Logopedie

Soms kunt u wel wat extra ondersteuning gebruiken op het gebied van taal. Denk aan extra hulp bij spraak en slikken. Maar ook uw gehoor, ademhaling en stem. U bent meer dan welkom bij logopedie van Careyn. Dit kan op één van onze Careyn locaties, maar natuurlijk ook gewoon bij u thuis.

Voor wie is de logopedie van Careyn geschikt?

Onze logopedisten behandelen en begeleiden volwassenen met allerlei soorten ziektebeelden op het gebied van neurologie. De logopedisten werken in de verpleeghuizen maar bijvoorbeeld ook na verwijzing van de huisarts of specialist. De ziektebeelden kunnen zijn:

 • CVA (beroerte, herseninfarct of hersenbloeding);
 • Parkinson en Parkinsonismen (MSA, PSP);
 • Hoofd- en halstumoren;
 • Multiple Sclerose (MS);
 • Amyotrofe Lateraal Sclerose (ALS);

maar ook… 

 • Myasthenia Gravis (spierzwakte);
 • Dementie (Alzheimer, vasculaire dementie, Lewy Body, FTD, PPA);
 • Ziekte van Huntington;
 • Longaandoening COPD.

 

Wat doet een logopedist?

De logopedist onderzoekt eerst uitgebreid het probleem: wat kunt u wel en wat lukt minder goed. Samen met u oefenen we om de problemen te verhelpen of te verminderen. We kijken ook naar alternatieven als het voor u niet meer mogelijk is op normale wijze te communiceren, eten of drinken.

Zonodig geven we advies en instructie aan de mensen in uw omgeving. Daarnaast werkt de logopedist van Careyn ook nauw samen met verschillende collega’s. Denk hierbij aan de ergotherapeut, fysiotherapeut of psycholoog.

Logopedie bij Careyn

De logopedisten van Careyn werken in onze verpleeghuizen met de bewoners. Op verwijzing van een huisarts of specialist kunnen ze echter ook thuiswonende ouderen helpen. Dat kan zelfs thuis, als dat in de verwijzing vermeld staat.

Ze zijn dus vooral gespecialiseerd in de behandeling van ouderen. Vaak spelen dan meerdere problemen tegelijk. Juist daarom is het goed om voor een logopedist van Careyn te kiezen. Zij hebben immers veelvuldige contacten met andere behandelaren zoals fysiotherapeuten, ergotherapeuten, diëtisten, psychologen en specialisten ouderengeneeskunde. Is er advies nodig dan hebben zij elkaar snel gevonden. U bent verzekerd van de beste zorg.

Praktische informatie

 • Logopedie wordt door uw zorgverzekeraar vergoed vanuit het basispakket. De behandeling moet dan wel plaatsvinden op basis van een geldige verwijzing door uw huisarts of specialist. Neem daarom contact op met hen als u een logopediebehandeling wil. Ook belangrijk: als u aan huis behandeld wilt worden, is het noodzakelijk dat dit op de verwijzing vermeld staat.

  Gecontracteerde zorgverzekeraars

  Careyn spant zich in om met zoveel mogelijk verzekeraars contracten af te sluiten. Maar let op: heeft Careyn géén contract met uw zorgverzekeraar dan kan dit invloed hebben op uw vergoeding. Ook is het mogelijk dat u de rekening dan bijvoorbeeld zelf eerst moet voorschieten. Soms moet u dan ook vooraf toestemming vragen. Daarom geldt: heeft Careyn géén contract met uw verzekeraar afgesloten? Lees dan goed uw polisvoorwaarden en laat u goed informeren door uw eigen zorgverzekeraar.

  In dit overzicht ziet u met welke zorgverzekeraars Careyn een contract afgesloten heeft.