Careyn maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te kunnen stemmen.

Akkoord Lees meer
 

Careyn Rozenhof

We heten u van harte welkom bij Careyn Rozenhof in Naaldwijk. Woonzorgcentrum Rozenhof biedt deskundige zorg in een huiselijke omgeving.

 • Contact
 • Careyn Rozenhof
  Anjerlaan 49
  2671 KH Naaldwijk

  Telefoonnummer: 0174 - 62 66 65 (kies optie 1)
  E-mail: info.rozenhof@careyn.nl
Rozenhof goed
 • Route


Ligging

Midden in de bloemenbuurt in Naaldwijk, omgeven door prachtige rozenstruiken staat woonzorgcentrum Careyn Rozenhof. De kleinschalige opzet maakt het mogelijk persoonlijke zorg te verlenen, afgestemd op uw wensen en behoeften.

"Midden in de bloemenbuurt in Naaldwijk, omgeven door prachtige rozenstruiken"

Huisvesting

Careyn Rozenhof beschikt over 26 bewonersplaatsen. De kamers op de meerzorgafdeling zijn gereserveerd voor bewoners met psychogeriatrische aandoeningen zoals dementie en Alzheimer.

IMG_0594.JPG

Zorg

De deskundige medewerkers van Careyn Rozenhof helpen u bij de dingen die u niet meer kunt, waardoor u zo zelfstandig mogelijk kunt blijven. U kunt bijvoorbeeld hulp krijgen bij het opstaan, wassen, aankleden, eten, bed opmaken of het dagelijks schoonhouden van uw kamer.
De zorg wordt aangepast aan uw behoeften. Bewoners op de meerzorgafdeling hebben bijzondere zorg en begeleiding nodig bij het structureren en invullen van de dag. Zij krijgen 24 uur per dag zorg en begeleiding op basis van aanvullende verpleeghuiszorg.

Voor wie

Er is een helder overzicht waarop staat met welke zorgprofiel u bij welke Careyn-locatie u terecht kunt. Let op: per locatie kunnen aanvullende verblijfscriteria gelden. Lees er hier meer over.

Maaltijden

Uiteraard houden wij rekening met uw dieetwensen. U kunt uw maaltijd in de huiskamer maar ook op uw eigen kamer nuttigen.

Voorzieningen

In het zorgcentrum is een kapsalon en komt er regelmatig een pedicure in huis.

Activiteiten

In Careyn Rozenhof worden diverse activiteiten georganiseerd voor bewoners van het zorgcentrum, zoals bewegen voor ouderen, modeshows en leuke uitstapjes. Via de prikborden, een bewonersblad en de kabelkrant wordt u hiervan op de hoogte gehouden.

Klik hier voor het meest recente 'bewoners informatiebulletin'.

Bijzonderheden

Woonzorgcentrum Careyn Rozenhof werkt vanuit een algemeen christelijke identiteit en staat open voor alle geloofs- en levensovertuigingen. Een geestelijk verzorger kan u begeleiden bij kwesties die u bezighouden. Pastores en afgevaardigden van de kerk zijn altijd welkom om u te bezoeken en eigen bijeenkomsten te verzorgen.

Vrijwilligers

Bij Careyn Rozenhof zijn veel vrijwilligers actief. Zij ondersteunen de vaste medewerkers onder andere bij de activiteiten en uitstapjes.

Wanneer u zich als vrijwilliger bij Careyn Rozenhof wilt inzetten, bent u van harte welkom. Lees hier meer over de mogelijkheden van vrijwilliger bij Careyn. Wij ontmoeten u graag tijdens een kennismakingsgesprek.

Kosten

Wonen en zorg in Careyn Rozenhof vallen onder de Wet Langdurige zorg (Wlz). Het zorgkantoor is verantwoordelijk voor de uitvoering ervan. U heeft een indicatie nodig van het CIZ om te kunnen wonen in onze locaties. Het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) bepaalt of u zorg uit de Wet langdurige zorg nodig heeft. Deze wet vergoedt vanaf 1 januari 2015 de zorg voor mensen die de hele dag toezicht en zorg dichtbij nodig hebben. Bijvoorbeeld ouderen met ernstige dementie, mensen met een ernstige verstandelijke, lichamelijke of zintuiglijke beperking, en mensen met een ernstige psychische stoornis.

U kunt zelf een indicatie regelen of via uw huisarts of wijkverpleegkundige.

Wel brengen we kosten in rekening voor onder andere het wassen van kleding, activiteiten, en kosten bij het gebruik van telefoon en internet. Klik hier voor een overzicht.

Cliëntenraad

Careyn Rozenhof
Anjerlaan 49
2671 KH Naaldwijk

Secretariaat
Astrid Tolhuisen
T 0174 - 62 81 01
E a.tolhuisen@careyn.nl
Kijk op Cliëntenraad Careyn voor meer informatie

Meer informatie over inschrijven en indicatie

Om de hulp of voorziening te krijgen die u nodig heeft, is een indicatie nodig van het CIZ, Centrum voor Indicatiestelling Zorg. In veel gevallen kan Careyn Klantenservice de indicatie voor u aanvragen. U kunt natuurlijk ook zelf het CIZ bellen om een indicatie aan te vragen. Ook uw huisarts of een familielid kan dit voor u doen.

Wilt u meer informatie over woonzorgcentrum Careyn Rozenhof of het aanvragen van een CIZ-indicatie? Neem dan contact op met de medewerkers van Careyn Klantenservice.

Om in aanmerking te komen voor een woning nabij Rozenhof kunt u zich laten inschrijven bij woningcorporatie Vestia Westland, telefoon: 0174 - 63 60 50.
De kans is aanwezig dat u op een  wachtlijst komt te staan.

Diensten

Interview met locatiemanager Petra van Dijk

Petra Van DijkPetra van Dijk is locatiemanager van Careyn Pijletuinenhof en Careyn Rozenhof. Voor het dubbele jubileum stelden we vele vragen aan Petra, waar soms verrassende antwoorden op kwamen. Een samenvatting van het interview is te lezen in de jubileum uitgave in 'Het Hele Westland' van 3 oktober 2012.

Redactie: "Hoe lang werk je al bij Careyn?". Petra: "Ik werk sinds 1990 bij Careyn en ben begonnen in Careyn Pijletuinenhof als verzorgende. In ruim 10 jaar heb ik meerdere functies gehad waar onder verzorgende, praktijkopleider en teamleider. Vanaf 2004 ben ik locatiemanager, eerst van één huis en later van twee huizen."

Verschillen tussen Careyn Rozenhof en Careyn Pijletuinenhof

R: "Je werkt op twee locaties, wat is het verschil?" Petra: "Beiden huizen zijn uniek en hebben hun eigen cultuur, team en sfeer. Rozenhof vind ik knus en echt ons kent ons. Omdat er 60 bewoners wonen, is de betrokkenheid groot en is het team op elkaar ingespeeld. De rust in het huis is prettig binnenkomen. In Pijletuinenhof is het levendig, er is een divers aanbod en klanten nemen hier actief aan deel. Het is een huis in beweging en er valt veel te beleven voor bewoners en medewerkers."

Een tevreden bewoner doet mij goed

R:"Wat is er leuk aan je werk?". Petra: "Het leukste aan mijn werk is de dagelijkse uitdaging, geen dag is gelijk en er gebeurt altijd wel iets, maar als ik moet kiezen vind ik het leukste het motiveren en coachen van personeel, de verantwoording neerleggen waar het hoort; bij de uitvoerend medewerkers en hen betrekken bij de te nemen beslissingen. Voor bewoners is het goed om een juiste sfeer en woonomgeving te creëren een tevreden bewoner doet mij goed!"

R: "Ken je alle bewoners in de huizen, en kennen ze jou?". Petra: "De verhuur van de woningen verloopt via mij, ik voer een gesprek en heet de bewoners welkom. Natuurlijk gaat dit door bij afwezigheid, dan ga ik later langs voor een praatje. Bewoners spreken mij aan en de meeste kennen mij. Ik schrijf maandelijks een stukje in ons bewoners blad. Dit wordt gelezen, want mensen vragen bijvoorbeeld hoe mijn vakantie geweest is."

Leuke anekdotes

R:"Kan je enkele leuke anekdotes vertellen over iets wat je hebt meegemaakt met de bewoners?". Petra: "Dat is lastig, ik maak dagelijks dingen mee, te veel om op te noemen. Bijzonder vind ik altijd wel dat bewoners meer zien dan wij denken. Zo sprak een oud politieagent mij enige tijd geleden aan in Careyn Rozenhof "Mevrouw van Dijk, ik wil even zeggen dat u, nu de locatie zo mooi opgeknapt is, vol trots rondloopt. U heeft er hard voor gewerkt en geniet er volgens mij dagelijks van" aldus meneer. Verder hing er pas een briefje op mijn deur van een bewoner 'indien u soms een rondleiding heeft mag u in mijn kamer, ik ben niet thuis'. Bij deze mevrouw mag ik altijd komen kijken met een nieuwe bewoner. Mevrouw wacht dan op de gang tot we klaar zijn, ik ben haar hier dankbaar voor."

Over huisdieren en vrijetijdskleding

R: "Mogen bewoners net als thuis een huisdier hebben, in een korte broek lopen als ze daar zin in hebben en doen alsof ze thuis zijn? Petra: "In de jaren zijn veel dingen veranderd, wensen worden nagekomen en oplossingen worden gezocht. Zo hebben we diverse mensen gehad met een poes in hun woning, als zij daar zelf voor zorgen mag dit zeker. Verder heb ik weleens de vraag gehad van een meneer of hij de hele dag in pak moet lopen, want thuis liep meneer in zijn tuingoed en korte broek. Ik heb gezegd dat dit ook bij ons kan, helaas doet meneer het niet, maar wel loopt hij er vlot bij! Dat is leuk om te zien. De huizen zijn levendig en mensen gaan meer hun eigen weg, maken keuzes en voelen zich hier prettig bij."

De jubilea van Careyn Pijletuinenhof en Careyn Rozenhof

R: "Kan je iets vertellen over de voorbereidingen van het jubileum?" Petra: "De voorbereidingen zijn begin dit jaar gestart, ideeën genoeg en met een werkgroepje zijn we aan de slag gegaan. Met als resultaat een maand volop activiteiten, voor ieder wat wils. Ook betrekken we de wijkbewoners bij ons feest, er is een optreden van Theater in Feite in de Oude Kerk van Naaldwijk. Hiermee willen we laten zien dat de zorgcentra niet alleen voor onze bewoners leuke dingen doen, maar ook voor de wijkbewoners. Samen zijn we er voor u."

Toekomstplannen

R: "Wat zijn je toekomstplannen?". Petra: "Komende tijd gaan we ons richten op de veranderingen in de zorg, en speciaal op de nieuwbouw van Careyn Pijletuinenhof. Woerdblok eiland is een mooie uitdaging, we zullen met elkaar een nieuwe woonvorm creëren in een goed woonklimaat. Mensen krijgen een volwaardige woning, met eigen balkon, iets waar ik mij hard voor gemaakt heb. Persoonlijk wil ik mij verder ontwikkelingen en zie ik genoeg kansen binnen Careyn en mijn huidige functie. Privé houden we ons bezig met pleegzorg wat veel voldoening geeft!"

Middin

Sinds december 2015 heeft Middin op de begane grond en 2e etage zijn intrek genomen in Rozenhof.

Wie is Middin?

Middin gelooft in eigen kracht van mensen. Elk mens kan binnen zijn mogelijkheden het leven leiden dat hij wenst. Kan zelf keuzes maken en regie houden over zijn leven.

Ongeacht beperking en achtergrond. Iedereen maakt deel uit van de samenleving en kan meedoen op zijn manier. Als dit tijdelijk of blijvend op eigen kracht niet lukt, is Middin er. In de werkwijze van Middin kijkt men naar de mogelijkheden: wat kan wel?  Er wonen 37 mensen met een verstandelijke beperking in Rozenhof. Vanuit een eigen appartement krijgen de cliënten begeleiding op maat. Middin is werkzaam in diverse regio's van de provincie Zuid-Holland. 

 

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlCareyn Rozenhof is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Deel deze pagina:

Contact