Activiteitencentrum De Cope

Zelfstandig blijven en sociale contacten onderhouden; dat is op oudere leeftijd erg belangrijk. Het helpt om de geestelijke en lichamelijk conditie te verbeteren en zelfstandig te blijven. Ons activiteitencentrum de Cope in Kamerik is er voor ouderen die zelfstandig wonen, maar op sommige gebieden ondersteuning, begeleiding, structuur of gespecialiseerde hulp nodig hebben.

Neem contact op

Activiteitencentrum De Cope
Berkenlaan 53
3471 CG Kamerik

0348 - 69 04 34

Routebeschrijving
afbeelding van Activiteitencentrum De Cope

Voor wie is De Cope?

Denk aan mensen met beginnende dementie, kwetsbare ouderen, mensen met een lichamelijk handicap of een (niet aangeboren) handicap. Heeft u een gecombineerde zorgvraag? Ook dan bent u meer dan welkom.

Wat is er te doen in de Cope? 

We bieden zoveel mogelijk verschillende soorten activiteiten aan. Waarom? Omdat wij onze  bezoekers een leuke dag willen bezorgen. De activiteiten zijn bedoeld om eenzaamheid tegen te gaan door contact te hebben met anderen. Bijvoorbeeld door dingen samen te doen: koken, muziek luisteren, bloemschikken, tekenen, schilderen of bewegen.

En voor de individuele begeleiding zijn wij er ook. Zo nodig staat er een heel team voor u klaar: een psycholoog, fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist of de specialist ouderengeneeskunde. En het fijne is: lunchen doen we altijd samen. Dit is inbegrepen bij de dagactiviteiten. Aan tafel ontstaat er contact en komen er allerlei gesprekken op gang. Afhankelijk van uw indicatie betaalt u voor de lunch en/of recreatieve activiteiten een kleine vergoeding.

Waarom kiezen voor de Cope?

De Cope is zoals Kamerik: gemoedelijk. De sfeer is prettig, de omgeving is fraai landelijk. Vanuit de Cope kijkt u zo over het vertrouwde weidegebied. Careyn heeft heel veel kennis zelf in huis. Hebben we advies nodig? Dan bellen we even met de collega's in Weddesteyn. Zo geregeld. 

Praktische informatie

  • Soms worden er in een activiteitencentrum van Careyn activiteiten georganiseerd die voor iedereen toegankelijk zijn. Die worden dan in bijvoorbeeld wijkkrantjes of op affiches aangekondigd.
    Voor alle andere activiteiten heeft u altijd een indicatie nodig. Waar u die aanvraagt is afhankelijk van uw situatie.

    Dagbesteding gaat vooral om het bieden van een zinvolle invulling van de dag. Bijvoorbeeld omdat u anders weinig mensen ziet. Ontmoeting en gezelligheid zijn dan belangrijk. Deze zorg valt onder de verantwoordelijkheid van de gemeenten. U vraagt de indicatie dan ook aan bij gemeente Woerden. 
    Verder lezen: dagbesteding regelen

    Als er specialistische zorg nodig is, dan is vaak een andere indicatie nodig. We spreken dan van dagbehandeling. Daarvoor neemt u niet contact op met de gemeente, maar met het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Daar kunt u dan een zogenaamde Wlz-indicatie aanvragen. Uw huisarts kan u daarbij helpen.
    Verder lezen: dagbehandeling regelen

    U kunt natuurlijk altijd contact opnemen met een activiteitencentrum of met onze klantenservice om te vragen welke indicatie u moet aanvragen. Heeft u een wijkverpleegkundige van Careyn? Ook zij kunnen u hierin adviseren.

  • Wij kunnen het vervoer met een taxi of een rolstoelbus voor u regelen. Maar let op: alleen als dit binnen de indicatie is opgenomen. In alle andere gevallen zorgt u zelf voor uw vervoer.

  • De deuren staan open van maandag tot en met vrijdag van 9.30 tot 16.30 uur.