afbeelding Maasdelta Start Bouw Voornesteyn 70

Bouw Voornesteyn De Eik feestelijk van start gegaan

Op maandag 15 april 2024 vierden we samen met Maasdelta Groep, gemeente Voorne aan Zee, aannemer BAM en de bewoners de start bouw van Voornesteyn De Eik. Op de locatie wordt een nieuwe vleugel voor Careyn gebouwd. Ook de ontmoetingsruimte krijgt een nieuwe uitstraling.

Op de bouwlocatie sloegen onze directeur ZHE Arjo Hoogwerf, wethouder Igor Bal (vastgoed), bestuurder Ruud van Nieuwaal van Maasdelta Groep en commercieel directeur Wout van der Waal van BAM ieder een paal in de grond. Daarbij werden zij feestelijk ondersteund met confetti door wethouder Aart Jan Spoon (Wonen), wethouder Janneke Postma (Volksgezondheid), een bewoner van Maasdelta en een bewoner van Careyn. In de recreatieruimte vonden toespraken plaats en was er gelegenheid voor een hapje en drankje, verzorgd door SBO.

Eind 2023 is gestart met de sloop van het verzorgingshuis Voornesteyn

BAM bouwt hier een nieuwe vleugel voor Careyn terug. Dit nieuwe woonzorgcentrum met de naam ‘De Eik’ krijgt de nieuwste zorgvoorzieningen. De andere vleugel met Verzorgd Wonen-woningen van Maasdelta blijft staan. Ook de ontmoetingsruimte voor bewoners en de wijk, krijgt een nieuwe uitstraling.

Wethouder Aart Jan Spoon: “Het oude Voornesteyn heeft jarenlang leeg gestaan, en nu komt er op deze plek eindelijk een mooi, nieuw woonzorgcentrum. Een belangrijke voorziening voor onze inwoners, op een centrale plek in Hellevoetsluis. Mooi dat er een plek bij komt waar ouderen kunnen wonen, met de benodigde zorg nabij.”

Het verzorgingshuis Voornesteyn voldeed niet meer aan de zorg van vandaag

Daardoor stond de vleugel van Careyn al geruime tijd leeg. De 80 kleine 1-kamerwoningen maken plaats voor 67 nieuwe woningen. De bewoners hebben 2 kamers ter beschikking en per cluster van 7 woningen 1 woonkamer. Met dit nieuwe ontwerp kunnen goede zorg blijven bieden.

De samenwerkende organisaties en bewoners kijken uit naar een mooi, fris en nieuw gebouw. De oplevering vindt naar verwachting in 2025 plaats.