Fysiotherapie regelen

Voor fysiotherapie kunt u vaak direct contact met ons opnemen

Fysiotherapie valt net als ergotherapie, logopedie en diƫtetiek onder de zogenaamde 'paramedische zorg'. Die zorg zit gedeeltelijk in het basispakket van de zorgverzekering. Wat u precies vergoed krijgt hangt echter af van uw leeftijd en de reden waarom u fysiotherapie krijgt. Een aanvullende verzekering kan soms handig zijn.

Fysiotherapie regelt u in drie stappen

  • Of u een vergoeding krijgt voor fysiotherapie hangt af van uw leeftijd, de reden waarom u fysiotherapie krijgt en de mate waarin u hiervoor (aanvullend) verzekerd bent. Het is dus goed om dat vooraf uit te zoeken. Onze fysiotherapeuten kunnen u daar overigens bij helpen. Op rijksoverheid.nl leest u er meer over.

  • Fysiotherapie is in principe direct toegankelijk (we noemen dat 'eerstelijnszorg'). Dat betekent dat u niet eerst langs een huisarts of specialist hoeft. Soms is dat wel noodzakelijk, bijvoorbeeld als u fysiotherapie zoekt in verband met een chronische aandoening. U dient dan een verwijzing te hebben. Die krijgt u via een huisarts of specialist. Vaak is een verwijzing voor de fysiotherapeuten van Careyn ook gewoon handig: daar staat dan waardevolle informatie in over uw medische situatie.

  • U kunt met of zonder verwijsbrief contact opnemen. Gezamenlijk kijken we dan even naar uw situatie: wat is precies het probleem, heeft u wel of niet een indicatie nodig en bent u wel voldoende verzekerd? Zo helpen wij u de juiste keuze te maken.
    Daarna wordt de eerste afspraak geregeld. Bij dat eerste contact vragen wij u altijd uw identiteitsbewijs en zorgpas mee te nemen.