DAC Het Buitenverblijf

Dit dagactiviteitencentrum (DAC) in Abcoude is een ontmoetingsplaats voor mensen die zelfstandig wonen en ondersteuning of begeleiding nodig hebben. Denk aan mensen met beginnende dementie, kwetsbare ouderen, mensen met een lichamelijke ziekte of een (niet aangeboren) handicap. Maar ook mensen met een gecombineerde zorgvraag zijn meer dan welkom bij ons.

Neem contact op

DAC Het Buitenverblijf
Ruwelspad 2
1391 JB Abcoude

06 - 10 00 52 44

Routebeschrijving

Wat gebeurt in dit dagactiviteitencentrum?

Er gebeurt van alles. We bieden aantrekkelijke en gevarieerde activiteiten. Zo geven we enerzijds een leuke invulling aan de dag. En anderzijds ontlasten we ook mantelzorgers die ervoor zorgen dat u thuis kunt wonen. Wat voor activiteiten er worden georganiseerd? Denk aan het bespreken van actualiteiten, geheugentraining, samen koken, muziek luisteren en maken, tekenen en schilderen en ga zo maar door. 
Een vaste activiteit is de gezamenlijke middagmaaltijd. U maakt dan op gezellig contact met andere mensen. Soms leidt dat tot mooie vriendschappen.

Praktische informatie

 • Voor deelname aan de activiteiten in Het Buitenverblijf heeft u een ‘indicatie’ of ‘beschikking’ nodig. Bij welke instantie u die aanvraagt is afhankelijk van uw situatie. Het beste is dit met uw huisarts of specialist te bespreken. Het is namelijk best ingewikkeld omdat er twee mogelijkheden zijn:

  Wet maatschappelijke ondersteuning
  Wanneer de nadruk op begeleiding ligt (in het algemeen is dit wat lichtere zorg; we spreken van 'dagbesteding'), kunt u ook met een ‘Wmo-beschikking’ deelnemen. Dagbesteding gaat vooral om het bieden van een zinvolle invulling van de dag. Bijvoorbeeld omdat u anders weinig mensen ziet. Ontmoeting en gezelligheid zijn dan belangrijk. Deze zorg valt onder de verantwoordelijkheid van de gemeenten. U vraagt de indicatie dan ook aan bij gemeente de Ronde Venen. U betaalt dan een kleine bijdrage die door het CAK wordt berekend.

  Wet langdurige zorg
  Ligt de nadruk meer op behandeling, dan heeft u een zogenaamde ‘Wlz-indicatie’ nodig. Deze kunt u aanvragen bij het CIZ, het Centrum Indicatie Zorg. Uw huisarts of specialist kan u hierbij ondersteunen. Meer informatie vindt u op www.ciz.nl. Bij Wlz-zorg betaalt u een eigen eigen bijdrage aan het CAK.

  Kosten lunch en recreatieve activiteiten
  Afhankelijk van uw indicatie betaalt u voor de lunch en/of recreatieve activiteiten een kleine vergoeding.

  Op onze pagina's 'zorg regelen' vindt u meer informatie. Ook Careyn Klantenservice kan u helpen.

  U kunt natuurlijk altijd contact opnemen met een activiteitencentrum of met onze klantenservice om te vragen welke indicatie u moet aanvragen. Heeft u hulp van een casemanager dementie of heeft u een wijkverpleegkundige van Careyn? Ook zij kunnen u hierin adviseren.

  Wilt u vooraf een kijkje komen nemen? U bent van harte welkom.

 • Wij kunnen het vervoer met een taxi of een rolstoelbus voor u regelen. Dit gebeurt alleen als dit binnen de indicatie is opgenomen. In alle andere gevallen zorgt u zelf voor uw vervoer.

 • De deuren van DAC Het Buitenverblijf zijn geopend op maandag, dinsdag en donderdag van 9.15 tot 16.30 uur.

 • DAC Het Buitenverblijf maakt - voor wie dat wil - gebruik van 'Familienet'. Daarmee kan uw familie meegenieten met wat we allemaal doen op het activiteitencentrum. We delen er eenvoudig berichten en foto’s op een veilige persoonlijke pagina. Zo blijft uw familie goed op de hoogte van alles wat er gebeurd in Het Tuinhuis.

 • Op het officiële Youtube-kanaal van de gemeente De Ronde Venen vindt u drie filmpjes over de activiteitencentra van Careyn in de Vinkeveen en Abcoude. Bekijk hier het filmpje over DAC Abcoude.

  Lees ook de pagina 'dementievriendelijk' op de website van de gemeente De Ronde Venen: klik hier.