Logopedie De Plantage

De Careyn logopedisten in Brielle specialiseren zich in het behandelen en begeleiden van volwassenen op neurologisch gebied. Denk aan spraakproblemen na een beroerte. De logopedisten in Brielle helpen u bij mogelijke slik-, spraak-, en taalproblemen.

Voor wie?

Onze logopedisten richten zich op problemen die zich kunnen voordoen bij het communiceren (afasie of dysartrie), kauwen en slikken. Ze hebben kennis en ervaring in het onderzoeken en behandelen van ouderen met bijvoorbeeld een neurologische aandoening, zoals een beroerte (ook wel CVA genoemd), de ziekte van Parkinson, Multiple Sclerose (MS), ALS, of als gevolg van kanker in het hoofd/halsgebied.

Waarom kiezen voor logopedie van Careyn

Onze logopedisten zijn ook in het zorgcentrum werkzaam. Zij hebben dus naast algemene kennis, veel kennis op het gebied van aandoeningen en ziekte bij ouderen. Verder zijn ze gewend om nauw samen te werken met andere behandelaars, zoals de fysiotherapeut, ergotherapeut, diëtist, psycholoog en de arts.

Alle logopedisten van Careyn staan geregistreerd in het  kwaliteitsregister paramedici. Op en top professionals dus. De logopedist van De Plantage is daarnaast lid van de Nederlandse vereniging voor Logopedie en Foniatrie.

Onze logopedisten in Zuid-Holland

afbeelding van Manon van Greuningen

Manon van Greuningen

Logopedist, Afasietherapeut

Manon is ingeschreven bij de NVLF en in het kwaliteitsregister paramedici en lid van ParkinsonNet. Zij werkt vanuit Careyn De Plantage (Brielle) en Careyn Blankenburg (Rozenburg).

afbeelding van Lianne Hartog

Lianne Hartog

Logopedist, Afasietherapeut

Lianne is ingeschreven bij de NVLF, in het kwaliteitsregister paramedici en lid van het MS-netwerk. Zij werkt vanuit al onze zorglocaties in Hellevoetsluis en daarnaast in De Vier Ambachten (Spijkenisse), De Ark (Wateringen), Rozenhof (Naaldwijk), Woerdblok (Naaldwijk) en De Vloot (Maassluis).

afbeelding van Ingrid Muller

Ingrid Muller

Logopedist, Afasietherapeut

Ingrid is ingeschreven bij de NVLF en in het kwaliteitsregister paramedici. Zij werkt in De Vier Ambachten, Hart van Groenewoud en Zes Rozen in Spijkenisse en in Hart van Zuidland en Bernissesteyn in Zuidland.

Praktische informatie

 • Vraag uw huisarts of specialist om een verwijzing. U kunt zich vervolgens aanmelden bij de logopedisten van De Plantage. Behandeling thuis? Dat kan, maar alleen als dat vermeld staat op de verwijzing.

  Aanmelden kan snel en makkelijk per mail of telefonisch. Tijdens ons eerste contactmoment zullen wij bij u informeren naar:

  • Persoonlijke gegevens;
  • Klachten en stoornissen;
  • Beschikbaarheid.

  En afhankelijk van uw beschikbaarheid belt één van de logopedisten u terug om samen een eerste afspraak in te plannen. En de wachttijd? Dat is grotendeels afhankelijk van uw beschikbaarheid.

  Contact

  Careyn Zorgcentrum De Plantage
  Plantageweg 4
  3232 LE Brielle
  0181 - 47 60 00

  Wij zijn te bereiken maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8:00 tot 16:30 uur op 0181 - 47 60 00.
  Maar u kunt natuurlijk ook mailen: m.vangreuningen@careyn.nl

 • Logopedie wordt door uw zorgverzekeraar vergoed vanuit het basispakket. De behandeling moet dan wel plaatsvinden op basis van een geldige verwijzing door uw huisarts of specialist. Neem daarom contact op met hen als u een logopediebehandeling wil. Ook belangrijk: als u aan huis behandeld wilt worden, is het noodzakelijk dat dit op de verwijzing vermeld staat.

  De logopedisten van Careyn hebben met een groot aantal zorgverzekeraars een contract afgesloten. In de poliswaarden van uw verzekering kunt u meer informatie vinden.

 • Wij bieden folders aan bij de intake/anamnese en/of tijdens de behandeling.