afbeelding Tweede groep leerwerktraject

Uniek leerwerktraject mbo-verpleegkundigen slaat aan: tweede groep van start

Op woensdag 31 augustus startte een tweede groep studenten aan de opleiding mbo-verpleegkundige die Careyn verzorgt samen met Reinier de Graaf ziekenhuis en Albeda Zorgcollege.

Vorig jaar zetten Careyn, Reinier de Graaf ziekenhuis en Albeda Zorgcollege samen een uniek, 3,5 jaar durend leerwerktraject op voor mbo-verpleegkundigen. De intentie was om het leertraject een vaste plek in het opleidingsaanbod te gaan geven. Dat is gelukt; op 31 augustus startte een tweede groep met de opleiding. Een belangrijke stap om gezamenlijk het toenemende tekort aan zorgpersoneel aan te pakken.

Bijzondere samenwerking

Door de samenwerking tussen de drie zorgketenpartners krijgen studenten de mogelijkheid om ook buiten hun eigen werkomgeving praktijkervaring op te doen. Ze gaan tijdens de opleiding aan de slag in de verpleeg- en thuiszorg én in het ziekenhuis. Naast het reguliere leerplan krijgen de studenten vraag gestuurd les op basis van leervragen uit de praktijk.

Gezamenlijk leerwerktraject

De start van de tweede groep laat zien dat dit leerwerktraject goed aanslaat. Freya Etman, Adviseur Leren & Ontwikkelen van het Reinier de Graaf ziekenhuis, licht toe: “Alle studenten lopen twee praktijkstages bij een andere organisatie. Doordat ze gedurende het leertraject samen in de klas zitten kunnen ze ervaringen delen en van elkaar leren. We zijn erg blij om op deze manier verpleegkundigen te kunnen opleiden en hopen dat zowel de studenten, patiënten als onze zorgorganisaties de vruchten gaan plukken van dit gezamenlijke leerwerktraject.”

Zij-instromers

De groep studenten voor de opleiding is divers. Freya: “Het zijn interne medewerkers van Careyn en Reinier de Graaf die willen doorstromen, maar ook mensen die vanuit andere branches de stap naar de zorg maken. Deze zij-instromers brengen waardevolle kennis en ervaringen mee, die van pas kunnen komen in hun nieuwe rol als verpleegkundige in het ziekenhuis en in de thuiszorg.”

Meer informatie
Meer informatie over de opleiding vind je op www.werkenbijcareyn.nl. Neem gerust contact op met een van onze recruiters of met Diana Kalsbeek van Albeda Zorgcollege via: d.kalsbeek@albeda.nl.