Careyn maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te kunnen stemmen.

Akkoord Lees meer
 

Fysiotherapie 'De Plantage' in Brielle

Ons team biedt eerstelijns fysiotherapie vanuit zorgcentrum de Plantage in Brielle.

Voor behoud van uw zelfstandigheid

Bij het ouder worden kunt u beperkingen krijgen op lichamelijk gebied die het bewegen of het evenwicht negatief beïnvloeden. Deze beperkingen ondervindt u vooral tijdens het dagelijks handelen. De fysiotherapeuten van Careyn zijn specialisten in het behandelen en begeleiden van mensen die klachten ervaren door het ouder worden. Zij luisteren naar uw wensen, bekijken uw lichamelijke situatie en wat uw mogelijkheden zijn. Met adviezen en oefeningen zorgen zij ervoor dat u uw activiteiten veilig kunt blijven doen.

U bent bij ons aan het juiste adres als u klachten heeft door bijvoorbeeld Parkinson, Niet Aangeboren Herstenletsel ( NAH) een beroerte, MS, artrose, osteoporose, COPD of dementie. Maar ook bij revalidatie na een operatie, bij een slechte balans of verminderde conditie.

We zijn aangesloten bij de volgende netwerken:

 • ParkinsonNet
 • EENnacoma

Aanmelden en contact

Wij zijn direct toegankelijk. Een verwijzing is echter vaak wel wenselijk om extra informatie over uw medische situatie te ontvangen. Deze verwijzing kunt u via uw huisarts of specialist krijgen. Bij een chronische indicatie is een verwijzing van een specialist nodig.

Gelieve mee te nemen bij het eerste consult:

 • Legitimatiebewijs
 • De verwijzing (als u bent verwezen door een arts)

Klik hier voor onze algemene leveringsvoorwaarden.

Careyn de Plantage

Afd. Fysiotherapie
Plantageweg 4
3232 LE Brielle
T: 0181- 476258 of 476259
E: fysiotherapie.deplantage@careyn.nl

Onze openingstijden: maandag t/m vrijdag 08:00 - 16.30 uur.

Wij streven ernaar binnen drie werkdagen contact met u op te nemen om een eerste afspraak in te plannen.

Kosten

Vergoeding van de behandeling is afhankelijk van de wijze waarop u verzekerd bent. Het is aan te raden om vooraf te controleren onder welke voorwaarden u verzekerd bent voor fysiotherapie. Wij streven ernaar om met een uitgebreid aantal zorgverzekeraars een overeenkomst af te sluiten. Indien u verzekerd bent bij een van deze zorgverzekeraars dan wordt het overeengekomen tarief in rekening gebracht. Mocht dit niet geheel duidelijk zijn neem dan gerust de polisvoorwaarden mee zodat u samen met de therapeut ernaar kunt kijken.

Wanneer u verzekerd bent bij een door ons niet gecontracteerde zorgverzekeraar of u heeft geen aanvullende verzekering fysiotherapie dan kunt u gewoon door ons behandeld worden. U ontvangt dan op uw huisadres de factuur van ons.

Afspraken die niet tijdig (of binnen 24 uur) afgebeld worden, worden bij u in rekening gebracht. Deze kosten kunt u niet declareren bij uw zorgverzekeraar. Het tarief vindt u in ons tarievenoverzicht onder 'zitting'.

Klik hier voor onze tarieven.

Het team

Onze fysiotherapeuten:

 • Angela Petrus
 • Natasja Schilders
 • Yvonne Polhuijs
 • Jill Verelzen
 • Sigrid Doorgeest
 • Wouter de Vrijer
 • Alwin van Alphen (beweegagoog)

Al onze therapeuten staan geregistreerd in het BIG-register en het KRF-NL register (voormalig Centraal Kwaliteitsregister - CKR) Fysiotherapie.
Voor meer informatie over het BIG-register, bekijk de website.

Doelgroepen

De fysiotherapeuten van de Plantage zijn gespecialiseerd in de zorg voor kwetsbare ouderen, cliënten/patiënten die te maken hebben met complexe gezondheidsproblematiek.
Hieronder ziet u diverse aandoeningen en ziekten, die wij als fysiotherapeut regelmatig tegenkomen. Staat uw ziekte of aandoening er niet tussen, maar ervaart u wel problemen in het uitvoeren van dagelijkse handelingen? Neem gerust contact met ons op.

 • Valpreventie
 • CVA/beroerte
 • Dementie
 • Revalidatie na OK
 • Orthopedie
 • Longaandoeningen
 • Hartfalen
 • Neurologische aandoeningen (bijv. Parkinson Niet aangeboren hersenletsel of MS)
 • Spierziekten (bijvoorbeeld de ziekte van Duchenne, Fibromyalgie)
 • Chronische pijn of vermoeidheid
 • Prothesetraining (vaak als gevolg van diabetes of trauma)

Geriatrie-fysiotherapeut

Binnen onze team is een geriatrie-fysiotherapeut werkzaam. Dit specialisme richt zich specifiek op de kwetsbare ouderen, de ouderen die langer thuis blijven wonen en de groep ouderen waarvan de diagnose nog niet bekend is. In samenwerking met de huisarts en andere disciplines zoals de ergotherapeut, de logopedist, de diëtist en de psycholoog wordt uw situatie in kaart gebracht en worden de acties en behandelingen ingezet.

ParkinsonNet

Careyn de Plantage is aangesloten bij het ParkinsonNet. Dit is een landelijk netwerk waar ruim 3400 zorgverleners gespecialiseerd zijn in de ziekte van Parkinson.

"De best mogelijke zorg en kwaliteit van leven voor iedereen met de ziekte van Parkinson, of een atypisch parkinsonisme, dat is wat ons drijft. Door de mens met parkinson centraal te stellen, samenwerking tussen verschillende zorgdisciplines te verbeteren en expertise van zorgverleners te vergroten, faciliteert ParkinsonNet een optimaal netwerk van parkinsonspecialisten. Op deze manier draagt ParkinsonNet bij aan een hoogwaardige kwaliteit van zorg"

Er is een nauwe samenwerking met de logopedist, de diëtist en de ergotherapie van Careyn de Plantage die ook zijn aangesloten bij het ParkinsonNet. Indien nodig zal uw gezondheidsprobleem multidisciplinair worden aangepakt en is het (meestal) mogelijk om therapie bij verschillende disciplines aansluitend te laten plaatsvinden.

Meer informatie? Kijk op: www.parkinsonnet.nl

Expertisenetwerk Niet-aangeboren hersenletsel

In de afgelopen jaren is gebouwd aan de ontwikkeling van een expertisenetwerkvan betrokken instellingen, dat in 2016 is opgericht onder de naam EENnacoma (Expertisenetwerk Ernstig Niet-aangeboren hersenletsel na coma). Het hoofddoel van EENnacoma is het verbeteren van de zorg voor mensen met ernstig niet-aangeboren hersenletsel.
Careyn de Plantage maakt onderdeel uit van dit expertisenetwerk.

Behandeling en zorg Careyn de Plantage

Careyn de Plantage biedt wonen op de NAH-unit met 24-uurs zorg en een uitgebalanceerd activiteitenprogramma op ons activiteitencentrum 't Akcent. Daarnaast wordt behandeling geleverd door een behandelteam met expertise op het gebied van NAH.
Ook cliënten die niet wonen op onze NAH-unit kunnen zich aanmelden voor poliklinische behandeling.

Verdere informatie kunt u vinden op de website van EENnacoma: www.eennacoma.net

Beweegagoog

De bewegingsagoog stimuleert het bewegen. Voldoende bewegen is voor iedereen belangrijk. De bewegingsagoog is opgeleid om mensen met een beperking op lichamelijk, sociaal, emotioneel of cognitief goed en professioneel te begeleiden bij het bewegen.

Onze beweegprogramma's zijn professioneel samengesteld en houden rekening met uw conditie en beperkingen. Wij hebben nu nog geen specifieke programma's voor externe klanten, dit is iets wat we in de toekomst willen gaan opzetten.

Samenwerking

Om u goed te kunnen behandelen, werken wij nauw samen met verschillende collega's die ook op de locatie aanwezig zijn. Denk hierbij aan de ergotherapeut, logopedist, diëtiste, psycholoog en specialist ouderengeneeskunde. Daarnaast werken wij, indien nodig, nauw samen met de huisarts. Dit gebeurt altijd in overleg met u.

Naast de multidisciplinaire samenwerking onderhouden wij ook op regelmatige basis contact met andere specialisten zoals:

 • Orthopedisch schoenmaker
 • Orthopedisch instrumentmaker
 • Revalidatie-arts

Wij bieden een adviserende rol spelen in de aanvraag van een hulpmiddel.

Klachten/suggesties

De fysiotherapeuten van Careyn vinden goede dienstverlening erg belangrijk. Toch kan het gebeuren dat er iets niet goed loopt en u niet tevreden bent. Als u een klacht heeft willen wij dit graag van u horen. Bedenk dan, dat een gesprek met uw fysiotherapeut of met diens leidinggevende vaak al heel verhelderend kan zijn. U kunt ook het klachtenformulier invullen.
Ook als u een suggestie heeft om onze diensten te verbeteren stellen wij het op prijs als u ons dit laat weten.

Een compliment? Dat stellen wij zeer op prijs. Gebruik hiervoor het complimentenformulier of - beter nog - plaats een bericht op www.zorgkaartnederland.nl.

Tip: lees voordat u het formulier invult de informatie op de pagina Compliment of Klacht. Daar vindt u ook onze uitgebreide klachtenregeling.

Deel deze pagina:

Contact