Careyn maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te kunnen stemmen.

Akkoord Lees meer
 

Fysiotherapie Careyn Utrecht Stad

Fysiotherapie Careyn Utrecht Stad behandelt cliënten die in een van onze woon-zorgcentra wonen of revalideren. Maar ook als u thuis woont kunnen wij u helpen. Wij behandelen dan in onze speciale oefenruimtes in onze zorgcentra Nieuw Tamarinde, Rosendael en Swellengrebel. Maar ook behandeling aan huis is mogelijk.

Voor behoud van uw zelfstandigheid

Bij het ouder worden kunnen bepaalde lichamelijke functies achteruit gaan. Dit kan leiden tot een verhoogde kans op vallen, een verminderde conditie en moeilijkheden bij dagelijkse handelingen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het uit bed komen, wassen en (trap-)lopen. Ook kunt u te maken krijgen met specifieke ziektebeelden, zoals de ziekte van Parkinson, een beroerte, MS, artrose, osteoporose, COPD, kanker of dementie.

U bent dan bij ons aan het juiste adres. De fysiotherapeuten van Careyn zijn specialisten in het behandelen en begeleiden van mensen die klachten ervaren door het ouder worden en/of te maken hebben met genoemde ziektebeelden. Met specifieke training, oefentherapie en met de juiste adviezen kunnen zij ouderdomsklachten verminderen en uw dagelijks functioneren verbeteren.

Onze fysiotherapeuten luisteren naar uw wensen, onderzoeken uw lichamelijke situatie en kijken vooral naar uw persoonlijke mogelijkheden.

Onze missie: minder afhankelijkheid door zolang mogelijk behoud van zelfstandigheid en hierdoor verbetering van kwaliteit van leven voor al onze cliënten.

Openingstijden

Fysiotherapie Careyn Utrecht Stad is op al zijn locaties op afspraak geopend op maandag t/m vrijdag van 08:30 tot 17:00 uur. Consulten/behandelingen geschieden altijd op afspraak.

Aanmelden en contact

Fysiotherapie is in principe direct toegankelijk (we noemen dat 'eerstelijnszorg'). Vaak is het wel wenselijk voor de behandelend fysiotherapeut om een verwijzing en/of medische informatie te hebben. Daarnaast is voor een chronische indicatie of voor fysiotherapie aan huis altijd een verwijzing nodig. Een verwijzing voor fysiotherapie kunt u via uw huisarts of specialist krijgen.

Onderstaand vindt u een link naar ons verwijsformulier, deze kunt u in laten vullen door uw huisarts of specialist. U kunt deze opsturen naar onderstaand adres of contact opnemen met het secretariaat van het Advies en Behandelcentrum. We streven er naar om U binnen 24 uur te woord te staan voor het maken van een afspraak en u zo snel mogelijk in te plannen bij één van de therapeuten.

Mail: secretariaat.paramedici@careyn.nl
Telnr: 030-2588725
Bereikbaar: maandag t/m vrijdag van 8.30 - 17.00

Kosten en vergoeding

Vergoeding van de behandeling is afhankelijk van de wijze waarop u bent verzekerd. Het is aan te raden om vooraf te controleren onder welke voorwaarden u verzekerd bent voor fysiotherapie. Wij streven ernaar om met een uitgebreid aantal zorgverzekeraars een overeenkomst af te sluiten. Mocht dit niet geheel duidelijk zijn neem dan gerust de polisvoorwaarden mee zodat u samen met de therapeut of het secretariaat ernaar kunt kijken. Eventueel kunt u hier meer informatie vinden over verzekeren voor fysiotherapie.

Wanneer u geen aanvullende verzekering met dekking voor fysiotherapie heeft dan kunt u alsnog gewoon door ons behandeld worden. U ontvangt dan van ons de factuur op uw huisadres. Klik hier voor onze tarieven.

Afspraken die niet tijdig (of binnen 24 uur) afgebeld worden, worden bij u in rekening gebracht. Deze kosten kunt u niet declareren bij uw zorgverzekeraar.

Het team

Ons team bestaat uit 9 algemeen fysiotherapeuten, 3 geriatrie fysiotherapeuten, 1 geriatrie fysiotherapeut in opleiding, 1 oefentherapeut Cesar en 2 bewegingsagogen. Er lopen regelmatig één of meerdere stagiaires rond van de bachelor opleiding fysiotherapie van de Hogeschool Utrecht en ook vaak een stagiair van de master opleiding geriatriefysiotherapie.

We zijn een enthousiaste en professionele vakgroep, inhoudelijk sterk met een brede kijk op de geriatrische zorg waarbij kwaliteit van leven en behoud van zelfredzaamheid hoog in ons vaandel staat. Al onze fysiotherapeuten zijn zowel geregistreerd in het BIG-register als in het Kwaliteitsregister Fysiotherapie Nederland (KRF NL). Daarnaast zijn er 4 fysiotherapeuten geregistreerd parkinsonfysiotherapeut bij ParkinsonNet. Onze oefentherapeut Cesar is geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici (KP).

Klik hier voor een overzicht van alle medewerkers van het team Fysiotherapie Careyn Utrecht Stad.

Doelgroepen

De fysiotherapeuten van Careyn zijn gespecialiseerd in de zorg voor kwetsbare ouderen en cliënten die te maken hebben met complexe gezondheidsproblematiek. Hieronder ziet u diverse aandoeningen en ziektebeelden, die wij als fysiotherapeut regelmatig tegenkomen in onze praktijk. Staat uw aandoening er niet tussen, maar ervaart u wel problemen in het uitvoeren van dagelijkse handelingen? Neem gerust contact met ons op.

 • Neurologische aandoeningen zoals de ziekte van Parkinson en MS
 • CVA/beroerte en andere niet aangeboren hersenletsel (NAH)
 • Revalidatie na operatie of oncologische behandeling
 • Orthopedische aandoeningen (o.a. knie-, of heupoperaties)
 • Dementie
 • Longaandoeningen
 • Valpreventie
 • Sarcopenie
 • Frailty/kwetsbaarheid
 • Spierziekten
 • Chronische pijn of vermoeidheid
 • Oedeem
 • Prothesetraining (vaak a.g.v. diabetes of trauma)

Geriatriefysiotherapie

Binnen ons team is een aantal geriatriefysiotherapeuten werkzaam. De geriatrie-fysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in het behandelen van ouderen met meervoudige of complexe gezondheidsproblemen. Zij adviseren en begeleiden ook gezinsleden en eventuele mantelzorgers. Daarnaast informeert hij of zij bijvoorbeeld over het ziektebeeld, de vooruitzichten, de behandeling, dagelijkse handelingen en het gebruik van hulpmiddelen. Het is ook mogelijk om een eenmalig uitgebreid consult aan te vragen bij één van onze geriatriefysiotherapeuten.

Samenwerking

Om u goed te kunnen behandelen, werken wij nauw samen met verschillende disciplines die ook op de locatie aanwezig zijn. Denk hierbij aan de ergotherapeut, logopedist, diëtiste, psycholoog en specialist ouderengeneeskunde. Maar ook gespecialiseerd verpleegkundigen (CVA, Parkinson, dementie, wond) en thuiszorg. Daarnaast werken wij, indien nodig, nauw samen met de huisarts. Dit gebeurt altijd in overleg met u.

Naast de multidisciplinaire samenwerking binnen Careyn, winnen wij op regelmatige basis advies in bij andere (medisch) specialisten zoals:

 • Orthopedisch schoenmakers Schrijvers en Indermaur
 • Orthopedisch instrumentmaker van de Hoogstraat
 • Revalidatie-artsen van de Hoogstraat en St. Antonius ziekenhuis
 • Therapeutisch elastische kousen en andere compressie hulpmiddelen i.s.m. Mathot

Wij kunnen een adviserende rol spelen in de aanvraag van hulpmiddelen.

Klachten/suggesties

De fysiotherapeuten van Careyn vinden goede dienstverlening erg belangrijk. Toch kan het gebeuren dat er iets niet goed loopt en u niet tevreden bent. Als u een klacht heeft willen wij dit graag van u horen. Bedenk dan, dat een gesprek met uw fysiotherapeut of met diens leidinggevende vaak al heel verhelderend kan zijn. U kunt ook het klachtenformulier invullen.
Ook als u een suggestie heeft om onze diensten te verbeteren stellen wij het op prijs als u ons dit laat weten.

Een compliment? Dat stellen wij zeer op prijs. Gebruik hiervoor het complimentenformulier of - beter nog - plaats een bericht op www.zorgkaartnederland.nl.

Tip: lees voordat u het formulier invult de informatie op de pagina 'Compliment of Klacht'. Daar vindt u ook onze uitgebreide klachtenregeling.

 

Deel deze pagina:

Contact