Palliatieve en terminale zorg thuis

Ook in de laatste levensfase kunt u op Careyn rekenen. Wij bieden u professionele en gepaste zorg. Dat kan gaan om zorg thuis, of om zorg in een hospice of zorgcentrum. Veel mensen willen het liefste thuis sterven, met hun dierbaren om hun heen en in een vertrouwde omgeving. U kunt dan rekenen op Careyn. Onze verpleegkundigen staan voor u klaar.

afbeelding

Op het moment dat een arts u heeft verteld dat genezing niet meer haalbaar is, dan is dit een schok. De zorg richt zich nu vooral op het verlichten van klachten. Deze zorg wordt palliatieve zorg genoemd. En ook deze zorg typeert zich door het feit dat wij met echte specialisten samenwerken.

Zo heeft Careyn meerdere oncologieverpleegkundigen in dienst die zich hebben gespecialiseerd op het gebied van kanker. Zij zijn goed op de hoogte van alle vragen, ongemakken en symptomen die in de laatste levensfase een rol kunnen gaan spelen. Maar belangrijker nog: zij bieden u ondersteuning bij het streven naar een zo goed mogelijke kwaliteit van leven.
De huisarts blijft overigens verantwoordelijk voor de medische zorg.

Wat biedt Careyn?

De oncologie-/palliatief verpleegkundige komt bij u thuis voor één of meerdere gesprekken. Dit is geheel kosteloos. Al uw vragen en zorgen rondom uw ziekte, het leven en de dood kunt u bespreekbaar maken met uw verpleegkundige.
U kunt ook lastige onderwerpen zoals vermoeidheid, pijn, onzekerheid, angst en afscheid bespreken. Onze verpleegkundigen bieden een luisterend oor en advies. Alles gaat netjes in overleg met uw familie, huisarts en eventueel specialisten. De huisarts blijft overigens verantwoordelijk voor het medisch beleid.

Kosten

De meeste specialistische zorg valt onder de Zorgverzekeringswet (Zvw). Dat kan dus via uw zorgverzekering. Goed geregeld. De kosten zijn afhankelijk van uw persoonlijke situatie en uw ziektekostenverzekering. Het is goed om dit bij uw verzekeraar na te vragen.

Waarom kiezen voor Careyn?

Onze verpleegkundigen weten welke zorg er in uw omgeving mogelijk is. Dit geldt voor meerdere vlakken: lichamelijk, psychisch, sociaal en spiritueel. Ook hebben zij rechtstreeks contact met andere zorgverleners van Careyn. Denk aan het team wijkverpleging. Zij ondersteunen u thuis met onder meer lichamelijke verzorging en medicatietoediening.

Maar bovenal: onze verpleegkundigen zijn ervaren in het ondersteunen van mensen in de laatste levensfase. En van hun naasten. Ze zijn altijd 'nabij' en voelen situaties feilloos aan. Zo weten ze bijvoorbeeld wanneer ze een stapje terug moeten doen om ruimte te geven aan ieders gevoelens. Of juist om wat meer op de voorgrond te treden om wat extra begeleiding te geven.

Onze oncologie/palliatief verpleegkundigen

 • Op 1 januari 2022 is gestart met een regionaal palliatief team. Dit is een samenwerkingsverband. Het team bestaat uit gespecialiseerde verpleegkundigen en artsen vanuit verschillende zorgorganisaties. Zij staan voor u klaar voor advies en ondersteuning.

  Het werkgebied omvat de gemeenten Westland, Hoek van Holland, Schiedam, Vlaardingen, Maassluis, Delft, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp en een deel van Lansingerland.

  Bereikbaarheid
  Telefoon: 06 - 20 13 79 59 (werkdagen 8:30 - 17:00 uur)
  Landelijk consultatienummer: 088-6051444 (buiten kantoortijden)
  E-mail: regionaalpalliatiefteam@npzwsd.nl
  Website: www.palliaweb.nl/netwerk-westlandschielanddelfland

 • Algemeen mailadres: palliatievezorgZHE@careyn.nl

  Regio Nissewaard en Hoogvliet

  Janneke Brekelmans
  Oncologie en Palliatief Verpleegkundige
  Telefoon: 06 - 23 96 30 24

  Regio Nissewaard en Voorne aan Zee

  Violieke van Eijk
  Palliatief verpleegkundige
  Telefoon: 06 - 20 21 31 37

  Regio Hoeksche Waard en Voorne aan Zee

  Hannie van der Boom
  Oncologie en Palliatief Verpleegkundige
  Telefoon: 06 - 30 30 82 63

  Regio Goeree Overflakkee en Rozenburg

  Marijke de Vries 
  Oncologie en palliatief verpleegkundige
  Telefoon: 06 - 20 97 58 89

 • Ben Berkvens (BIG-nr: 69008469530)
  Anja Flipsen (BIG-nr: 99031240930)
  Bea van Stappershoef (BIG-nr: 19001365330)

  Careyn Nieuw Tamarinde
  Neckardreef 6
  3562 CN Utrecht

  Telefoon: 030 - 25 88 212
  E-mail: oncologieverpleegkundigenutrecht@careyn.nl

 • Miranda Mooiman (BIG-nr: 39047657530)
  Laura Eikenaar (BIG-nr. 19919241630)

  Careyn Nieuw Tamarinde
  Neckardreef 6
  3562 CN Utrecht
  Telefoon: 030 - 25 88 212
  E-mail: oncologieverpleegkundigenutrecht@careyn.nl