Fysiotherapie

De fysiotherapeuten van Careyn zijn specialisten in het behandelen en begeleiden van mensen die klachten ervaren door het ouder worden. Zij luisteren aandachtig naar uw wensen en bekijken zorgvuldig uw lichamelijke situatie. Natuurlijk wordt er ook goed gekeken naar wat u nog wél kunt. Bij Careyn vinden we dat belangrijk. Met adviezen en oefeningen zorgen wij ervoor dat u weer beter kunt bewegen. Wij helpen u graag.

Fysiotherapie bij Careyn

Fysieke klachten door het ouder worden? 

Soms is bewegen niet meer zo vanzelfsprekend. Vooral als u wat ouder wordt kunt u te maken krijgen met stijve spieren, met pijn of gewoon onzekerheid over uw lichaam. Dan wordt traplopen lastig of heeft u moeite om uit uw stoel te komen. Het gevaar om te vallen wordt groter. En een rollator? Ook daarmee is het soms lastig bewegen. Dan zijn de fysiotherapeuten van Careyn een uitkomst. Zij helpen uw klachten aan spieren, gewrichten en zenuwen te verminderen. Daarnaast geven zij u duidelijke adviezen. Over hulpmiddelen bijvoorbeeld, of over het verminderen van het gevaar om te vallen.

Voor wie?

Wij werken dagelijks met mensen die te maken hebben met een (chronische) ziekte of aandoening en met mensen die klachten ervaren door het ouder worden. U bent bij ons aan het juiste adres als u klachten heeft door bijvoorbeeld Parkinson, een beroerte, MS, artrose, osteoporose, COPD of dementie. Maar ook bij revalidatie na een operatie, bij een slechte balans, verminderde conditie of andere klachten die samenhangen met het ouder worden.

Waarom kiezen voor Careyn?

De fysiotherapeuten van Careyn werken nooit alleen. Ze zijn altijd in nauw contact met andere collega's die in een zorgcentrum werken. Denk hierbij aan de ergotherapeut, logopedist, diëtiste, psycholoog en specialist ouderengeneeskunde. Daarnaast werken zij, indien nodig, nauw samen met de huisarts. Dit gebeurt uiteraard altijd in overleg met u. Met deze gebundelde expertise kunnen we u dus nóg beter helpen.

Praktische informatie

 • Of u een vergoeding krijgt voor fysiotherapie hangt af van uw leeftijd, de reden waarom u fysiotherapie krijgt en de mate waarin u hiervoor (aanvullend) verzekerd bent. Het is dus goed om dat vooraf uit te zoeken. Onze fysiotherapeuten kunnen u daar overigens bij helpen. Op deze website leest u er meer over.

 • Fysiotherapie is in principe direct toegankelijk (we noemen dat 'eerstelijnszorg'). Dat betekent dat u niet eerst langs een huisarts of specialist hoeft. Soms is dat wel noodzakelijk, bijvoorbeeld als u fysiotherapie zoekt in verband met een chronische aandoening. U dient dan een 'verwijzing' te hebben. Die krijgt u via een huisarts of specialist.
  Vaak is een verwijzing ook gewoon handig: daar staat dan waardevolle informatie in over uw medische situatie. Daarom vinden wij het veelal prettig als u zich eerst tot uw huisarts wendt. Maar zoals gezegd: noodzakelijk is dat niet.

  Contact met Careyn

  U kunt met of zonder verwijsbrief contact opnemen. Gezamenlijk kijken we dan even naar uw situatie: wat is precies het probleem, heeft u wel of niet een indicatie nodig en bent u wel voldoende verzekerd? Zo helpen wij u de juiste keuze te maken.
  Daarna wordt de eerste afspraak geregeld. Bij dat eerste contact vragen wij u altijd uw identiteitsbewijs en zorgpas mee te nemen.

  Voor de contactgegevens klikt u op de informatie over Careyn Fysiotherapie bij u in de buurt. Maar u kunt ook altijd bellen met onze klantenservice.