Logopedie Maria-Oord

Komt u moeilijk uit uw woorden? Heeft u snel een hese stem? Careyn Logopedie biedt de zorg die nodig is wanneer u moeilijkheden heeft met uw stem, spraak, taal, slikken en gehoor. De logopedisten van Maria-Oord zijn gespecialiseerd in het behandelen en begeleiden van volwassenen en kwetsbare ouderen. Zij werken binnen het verpleeghuis. Daarnaast behandelen zij ook in het behandelcentrum en in de thuissituatie op verwijzing van de arts of specialist.

Voor wie?

Onze logopedisten richten zich op problemen die zich kunnen voordoen bij het communiceren (afasie of dysartrie), kauwen en slikken (dysfagie) en/of stemproblemen. Ze hebben kennis en ervaring in het onderzoeken en behandelen van volwassen en ouderen met bijvoorbeeld een neurologische aandoening, zoals een beroerte (CVA), de ziekte van Parkinson, Multiple Sclerose (MS), ALS, of als gevolg van kanker in het hoofd/halsgebied.
Wij behandelen geen kinderen.

Waarom kiezen voor logopedie van Careyn

Onze logopedisten hebben veel kennis op het gebied van neurologische en oncologische problemen bij volwassenen en ouderen. Verder zijn ze gewend om nauw samen te werken met andere behandelaars, zoals de fysiotherapeut, ergotherapeut, diëtist, psycholoog en de arts.

Alle logopedisten van Careyn staan geregistreerd in het kwaliteitsregister paramedici. Daarnaast zijn ze lid van de Nederlandse vereniging voor Logopedie en Foniatrie (NVLF) en staan ze geregistreerd als afasietherapeut en Parkinsontherapeut.

Praktische informatie

 • Vraag uw huisarts of specialist om een verwijzing. U kunt zich vervolgens aanmelden bij de logopedisten van Maria-Oord. Behandeling thuis? Dat kan, maar alleen als dat vermeld staat op de verwijzing.

  Aanmelden kan snel en makkelijk per mail of telefonisch. Tijdens het eerste contact zullen wij bij u informeren naar:

  • Persoonlijke gegevens;
  • Klachten en stoornissen;
  • Beschikbaarheid.

  Afhankelijk van uw beschikbaarheid belt één van de logopedisten u terug om samen een eerste afspraak in te plannen.
  U wilt natuurlijk weten waar u op kunt rekenen. Die zijn vastgelegd in duidelijke leveringsvoorwaarden. Die kunt u hier bekijken (pdf-bestand).

  Contact

  Careyn Maria Oord (Afdeling Logopedie)
  Herenweg 69
  3645 DH Vinkeveen
  0297 - 21 93 19

  Wij zijn via de receptie telefonisch bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 16:30 uur.

   

 • Logopedie wordt door uw zorgverzekeraar vergoed vanuit het basispakket. Hierbij is het wel van belang dat het eigen risico al volledig op is.
  De behandeling vindt altijd plaats op basis van een geldige verwijzing door uw huisarts of specialist. Neem daarom contact op met hen als u een logopediebehandeling witl. Ook belangrijk: als u aan huis behandeld wilt worden, is het noodzakelijk dat dit op de verwijzing vermeld staat.

  Gecontracteerde zorgverzekeraars

  Careyn spant zich in om met zoveel mogelijk verzekeraars contracten af te sluiten. Maar let op: heeft Careyn géén contract met uw zorgverzekeraar dan kan dit invloed hebben op uw vergoeding. Ook is het mogelijk dat u de rekening dan bijvoorbeeld zelf eerst moet voorschieten. Soms moet u dan ook vooraf toestemming vragen. Daarom geldt: heeft Careyn géén contract met uw verzekeraar afgesloten? Lees dan goed uw polisvoorwaarden en laat u goed informeren door uw eigen zorgverzekeraar.

  In dit overzicht ziet u met welke zorgverzekeraars Careyn een contract afgesloten heeft.

  Wordt uw behandeling niet door uw verzekering gedekt? Ook dan kunt u uiteraard door ons behandeld worden. U ontvangt dan van ons een factuur. Klik hier voor onze tarieven.

 • Hanneke de Graaf

  Logopedist, klinisch linguïst, afasietherapeut
  Aandachtsgebieden: CVA, tracheotomie, slikproblemen bij oncologie, COPD, dementie
  Aanwezig: dinsdag, donderdag en vrijdag
  E-mail: h.degraaf@careyn.nl

  Saskia Pot

  Logopedist, Parkinsontherapeut
  Aandachtsgebieden: CVA, Parkinson(-isme), ALS, dementie
  Aanwezig: maandag, woensdag en donderdag
  E-mail: s.pot@careyn.nl

  Annemiek Laarhoven

  Logopedist, afasietherapeut
  Aandachtsgebieden: CVA, stemproblemen, palliatieve zorg,  dementie
  Aanwezig: dinsdag, woensdag en vrijdag
  E-mail: a.laarhoven@careyn.nl