afbeelding Careyn ZHE en Zadkine starten gepersonaliseerde opleiding VIG

Careyn ZHE start met gepersonaliseerde VIG-opleiding

Unieke opleiding tot Verzorgende IG in samenwerking met Mbo Zadkine in Spijkenisse. De opleiding wordt betaald, de student krijgt direct salaris en is helemaal 'op maat'. Het programma is namelijk geheel afhankelijk van de kennis en vaardigheden.

Careyn ZHE en Mbo Zadkine slaan de handen ineen en starten vanaf deze maand met een flexibel BBL-leeraanbod Verzorgende-IG op mbo-niveau 3. Deze unieke samenwerking komt voort uit de sterk groeiende vraag naar getalenteerde professionals in de zorgsector, die de afgelopen jaren met een toenemend personeelstekort kampt.

Deze flexibele BBL-opleiding Verzorgende-IG is een maatwerktraject dat dus persoonlijk op de student is afgestemd. De duur van de opleiding is afhankelijk van de kennis en vaardigheden die de student al bezit. Om deze in kaart te brengen voert Zadkine een persoonlijk intakegesprek met de student om samen te kijken naar het eigen portfolio. Dit wordt omgezet in een persoonlijk leerplan. Het starten van de opleiding kan op elk gewenst moment in het jaar (m.u.v. de kerstvakantie). De studieduur is tussen de 8 maanden en 2 jaar, maar de student kan op basis van de persoonlijke leerroute, versnellen of vertragen.

Gratis studeren én direct een salaris

De opleiding bestaat wekelijks uit minimaal 20 uur werken bij Careyn als leerling verzorgende en één dag theorie bij Zadkine. Een bijkomend voordeel is dat de studenten meteen salaris ontvangen én ook de opleiding betaald wordt. Daarnaast hebben deze studenten bij het behalen van het diploma vrijwel gegarandeerd een vaste baan bij Careyn. Ook kunnen zij rekenen op diverse doorgroeimogelijkheden. “Leren in de praktijk is voor velen een ideale manier om te werken aan de toekomst. Binnen Careyn zijn hier veel mogelijkheden voor. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat we naast een goede leeromgeving met de juiste begeleiding op de werkvloer door professionals, ook een vervolg kunnen bieden en de inzet belonen met een grote kans op een aanstelling binnen ons bedrijf” vertelt Arjo Hoogwerf, Directeur District Zuid-Hollandse Eilanden Careyn.

Kansen

Met deze flexibele BBL-opleiding richten Zadkine en Careyn zich niet uitsluitend op vmbo, havo of vwo studenten. Deze samenwerking biedt juist ook mogelijkheden voor zij-instromers, carrièreswitchers en werkenden in de zorgsector die hun kennis en vaardigheden willen verbreden of willen doorgroeien. De werkzaamheden van verzorgenden bestaan onder andere uit het zorgen voor een prettige woon- en leefomgeving en het geven van persoonlijke basiszorg aan ouderen. Daarnaast kan het gaan om verpleegtechnische handelingen, bijvoorbeeld het geven van injecties of het verzorgen van wonden. Ook gaat het om het helpen bij het huishouden en de dagelijkse verzorging van de cliënten.

Deelnemers aan het opleidingstraject van Careyn dienen minimaal in het bezit te zijn van een diploma vmbo-t/-kader, mbo-niveau 2 of een overgangsbewijs van drie naar vier havo of vwo. Dit is volgens de wettelijke toelatingseisen. Meer informatie over deze BBL-opleiding is te lezen op de website van Zadkine.