Logopedie Grootenhoek

Onze logopedist in Hellevoetsluis helpt u bij slik-, spraak-, en taalproblemen. Ze is gespecialiseerd in het behandelen en begeleiden van volwassenen met diverse ziektebeelden op neurologisch gebied. Denk bijvoorbeeld aan logopedie voor iemand die onlangs een beroerte heeft gehad.

Voor wie?

Onze logopedisten richten zich op problemen die zich kunnen voordoen bij het communiceren (afasie of dysartrie), kauwen en slikken. Ze hebben kennis en ervaring in het onderzoeken en behandelen van ouderen met bijvoorbeeld een neurologische aandoening, zoals een beroerte (ook wel CVA genoemd), de ziekte van Parkinson, Multiple Sclerose (MS), ALS, of als gevolg van kanker in het hoofd/halsgebied.

Waarom kiezen voor logopedie van Careyn

Onze logopedisten zijn ook in het zorgcentrum werkzaam. Zij hebben dus naast algemene kennis, veel kennis op het gebied van aandoeningen en ziekte bij ouderen. Verder zijn ze gewend om nauw samen te werken met andere behandelaars, zoals de fysiotherapeut, ergotherapeut, diëtist, psycholoog en de arts.

Alle logopedisten staan geregistreerd in het  kwaliteitsregister paramedici. Op en top professionals dus. De logopedist van Grootenhoek is daarnaast lid van de Nederlandse vereniging voor Logopedie en Foniatrie.

Onze logopedisten in Zuid-Holland

afbeelding van Lianne Hartog

Lianne Hartog

Logopedist, Afasietherapeut

Lianne is ingeschreven bij de NVLF, in het kwaliteitsregister paramedici en lid van het MS-netwerk. Zij werkt vanuit al onze zorglocaties in Hellevoetsluis en daarnaast in De Vier Ambachten (Spijkenisse), De Ark (Wateringen), Rozenhof (Naaldwijk), Woerdblok (Naaldwijk) en De Vloot (Maassluis).

afbeelding van Manon van Greuningen

Manon van Greuningen

Logopedist, Afasietherapeut

Manon is ingeschreven bij de NVLF en in het kwaliteitsregister paramedici en lid van ParkinsonNet. Zij werkt vanuit Careyn De Plantage (Brielle) en Careyn Blankenburg (Rozenburg).

afbeelding van Ingrid Muller

Ingrid Muller

Logopedist, Afasietherapeut

Ingrid is ingeschreven bij de NVLF en in het kwaliteitsregister paramedici. Zij werkt in De Vier Ambachten, Hart van Groenewoud en Zes Rozen in Spijkenisse en in Hart van Zuidland en Bernissesteyn in Zuidland.

Praktische informatie

 • Vraag uw huisarts of specialist om een verwijzing. U kunt zich vervolgens aanmelden bij de logopedist van Grootenhoek. Behandeling thuis? Dat kan, maar alleen als dat vermeld staat op de verwijzing.

  Aanmelden

  Voor het aanmelden en maken of wijzigen van afspraken:
  Telefoon: 088 - 123 99 31
  Mail: contactbehandeling@careyn.nl
  Bereikbaar: maandag t/m vrijdag 10:00-12:00 en 13:00-15:00 uur

  Tijdens het eerste contact zullen wij bij u informeren naar:

  • Persoonlijke gegevens;
  • Klachten en stoornissen;
  • Beschikbaarheid.
 • Zorgcentrum Grootenhoek
  Hellevoetse Achterweg 4
  3222 AA Hellevoetsluis

  Voor het aanmelden of het maken/wijzigen van afspraken:
  Telefoon: 088 - 123 99 31
  Mail: contactbehandeling@careyn.nl
  Bereikbaar: maandag t/m vrijdag 10:00-12:00 en 13:00-15:00 uur

  Voor rechtstreeks contact (niet voor het maken/wijzigen van afspraken):
  Telefoon: 0181 - 32 13 55
  Telefonische bereikbaarheid: dinsdag tot en met vrijdag tussen 8:00 en 16:30 uur.

 • Logopedie wordt door uw zorgverzekeraar vergoed vanuit het basispakket. De behandeling moet dan wel plaatsvinden op basis van een geldige verwijzing door uw huisarts of specialist. Neem daarom contact op met hen als u een logopediebehandeling wil. Ook belangrijk: als u aan huis behandeld wilt worden, is het noodzakelijk dat dit op de verwijzing vermeld staat.

  Gecontracteerde zorgverzekeraars

  Careyn spant zich in om met zoveel mogelijk verzekeraars contracten af te sluiten. Maar let op: heeft Careyn géén contract met uw zorgverzekeraar dan kan dit invloed hebben op uw vergoeding. Ook is het mogelijk dat u de rekening dan bijvoorbeeld zelf eerst moet voorschieten. Soms moet u dan ook vooraf toestemming vragen. Daarom geldt: heeft Careyn géén contract met uw verzekeraar afgesloten? Lees dan goed uw polisvoorwaarden en laat u goed informeren door uw eigen zorgverzekeraar.

  In dit overzicht ziet u met welke zorgverzekeraars Careyn een contract afgesloten heeft.

 • Wij bieden folders aan bij de intake/anamnese en/of tijdens de behandeling.