Ergotherapie regelen

Voor ergotherapie kunt u vaak direct contact met ons opnemen

De ergotherapeuten van Careyn zorgen ervoor dat u de dagelijkse dingen weer zo goed mogelijk kunt doen. Thuis, op het werk, bij studie, tijdens sport en vrije tijd.

Ergotherapie regelt u in drie stappen

 • Ergotherapie valt net als fysiotherapie, logopedie en diëtetiek onder de zogenaamde 'paramedische zorg'. Die zorg zit gedeeltelijk in het basispakket van de zorgverzekering. 

  Standaard krijgt u tien uur ergotherapie per kalenderjaar. Soms heeft u recht op meer uren, bijvoorbeeld door een aanvullende verzekering. Neem daarover contact op met uw zorgverzekeraar.
  Komt u er niet uit? Onze ergotherapeuten kunnen u adviseren.

  Goed om in de gaten te houden: voor ergotherapie vanuit de basisverzekering geldt het eigen risico.

  Wij streven ernaar om met alle zorgverzekeraars een overeenkomst af te sluiten. Als u verzekerd bent bij een van deze zorgverzekeraars dan wordt er direct aan uw zorgverzekeraar gedeclareerd. Ook telefonisch overleg met u wordt gedeclareerd.

 • Ergotherapie is in principe direct toegankelijk (we noemen dat 'eerstelijnszorg'). Dat betekent dat u niet eerst langs een huisarts of specialist hoeft.

  Toch is het vaak goed om vooraf in overleg te gaan met de huisarts of specialist. Vaak wordt dan ook een verwijsbrief meegegeven. Wel zo prettig voor de ergotherapeut. Daarin staat immers vaak belangrijke informatie over uw medische situatie.

  Maar nogmaals: u hoéft niet langs de huisarts. U kunt ook rechtstreeks contact met Careyn Ergotherapie opnemen.

 • U kunt met of zonder verwijsbrief contact opnemen. Gezamenlijk kijken we dan even naar uw situatie: wat is precies het probleem, heeft u wel of niet een indicatie nodig en bent u wel voldoende verzekerd? Zo helpen wij u de juiste keuze te maken.
  Daarna wordt de eerste afspraak geregeld. Bij dat eerste contact vragen wij u altijd uw identiteitsbewijs en zorgpas mee te nemen.