Ergotherapie Snavelenburg

Heeft u moeite met het huishouden? Of merkt u dat het zorgen voor uzelf steeds lastiger gaat? Neem dan gerust contact op met Careyn Ergotherapie in Maarssen. Onze ergotherapie focust zich op de gevolgen van ziekte, een handicap of juist het ouder worden. Want als de dagelijkse activiteiten lastiger worden, staat uw ergotherapeut in Maarssen voor u klaar.

Koken, werken, aankleden of boodschappen doen. We doen het allemaal en we hoeven er nauwelijks bij na te denken. Maar soms gaat het niet meer vanzelf, bijvoorbeeld als u ziek bent, een beperking heeft of omdat u een dagje ouder wordt. Het lukt dan niet meer om de dagelijkse werkzaamheden zelfstandig en veilig uit te voeren. Voor die mensen is Careyn Ergotherapie Snavelenburg.

Bij u thuis

De ergotherapeut van Careyn komt over het algemeen bij u thuis. Nadat in een eerste gesprek duidelijk is geworden wat uw vragen en problemen zijn, zoekt de ergotherapeut samen met u naar oplossingen. Dat kan bijvoorbeeld door het opnieuw of anders leren uitvoeren van activiteiten.

Daarnaast adviseert de ergotherapeut over hulpmiddelen en woningaanpassingen. Zo kunt u beter met uw beperkingen omgaan en kunnen onveilige situaties voorkomen worden. Ook geeft de ergotherapeut adviezen om problemen te voorkomen. Ook de mantelzorgers krijgen aandacht en adviezen. Dat vinden we belangrijk bij Careyn.

Waarom kiezen voor Careyn ergotherapie?

Omdat alle ergotherapeuten van Careyn ook in het zorgcentrum werkzaam zijn, hebben zij naast algemene kennis, veel kennis op het gebied van aandoeningen en ziekte bij de ouder wordende mens. Daarnaast zijn ze gewend om nauw samen te werken met andere behandelaars, zoals de fysiotherapeut, logopedist, een psycholoog of een arts.

De ergotherapeuten van Careyn zijn gespecialiseerd in het behandelen van volwassenen en ouderen met enkel- en meervoudige problematiek. Hierbij valt te denken aan reuma, artrose, CVA, gebroken heup, parkinson, dementie, MS of ALS. Ze hebben veel expertise in het behandelen en begeleiding van cliënten met geheugen-, concentratie- en leerproblemen. In dit document (pdf) leest u meer over onze doelgroepen en specialismen.

En natuurlijk: al onze ergotherapeuten staan geregistreerd in het kwaliteitsregister paramedici.

Onze ergotherapeuten

afbeelding van Cynthia Boers

Cynthia Boers

Ergotherapeut in Careyn Snavelenburg

De aandachtsgebieden van Cynthia: NAH (niet aangeboren hersenletsel), cognitieve revalidatie, decubitus (huidbeschadigingen agv doorzitten en doorliggen), aanpassingen en voorzieningen rondom woning en mobiliteit, energiemanagement bij chronische pijn en vermoeidheid, valpreventie, reumatische aandoeningen, oncologie

afbeelding van Rinske Rebel

Rinske Rebel

Ergotherapeut in Careyn Snavelenburg

De aandachtsgebieden van Rinske: Parkinson, valpreventie, reumatische aandoeningen, advies bij vermoeidheid of pijn, advies bij decubitus (huidbeschadigingen agv doorzitten en doorliggen), advies aanpassingen en voorzieningen rondom woning en mobiliteit, oncologie

Praktische informatie

 • Ergotherapie is in principe direct toegankelijk. We noemen dat 'eerstelijnszorg'. Dat betekent dat u niet eerst langs een huisarts of specialist hoeft.

  U kunt dus rechtstreeks bij ons terecht. De ergotherapeut zal samen met u bespreken of een aanvullende verwijzing via de huisarts of specialist noodzakelijk is. Want let op: sommige verzekeraars stellen zo'n verwijzing vooraf als eis. Onze ergotherapeuten zullen u dan informeren en zo nodig verder helpen.

  Maar nogmaals: u hoéft niet eerst langs de huisarts. U kunt dus gerust direct contact met Careyn Ergotherapie opnemen.

  U wilt natuurlijk weten waar u op kunt rekenen. Die zijn vastgelegd in duidelijke leveringsvoorwaarden. Die kunt u hier bekijken (pdf-bestand).

 • Ergotherapie wordt vergoed uit het basispakket van uw zorgverzekering. Standaard krijgt u tien uur ergotherapie per kalenderjaar.

  Hoe u ergotherapie regelt kunt u hier lezen.

  Wordt uw behandeling niet door uw verzekering gedekt? Ook dan kunt u uiteraard door ons behandeld worden. U ontvangt dan van ons een factuur. Klik hier voor onze tarieven.

 • Ergotherapie Careyn Snavelenburg
  Snavelenburg 1
  3603 GN Maarssen
  0346 - 584 584
  Openingstijden: elke werkdag van 8.30 tot 17.00 uur