Careyn maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te kunnen stemmen.

Akkoord Lees meer
 

Fysiotherapie De Vier Ambachten in Spijkenisse

Ons team biedt fysiotherapie vanuit 'De Vier Ambachten', centrum voor revalidatiezorg in Spijkenisse

Revalidatie of herstel naar een zo groot mogelijke zelfstandigheid

Bij het ouder worden kunt u beperkingen krijgen op lichamelijk gebied die het bewegen of het evenwicht negatief beïnvloeden. Deze beperkingen ondervindt u vooral tijdens het dagelijks handelen. De fysiotherapeuten van Careyn zijn specialisten in het behandelen en begeleiden van mensen die klachten ervaren door het ouder worden. Zij luisteren naar uw wensen, bekijken uw lichamelijke situatie en wat uw mogelijkheden zijn. Met adviezen en oefeningen zorgen zij ervoor dat u uw activiteiten veilig kunt blijven doen.

U bent bij ons aan het juiste adres als u klachten heeft door bijvoorbeeld Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH), een beroerte, MS, artrose, osteoporose, COPD of dementie. Maar ook bij revalidatie na een operatie, bij een slechte balans of verminderde conditie.

Aanmelden en contact

Wij zijn direct toegankelijk. Een verwijzing is echter vaak wel wenselijk om extra informatie over uw medische situatie te ontvangen. Deze verwijzing kunt u via uw huisarts of specialist krijgen. Bij een chronische indicatie is een verwijzing van een specialist nodig.

Gelieve mee te nemen bij het eerste consult:

 • Legitimatiebewijs
 • De verwijzing (als u bent verwezen door een arts)

Klik hier voor de algemene leveringsvoorwaarden.

Careyn De Vier Ambachten, centrum voor revalidatiezorg
Afd. Fysiotherapie
Markt 4
3201 CZ Spijkenisse
T: 0181- 691100
E: fysiotherapie.vierambachten@careyn.nl

Onze openingstijden: maandag t/m vrijdag 08:00 - 17.00 uur.

Wij streven ernaar binnen drie werkdagen contact met u op te nemen om een eerste afspraak in te plannen.
Indien u niet naar onze locatie kunt komen, dan is het mogelijk dat de therapeut tijdelijk bij u aan huis komt (tot het moment dat u naar de locatie kan komen).

Kosten

Vergoeding van de behandeling is afhankelijk van de wijze waarop u verzekerd bent. Het is aan te raden om vooraf te controleren onder welke voorwaarden u verzekerd bent voor fysiotherapie.

Wij streven ernaar om met een uitgebreid aantal zorgverzekeraars een overeenkomst af te sluiten. Indien u verzekerd bent bij een van deze zorgverzekeraars dan wordt het overeengekomen tarief in rekening gebracht. Mocht dit niet geheel duidelijk zijn neem dan gerust de polisvoorwaarden mee zodat u samen met de therapeut ernaar kunt kijken.

Wanneer u verzekerd bent bij een door ons niet gecontracteerde zorgverzekeraar of u heeft geen aanvullende verzekering fysiotherapie dan kunt u gewoon door ons behandeld worden. U ontvangt dan op uw huisadres de factuur van ons.

Afspraken die niet tijdig (of binnen 24 uur) afgebeld worden, worden bij u in rekening gebracht. Deze kosten kunt u niet declareren bij uw zorgverzekeraar. Het tarief vindt u in ons tarievenoverzicht onder 'zitting'.

Klik hier voor onze tarieven.

Het team

Onze fysiotherapeuten:

 • Corine Sluis
 • Karen van der Ree
 • Mandy Davids
 • Marcel van de Zande
 • Marjolein van Bommel
 • Nienke Jenster

Al onze therapeuten staan geregistreerd in het BIG-register en het KRF-NL register (voormalig Centraal Kwaliteitsregister - CKR) Fysiotherapie.
Voor meer informatie over het BIG-register, bekijk de website.

Doelgroepen

De fysiotherapeuten van Careyn zijn gespecialiseerd in de zorg voor kwetsbare ouderen, cliënten/patiënten die te maken hebben met complexe gezondheidsproblematiek.

Hieronder ziet u diverse aandoeningen en ziekten, die wij als fysiotherapeut regelmatig tegenkomen. Staat uw ziekte of aandoening er niet tussen, maar ervaart u wel problemen in het uitvoeren van dagelijkse handelingen? Neem gerust contact met ons op.

 • CVA/beroerte
 • Revalidatie na operatie en/of trauma
 • Orthopedische aandoeningen (bv artrose)
 • Longaandoeningen (bijv. COPD)
 • Hartfalen
 • Neurologische aandoeningen (bijv. Parkinson. Niet Aangeboren Hersenletsel of MS)
 • Spierziekten (bijv. de ziekte van Duchenne)
 • Chronische pijn of vermoeidheid
 • Amputatie en/of prothesetraining
 • Evenwichtsproblemen (o.a. oefeningen t.b.v. valpreventie)

Samenwerking

Om u goed te kunnen behandelen, werken wij nauw samen met verschillende collega's die ook op de locatie aanwezig zijn. Denk hierbij aan de ergotherapeut, logopedist, diëtiste, psycholoog en specialist ouderengeneeskunde. Daarnaast werken wij, indien nodig, nauw samen met de huisarts. Dit gebeurt altijd in overleg met u.

Naast de multidisciplinaire samenwerking onderhouden wij ook op regelmatige basis contact met andere specialisten zoals:

 • Orthopedisch schoenmaker
 • Orthopedisch instrumentmaker
 • Revalidatie-arts
 • Geriater

Wij bieden een adviserende rol spelen in de aanvraag van een hulpmiddel.

Wij zijn aangesloten bij de volgende netwerken:

Rotterdam Stroke Service (RSS)

De Rotterdam Stroke Service is een grote keten voor zorg aan cliënten met een herseninfarct of beroerte in de regio Rotterdam.
Patiënten ontvangen dikwijls meerdere diensten of vormen van zorg die door verschillende professionals uit verschillende organisaties geleverd worden. Het doel van de ketenzorg is dat de patiënt een samenhangend, kwalitatief goed aanbod ontvangt op het gebied van behandeling, zorg en welzijn.

Eerstelijns CVA- Netwerk Rotterdam(ECNR)

Het eerstelijns CVA-netwerk is een multidisciplinair samenwerkingsverband binnen de regio Rotterdam dat de zorgvraag van iedere cliënt met een herseninfarct of beroerte en hun mantelzorgers beantwoordt volgens de richtlijnen van de ''state of art'' CVA-zorg binnen de thuissituatie. Vanuit onze multidisciplinaire samenwerking bieden wij zorg rond de centrale hulpvraag die gericht is op het optimaliseren van het zelfmanagement en de kwaliteit van leven voor iedere CVA patiënt en hun mantelzorger in de woonomgeving.
Vanuit Careyn de Vier Ambachten zijn er een drietal fysiotherapeuten gespecialiseerd in de zorg met en rondom de CVA cliënten en der halve ook verbonden aan de ECNR.

Geriatrisch fysiotherapeut

Binnen onze team is een geriatrie-fysiotherapeut werkzaam. Dit specialisme richt zich specifiek op de kwetsbare ouderen, de ouderen die langer thuis blijven wonen en de groep ouderen waarvan de diagnose nog niet bekend is. In samenwerking met de huisarts en andere disciplines zoals de ergotherapeut, de logopedist, de diëtist en de psycholoog wordt uw situatie in kaart gebracht en worden de acties en behandelingen ingezet.

Klachten/suggesties

De fysiotherapeuten van Careyn vinden goede dienstverlening erg belangrijk. Toch kan het gebeuren dat er iets niet goed loopt en u niet tevreden bent. Als u een klacht heeft willen wij dit graag van u horen. Bedenk dan, dat een gesprek met uw fysiotherapeut of met diens leidinggevende vaak al heel verhelderend kan zijn. U kunt ook het klachtenformulier invullen.
Ook als u een suggestie heeft om onze diensten te verbeteren stellen wij het op prijs als u ons dit laat weten.

Een compliment? Dat stellen wij zeer op prijs. Gebruik hiervoor het complimentenformulier of - beter nog - plaats een bericht op www.zorgkaartnederland.nl.

Tip: lees voordat u het formulier invult de informatie op de pagina Compliment of Klacht. Daar vindt u ook onze uitgebreide klachtenregeling.

Deel deze pagina:

Contact