afbeelding Pexels Mabel Amber 117602

Sloop locatie Voornesteyn van start

Vandaag start de sloop van het oude verzorgingshuis Voornesteyn in Hellevoetsluis om plaats te maken voor een nieuw woonzorgcentrum. De Rozenhoek in Hellevoetsluis is een oud verzorgingstehuis waar we onvoldoende de juiste zorg kunnen leveren die Careyn wil leveren. Voornesteyn, wat al geruime tijd leeg staat, biedt daarom de oplossing. Hier start vanaf februari 2024 de bouw. Bewoners, medewerkers en vrijwilligers van de Rozenhoek zullen daar naar verwachting in 2025 naartoe verhuizen.

Het nieuwe woonzorgcentrum onder de nieuwe naam ‘De Eik’, zal worden voorzien met de modernste zorgvoorzieningen. De nieuwbouw zal bestaan uit 67 zorgappartementen, dicht bij het centrum van Hellevoetsluis.

De nieuwbouw komt naast een ander appartementencomplex en wordt in het midden verbonden door een ontmoetingsruimte op de begane grond. Ook deze wordt verbeterd. Er komen nieuwe toiletten, nieuwe kozijnen en een nieuwe entree aan de plataanlaan. De ontmoetingsruimte speelt een belangrijke rol in verbinding met de buurt. De ruimte is bedoeld voor alle bewoners en de hele wijk en blijft zijn functie behouden.

We kijken uit naar een mooi, fris, nieuw gebouw.