Fysiotherapie Utrecht Stad

Fysiotherapie Careyn Utrecht Stad behandelt cliënten die in een van onze woon-zorgcentra wonen of revalideren. Maar ook als u thuis woont kunnen wij u helpen. Wij behandelen dan in onze speciale oefenruimtes in onze zorgcentra Nieuw Tamarinde, Rosendael en Swellengrebel. Maar ook behandeling aan huis is mogelijk.

afbeelding

Bij het ouder worden kunnen bepaalde lichamelijke functies achteruit gaan. Dit kan leiden tot een verhoogde kans op vallen, een verminderde conditie en moeilijkheden bij dagelijkse handelingen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het uit bed komen, wassen en (trap-)lopen. Ook kunt u te maken krijgen met specifieke ziektebeelden, zoals de ziekte van Parkinson, een beroerte, MS, artrose, osteoporose, COPD, kanker of dementie. U bent dan bij ons aan het juiste adres.

Zo gaan wij te werk 

De Careyn fysiotherapeuten zijn specialisten in het behandelen en begeleiden van mensen die klachten ervaren door het ouder worden of te maken hebben met de gevolgen van ziektebeelden. Dat kan echt vervelend zijn! Maar met specifieke training, oefentherapie en goede adviezen kunt u ouderdomsklachten verminderen. En bovenal natuurlijk uw dagelijks functioneren verbeteren. Voor iedereen maken we een individueel behandelplan.

Maar bovenal belangrijk: onze fysiotherapeuten luisteren naar uw wensen, onderzoeken uw lichamelijke situatie en kijken vooral naar uw persoonlijke mogelijkheden.

Waarom kiezen voor Careyn Fysiotherapie?

Onze fysiotherapeuten zijn ook in het zorgcentrum werkzaam. Dat betekent: goede faciliteiten. Maar dat betekent ook: onze fysiotherapeuten hebben veel kennis op het gebied van aandoeningen en ziekte bij ouderen. Bij Careyn zijn ook een aantal 'geriatrie-fysiotherapeuten' werkzaam. Zij richten zich heel specifiek op de kwetsbare ouderen. Extra expertise dus voor de gevallen waarin meerdere ouderdomsklachten tegelijkertijd een rol spelen.
Onze fysiotherapeuten hebben uiteraard ook contacten met orthopedische schoenmakers, instrumentmakers en revalidatie-artsen.

Al onze fysiotherapeuten staan geregistreerd in het BIG-register en in het Centraal Kwaliteitsregister (CKR) Fysiotherapie. Zo weet u altijd dat u te maken heeft met op en top professionals.

Enkele teamleden aan het woord

afbeelding van Kevin Achten

Kevin Achten

Geriatrie-fysiotherapeut

BIG: 59921540304

Als geriatrie-fysiotherapeut ben ik gespecialiseerd in de behandeling voor kwetsbare ouderen en cliënten met complexe gezondheidsproblemen. Binnen een bevlogen team werken we samen om cliënten de beste zorg en ondersteuning te bieden.

afbeelding van Esther Karsemeijer

Esther Karsemeijer

Bewegingsagoog

Als bewegingsagoog stimuleer ik ouderen tot beweging. Individueel en in groepsverband. Maar we doen veel meer. Zo organiseren wij themaweken rond beweging of begeleiden we (fiets)vrijwilligers. Ons doel: makkelijker bewegen. Al gaat het maar om zelfstandig brood smeren. Want bedenk: alles is bewegen!

afbeelding van Maarten de Boer

Maarten de Boer

Fysiotherapeut

BIG: 39923910904

Als fysiotherapeut binnen de ouderenzorg bied ik zowel op locatie als in de wijk behandelingen aan. Ons team fysiotherapeuten is gespecialiseerd in de oudere wordende mens waarbij veel verschillende problemen tegelijk kunnen spelen, zowel fysiek als geestelijk. Een zeer interessante doelgroep om mee te werken.

afbeelding van Inez Meulenbeld

Inez Meulenbeld

Oefentherapeut Cesar en bekkenfysiotherapeut i.o.

Oefentherapie Cesar is een behandelmethode die zich richt op het voorkomen en verhelpen van lichamelijke klachten ten gevolge van een onjuist houdings- en bewegingspatroon of door een ziekte. Ook richt ik mij op het behandelen van bekkenbodem gerelateerde klachten zoals vaak moeten plassen, verzakkingen van de buikorganen en het verlies van urine, ontlasting of windjes.

Praktische informatie

 • Fysiotherapie Careyn Utrecht Stad is op al haar locaties op afspraak geopend op maandag t/m vrijdag van 08:30 tot 17:00 uur. Consulten/behandelingen geschieden altijd op afspraak.

 • Fysiotherapie is in principe direct toegankelijk (we noemen dat 'eerstelijnszorg'). Vaak is het wel wenselijk voor de behandelend fysiotherapeut om een verwijzing en/of medische informatie te hebben. Daarnaast is voor een chronische indicatie of voor fysiotherapie aan huis altijd een verwijzing nodig. Een verwijzing voor fysiotherapie kunt u via uw huisarts of specialist krijgen.

  Onderstaand vindt u een link naar ons verwijsformulier, deze kunt u in laten vullen door uw huisarts of specialist. U kunt deze opsturen naar onderstaand adres of contact opnemen met het secretariaat van het Advies en Behandelcentrum. We streven er naar om U binnen 24 uur te woord te staan voor het maken van een afspraak en u zo snel mogelijk in te plannen bij één van de therapeuten.

  Mail: secretariaat.paramedici@careyn.nl
  Telnr: 030 - 25 88 725
  Bereikbaar: maandag t/m vrijdag van 8.30 - 17.00

 • Vergoeding van de behandeling is afhankelijk van de wijze waarop u bent verzekerd. Het is aan te raden om vooraf te controleren onder welke voorwaarden u verzekerd bent voor fysiotherapie. Lees er hier meer over.

  Wanneer u geen aanvullende verzekering met dekking voor fysiotherapie heeft dan kunt u alsnog gewoon door ons behandeld worden. U ontvangt dan van ons de factuur op uw huisadres. Klik hier voor onze tarieven.

  Afspraken die niet tijdig (of binnen 24 uur) afgebeld worden, worden bij u in rekening gebracht. Deze kosten kunt u niet declareren bij uw zorgverzekeraar.

 • In dit document vindt u een overzicht van alle leden van het team Fysiotherapie Utrecht Stad.