Activiteitencentrum De Vos

Woerdense ouderen die graag anderen willen ontmoeten, zijn van harte welkom in Activiteitencentrum De Vos. Woont u zelfstandig en heeft u behoefte aan ondersteuning, begeleiding of structuur? Dan kunt u altijd meedoen met de activiteiten in De Vos in Woerden. De Vos is onderdeel van het bekende Woerdense Zorgcentrum Weddesteyn.

Neem contact op

Activiteitencentrum De Vos
Utrechtsestraatweg 50
3445 AS Woerden

06 - 10 57 14 42

Routebeschrijving
afbeelding van Activiteitencentrum De Vos

Voor wie is De Vos?

Ouderen met beginnende dementie, kwetsbare ouderen, mensen met een lichamelijke ziekte of een (niet aangeboren) handicap… Iedereen is welkom. Ook voor ouderen met een gecombineerde zorgvraag is er begeleiding in De Vos. Denk aan een psycholoog, ergotherapeut, fysiotherapeut, logopedist en de specialist ouderengeneeskunde.

Wat is er te doen in de Vos? 

Bij dit dagactiviteitencentrum in Woerden kiest u uit verschillende activiteiten. Welke interesse u ook heeft, er zit altijd wel iets tussen wat u leuk vindt. Creatievelingen kunnen bijvoorbeeld tekenen, schilderen, bloemschikken of muziek maken. En ook het gezamenlijk koken is altijd een gave activiteiten. 

Houdt u zich nog altijd graag bezig met de ontwikkelingen in de wereld? Dan heeft u de mogelijkheid om de actualiteiten te bespreken. Deze activiteiten zorgen voor ontspanning en contact met anderen. Hierdoor blijft u geestelijk en lichamelijk fit én blijft u langer zelfstandig. 

Waarom kiezen voor de Vos?

De Vos is onderdeel van Careyn Weddesteyn. Dat is fijn, want het zorgcentrum heeft heel veel kennis zelf in huis. Hebben we advies nodig? Dan komt er zo even een  collega's langs. Makkelijk geregeld, prettig voor u.

Een nadere kennismaking:

afbeelding Utrecht West De Vos1
afbeelding Utrecht West De Vos2
afbeelding Utrecht West De Vos3

Praktische informatie

 • Soms worden er in een activiteitencentrum van Careyn activiteiten georganiseerd die voor iedereen toegankelijk zijn. Die worden dan in bijvoorbeeld wijkkrantjes of op affiches aangekondigd.
  Voor alle andere activiteiten heeft u altijd een indicatie nodig. Waar u die aanvraagt is afhankelijk van uw situatie.

  Dagbesteding gaat vooral om het bieden van een zinvolle invulling van de dag. Bijvoorbeeld omdat u anders weinig mensen ziet. Ontmoeting en gezelligheid zijn dan belangrijk. Deze zorg valt onder de verantwoordelijkheid van de gemeenten. U vraagt de indicatie dan ook aan bij gemeente Woerden. 
  Verder lezen: dagbesteding regelen

  Als er specialistische zorg nodig is, dan is vaak een andere indicatie nodig. We spreken dan van dagbehandeling. Daarvoor neemt u niet contact op met de gemeente, maar met het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Daar kunt u dan een zogenaamde Wlz-indicatie aanvragen. Uw huisarts kan u daarbij helpen.
  Verder lezen: dagbehandeling regelen

  Kosten lunch en recreatieve activiteiten
  Afhankelijk van uw indicatie betaalt u voor de lunch en/of recreatieve activiteiten een kleine vergoeding.

  U kunt natuurlijk altijd contact opnemen met een activiteitencentrum of met onze klantenservice om te vragen welke indicatie u moet aanvragen. Heeft u een wijkverpleegkundige van Careyn? Ook zij kunnen u hierin adviseren.

 • Wij kunnen het vervoer met een taxi of een rolstoelbus voor u regelen. Maar let op: alleen als dit binnen de indicatie is opgenomen. In alle andere gevallen zorgt u zelf voor uw vervoer.

 • De deuren staan open van maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.30 tot 16.30 uur. Op woendag is De Vos gesloten.

 • Activiteitencentrum De Vos bevindt zich aan het einde van de gang waar ook de twee dagbehandelingen zich bevinden; goed te bereiken via de achterzijde van het verpleeghuis. Hiervoor neemt u de tweede ingang komend vanaf het centrum van Woerden. Een ruime parkeergelegenheid is aanwezig.