die zorg dan ook niet zelf te betalen. De financiering is geregeld via de Wet langdurige zorg (Wlz). 

  Eigen bijdrage

  U betaalt dus wel een eigen bijdrage. Die eigen bijdrage wordt door het CAK berekend. Meer informatie vindt u ook op de website www.regelhulp.nl.

  Bijkomende kosten

  Sommige kosten vallen niet onder de Wlz-vergoeding en moet u dus zelf betalen. Uw abonnementskosten voor televisie in uw appartement bijvoorbeeld. Die kosten kan en mag Careyn dan bij u in rekening brengen.
  Welke bijkomende kosten Careyn Herman Gorterhof bij u in rekening kan brengen leest u hier.

 • Helaas geldt voor veel verpleeghuizen een wachttijd. Dat is in heel Nederland zo. Kunt u nog niet direct terecht bij het huis van uw voorkeur, dan volgt plaatsing op een wachtlijst. U krijgt dan een bepaalde ‘wachtstatus’. Als uw situatie bijvoorbeeld zorgelijk is, dan zal gekeken worden hoe en waar u snel opgenomen kunt worden. U leest er hier meer over.

  Careyn publiceert maandelijks een overzicht van de wachttijden bij haar zorglocaties. U kunt het overzicht voor onze locaties in Zuid-Holland hier downloaden.

 • Careyn ziet vrijwilligerswerk als een onmisbare schakel in de zorg voor ouderen in onze samenleving. Zij leveren een meer dan waardevolle bijdrage aan de zorg en het welzijn van onze cliënten en bewoners.

  Bij Careyn Herman Gorterhof zijn veel vrijwilligers actief. Daar zijn we trots op. Zij ondersteunen de vaste medewerker bij activiteiten, maar zijn er ook om met de bewoner te gaan wandelen, een boodschap te halen of gewoon een praatje maken. Wanneer u zich als vrijwilliger bij Careyn Herman Gorterhof wilt inzetten bent u van harte welkom.