Logopedie Maria-Oord

Komt u met moeite uit uw woorden? En heeft u snel een hese stem? Careyn Logopedie biedt de zorg die nodig is wanneer u moeilijkheden heeft met uw stem, spraak, taal, slikken en gehoor. De logopedisten van Maria-Oord zijn gespecialiseerd in het behandelen en begeleiden van kwetsbare ouderen. Zij werken zowel binnen het verpleeghuis als op verwijzing van de arts of specialist.

Voor wie?

Onze logopedisten richten zich op problemen die zich kunnen voordoen bij het communiceren (afasie of dysartrie), kauwen en slikken. Ze hebben kennis en ervaring in het onderzoeken en behandelen van ouderen met bijvoorbeeld een neurologische aandoening, zoals een beroerte (ook wel CVA genoemd), de ziekte van Parkinson, Multiple Sclerose (MS), ALS, of als gevolg van kanker in het hoofd/halsgebied. Wij behandelen geen kinderen.

Waarom kiezen voor logopedie van Careyn

Onze logopedisten zijn ook in het zorgcentrum werkzaam. Zij hebben dus naast algemene kennis, veel kennis op het gebied van aandoeningen en ziekte bij ouderen. Verder zijn ze gewend om nauw samen te werken met andere behandelaars, zoals de fysiotherapeut, ergotherapeut, diëtist, psycholoog en de arts.

Alle logopedisten van Careyn staan geregistreerd in het  kwaliteitsregister paramedici. Op en top professionals dus. De logopedisten van Maria-Oord zijn daarnaast lid van de Nederlandse vereniging voor Logopedie en Foniatrie en ze staat geregistreerd als afasietherapeut.

Praktische informatie

 • Vraag uw huisarts of specialist om een verwijzing. U kunt zich vervolgens aanmelden bij de logopedisten van Maria-Oord. Behandeling thuis? Dat kan, maar alleen als dat vermeld staat op de verwijzing.

  Aanmelden kan snel en makkelijk per mail of telefonisch. Tijdens ons eerste contactmoment zullen wij bij u informeren naar:

  • Persoonlijke gegevens;
  • Klachten en stoornissen;
  • Beschikbaarheid.

  En afhankelijk van uw beschikbaarheid belt één van de logopedisten u terug om samen een eerste afspraak in te plannen. En de wachttijd? Dat is grotendeels afhankelijk van uw beschikbaarheid.

  U wilt natuurlijk weten waar u op kunt rekenen. Die zijn vastgelegd in duidelijke leveringsvoorwaarden. Die kunt u hier bekijken (pdf-bestand).

  Contact

  Careyn Maria Oord (Afdeling Logopedie)
  Herenweg 69
  3645 DH Vinkeveen
  0297 - 21 93 19

  Wij zijn via de receptie telefonisch bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 16:30 uur.

   

 • Logopedie wordt door uw zorgverzekeraar vergoed vanuit het basispakket. De behandeling moet dan wel plaatsvinden op basis van een geldige verwijzing door uw huisarts of specialist. Neem daarom contact op met hen als u een logopediebehandeling wil. Ook belangrijk: als u aan huis behandeld wilt worden, is het noodzakelijk dat dit op de verwijzing vermeld staat.

  Gecontracteerde zorgverzekeraars

  Careyn spant zich in om met zoveel mogelijk verzekeraars contracten af te sluiten. Maar let op: heeft Careyn géén contract met uw zorgverzekeraar dan kan dit invloed hebben op uw vergoeding. Ook is het mogelijk dat u de rekening dan bijvoorbeeld zelf eerst moet voorschieten. Soms moet u dan ook vooraf toestemming vragen. Daarom geldt: heeft Careyn géén contract met uw verzekeraar afgesloten? Lees dan goed uw polisvoorwaarden en laat u goed informeren door uw eigen zorgverzekeraar.

  In dit overzicht ziet u met welke zorgverzekeraars Careyn een contract afgesloten heeft.

  Wordt uw behandeling niet door uw verzekering gedekt? Ook dan kunt u uiteraard door ons behandeld worden. U ontvangt dan van ons een factuur. Klik hier voor onze tarieven.

 • Hanneke de Graaf

  Logopedist - klinisch linguïst
  Aandachtsgebieden: CVA, tracheotomie, slikproblemen bij oncologie, COPD, dementie
  Aanwezig: dinsdag, donderdag en vrijdag
  E-mail: h.degraaf@careyn.nl

  Anouk Vial

  Logopedist
  Aandachtsgebieden: CVA, Parkinson(-isme), ALS, dementie
  Aanwezig: maandag, woensdag en donderdag
  E-mail: a.vial@careyn.nl