afbeelding Careynvlag

Bestuursvoorzitter Mark Van Houdenhoven vertrekt bij Careyn

In goed overleg met de raad van toezicht heeft Mark Van Houdenhoven besloten zijn functie als voorzitter van de raad van bestuur van Careyn neer te leggen.

Van Houdenhoven kijkt terug op een waardevolle tijd bij Careyn. “Ik heb me voor tweehonderd procent ingezet om sturing te geven aan de missie van Careyn. Het is een prachtige organisatie met een onmisbare functie in onze samenleving. Ik heb grote waardering voor de bevlogen medewerkers die zich met hart en ziel inzetten om zorg te bieden aan kwetsbare ouderen”, zegt Van Houdenhoven.

De afgelopen periode is Van Houdenhoven, ook in gesprek met de raad van toezicht, tot de conclusie gekomen dat de fase waarin de organisatie zich bevindt vraagt om ander leiderschap. “Ik heb geconstateerd dat mijn achtergrond en competenties als bestuurder en de wijze waarop ik deze rol wil invullen, niet goed aansluiten bij de veranderopdracht die er ligt. Careyn staat voor een cultuuromslag om meer als één geheel te opereren. Ik heb de eerste stappen gezet en de nodige veranderingen in gang gezet. En ik heb tegelijkertijd ervaren dat mijn bestuurlijke kracht en passie bij andere dingen ligt. Natuurlijk is dat een teleurstelling, maar het is beter voor Careyn en voor mij om nu plaats te maken.”

De raad van toezicht respecteert het besluit en bedankt Van Houdenhoven voor zijn betrokkenheid en koersvastheid bij de versterking van de Careyn-organisatie. “Het is een moedige stap die we in alle openheid hebben besproken. We zijn Mark dankbaar voor de wijze waarop hij de organisatie op weg heeft geholpen naar een volgende fase. Mark heeft de samenwerking, intern en extern, versterkt en geïnvesteerd in medewerkers en de organisatie. Alles met het doel de zorg voor onze cliënten toekomstbestendig te maken”, zegt rvt-voorzitter Herman Bolhaar.

Van Houdenhoven legt per 1 oktober zijn taken als bestuurder van Careyn neer. Zijn taken zullen voorlopig worden overgenomen door collega bestuurder Chantal Beks. De raad van toezicht buigt zich de komende tijd samen met Chantal Beks over de invulling van de ontstane vacature.