Ontmoetingscentrum Woerdblok

Careyn Ontmoetingscentrum Woerdblok is er voor kwetsbare ouderen die te maken hebben met vergeetachtigheid en geheugenverlies. Maar niet alleen voor hen. Geheugenverlies raakt immers ook de mensen in de directe omgeving: de partner, familie, vrienden, buren. Ook zij staan centraal in het ontmoetingscentrum. Samen zorgen we ervoor dat we de verbinding met elkaar houden.

Neem contact op

Ontmoetingscentrum Woerdblok
Schiereiland 51
2673 CX Naaldwijk

06 – 23 90 75 47

Routebeschrijving
afbeelding van Ontmoetingscentrum Woerdblok

Het ontmoetingscentrum is een ‘activiteitencentrum’ of ‘dagverzorging’ nieuwe stijl. Er wordt in groepen gewerkt, maar de aandacht blijft individueel en het programma is op u afgestemd. U komt verder ook andere mensen tegen: een beweegagoog bijvoorbeeld, of een psycholoog. En natuurlijk het vaste team begeleiders. Daar kunnen ook vrijwilligers toe behoren. Of stagiaires. Afhankelijk van de situatie komt u één of meerdere dagdelen per week naar het  ontmoetingscentrum. Vervoer kan geregeld worden. Blijft u de hele dag, dan is ook een maaltijd inbegrepen.

In het ontmoetingscentrum krijgen ook de mantelzorgers veel aandacht. Zij lopen immers tegen veel aan. Careyn erkent dat dat zwaar kan zijn en ondersteunt en begeleidt ze bij het verlichten van de taken. Voor een persoonlijk gesprek daarover is er alle ruimte. Ook komen er - vanaf het najaar 2024 - speciale  gespreksgroepen, trainingen en voorlichtingsbijeenkomsten. Ook een spreekuur voor mantelzorgers staat in de planning.

Meer weten? Lees de folder.

Praktische informatie

  • Het ontmoetingscentrum is van maandag t/m vrijdag geopend.

  • Voor deelname is een Wlz-indicatie of een Wmo-beschikking nodig. Waar u die aanvraagt is afhankelijk van uw situatie. Dat kan best ingewikkeld zijn. U leest er meer over op de pagina dagbesteding regelen.
    Vaak kan ook een huisarts u helpen. Heeft u een wijkverpleegkundige of casemanager dementie? Ook zij kunnen u hierin adviseren. Maar u kunt natuurlijk altijd contact opnemen met onze klantenservice: 088 - 123 99 88.

    U kunt ook gewoon even langskomen. Onder het genot van een kopje koffie kunnen we dan uw mogelijkheden bespreken.

    Voor informatie over de Wmo-beschikking: verwijzen we graag naar de gemeentepagina over de Wmo.

Verder lezen