Activiteitencentrum 't Pluspunt

Careyn 't Pluspunt is het bruisende activiteitencentrum van Careyn De Rozenhoek, zowel voor bewoners van het zorgcentrum als voor thuiswonende ouderen die dagbesteding of de wat intensievere dagbehandeling nodig hebben.

Neem contact op

Activiteitencentrum 't Pluspunt
Langemeetstraat 6
3223 BL Hellevoetsluis

0181 - 33 22 33

Routebeschrijving
afbeelding van Activiteitencentrum 't Pluspunt

Wilt u graag andere mensen ontmoeten, maar gaat dat niet meer zo makkelijk? Gaat bewegen niet meer zo soepel of bent u niet meer zo scherp als vroeger? Geen zorgen. Wij helpen u met alle liefde verder. Kom naar dagactiviteitencentrum ‘t Pluspunt in Hellevoetsluis.

In de praktijk zien we vaak dat het gaat om ouderen die bijvoorbeeld te maken hebben met eenzaamheid of depressiviteit als gevolg van het ouder worden en niet meer volledig in het leven kunnen staan. We noemen dat psychosociale problemen.
Maar ook ouderen met een lichamelijke handicap of zij die te maken hebben met dementie en de gevolgen van hersenaandoeningen zien we vaak in ons activiteitencentrum. Het kan ook gaan om een combinatie van dit soort aandoeningen.

Activiteiten voor iedereen

Eén of meerdere dagen per week bent u welkom voor allerlei soorten activiteiten. Uiteraard altijd onder professionele begeleiding. U kunt spelletjes doen of gewoon lekker met elkaar bijpraten. Voor lichaam en geest zijn er ook voldoende activiteiten. Wat dacht u van een geheugentraining? Of oefeningen om uw gewrichten soepel te houden?

Praktische informatie

 • Soms worden er in een activiteitencentrum van Careyn activiteiten georganiseerd die voor iedereen toegankelijk zijn. Die worden dan in bijvoorbeeld wijkkrantjes of op affiches aangekondigd.
  Voor alle andere activiteiten heeft u altijd een indicatie nodig. Waar u die aanvraagt is afhankelijk van uw situatie.

  Dagbesteding gaat vooral om het bieden van een zinvolle invulling van de dag. Bijvoorbeeld omdat u anders weinig mensen ziet. Ontmoeting en gezelligheid zijn dan belangrijk. Deze zorg valt onder de verantwoordelijkheid van de gemeenten. U vraagt de indicatie dan ook aan bij gemeente Hellevoetsluis. 
  Verder lezen: dagbesteding regelen

  Als er specialistische zorg nodig is, dan is vaak een andere indicatie nodig. We spreken dan van dagbehandeling. Daarvoor neemt u niet contact op met de gemeente, maar met het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Daar kunt u dan een zogenaamde Wlz-indicatie aanvragen. Uw huisarts kan u daarbij helpen.
  Verder lezen: dagbehandeling regelen

  U kunt natuurlijk altijd contact opnemen met een activiteitencentrum of met onze klantenservice om te vragen welke indicatie u moet aanvragen. Heeft u een wijkverpleegkundige van Careyn? Ook zij kunnen u hierin adviseren.

 • Wij kunnen het vervoer met een taxi of een rolstoelbus voor u regelen. Maar let op: alleen als dit binnen de indicatie is opgenomen. In alle andere gevallen zorgt u zelf voor uw vervoer.