DAC Abcoude

Dit dagactiviteitencentrum in Abcoude is een ontmoetingsplaats voor mensen die zelfstandig wonen en ondersteuning of begeleiding nodig hebben. Denk aan mensen met beginnende dementie, kwetsbare ouderen, mensen met een lichamelijke ziekte of een (niet aangeboren) handicap. Maar ook mensen met een gecombineerde zorgvraag zijn meer dan welkom bij ons.

Neem contact op

DAC Abcoude
Ruwelspad 2
1391 JB Abcoude

06 - 10 00 52 44

Routebeschrijving

Wat gebeurt in dit dagactiviteitencentrum?

Er gebeurt van alles. We bieden aantrekkelijke en gevarieerde activiteiten. Zo geven we enerzijds een leuke invulling aan de dag. En anderzijds ontlasten we ook mantelzorgers die ervoor zorgen dat u thuis kunt wonen. Wat voor activiteiten er worden georganiseerd? Denk aan het bespreken van actualiteiten, geheugentraining, samen koken, muziek luisteren en maken, tekenen en schilderen en ga zo maar door. 

Een vaste activiteit op onze planning is de gezamenlijke middagmaaltijd. Waarom? Omdat er dan veel onderling contact is. En dat is ook één van de doelen van de activiteiten; contact met anderen maken. Om zo uw conditie op peil te houden. Om zo een gezellige tijd te beleven. 

Praktische informatie

 • Soms worden er in een activiteitencentrum van Careyn activiteiten georganiseerd die voor iedereen toegankelijk zijn. Die worden dan in bijvoorbeeld wijkkrantjes of op affiches aangekondigd.
  Voor alle andere activiteiten heeft u altijd een indicatie nodig. Waar u die aanvraagt is afhankelijk van uw situatie.

  Dagbesteding gaat vooral om het bieden van een zinvolle invulling van de dag. Bijvoorbeeld omdat u anders weinig mensen ziet. Ontmoeting en gezelligheid zijn dan belangrijk. Deze zorg valt onder de verantwoordelijkheid van de gemeenten. U vraagt de indicatie dan ook aan bij gemeente De Ronde Venen. 
  Verder lezen: dagbesteding regelen

  U kunt natuurlijk altijd contact opnemen met het activiteitencentrum of met onze klantenservice om te vragen of u een indicatie moet aanvragen. Heeft u een wijkverpleegkundige van Careyn? Ook zij kunnen u hierin adviseren.

 • Wij kunnen het vervoer met een taxi of een rolstoelbus voor u regelen. Dit gebeurt alleen als dit binnen de indicatie is opgenomen. In alle andere gevallen zorgt u zelf voor uw vervoer.

 • De deuren van DAC Abcoude zijn geopend op maandag, dinsdag en donderdag van 9.15 tot 16.30 uur.

 • DAC Abcoude maakt - voor wie dat wil - gebruik van 'Familienet'. Daarmee kan uw familie meegenieten met wat we allemaal doen op het activiteitencentrum. We delen er eenvoudig berichten en foto’s op een veilige persoonlijke pagina. Zo blijft uw familie goed op de hoogte van alles wat er gebeurd in Het Tuinhuis.

 • Op het officiële Youtube-kanaal van de gemeente De Ronde Venen vindt u drie filmpjes over de activiteitencentra van Careyn in de Vinkeveen en Abcoude. Bekijk hier het filmpje over DAC Abcoude.

  Lees ook de pagina 'dementievriendelijk' op de website van de gemeente De Ronde Venen: klik hier.