Activiteitencentrum Het Tuinhuis Vinkeveen

Activiteitencentrum Het Tuinhuis (niet te verwarren met 't Tuinhuis in Zuidland) is onderdeel van Careyn Zorgcentrum Maria-Oord. Ouderen uit de omgeving van Vinkeveen zijn er van harte welkom. Als u behoefte heeft aan contact en gezelligheid bijvoorbeeld. Of als u moeite heeft de dag door te komen. Beginnende dementie? Ook dat kan Het Tuinhuis uitkomst bieden.

Neem contact op

Activiteitencentrum Het Tuinhuis Vinkeveen
Herenweg 69
3645 DH Vinkeveen

0297 - 21 94 85

Routebeschrijving
afbeelding van Activiteitencentrum Het Tuinhuis Vinkeveen

Voor wie is Het Tuinhuis?

Ouderen met beginnende dementie, kwetsbare ouderen, mensen met een lichamelijke ziekte of een (niet aangeboren) handicap… Iedereen is welkom. Behoefte aan contact met anderen? U bent welkom. Ook voor ouderen met een gecombineerde zorgvraag is er begeleiding in Het Tuinhuis. Denk aan een psycholoog, ergotherapeut, fysiotherapeut, logopedist en de specialist ouderengeneeskunde.

Wat is er te doen in Het Tuinhuis? 

Met aantrekkelijke en gevarieerde activiteiten willen we de bezoekers een leuke, gevarieerde en nuttige invulling van de dag bieden. Deze activiteiten kunnen groepsgericht zijn, maar ook is er ruimte voor individuele begeleiding. Denk bijvoorbeeld aan geheugentraining, samen koken, muziek luisteren en maken, tekenen en schilderen, bloemschikken en bewegen. Houdt u zich nog altijd graag bezig met de ontwikkelingen in de wereld? Dan heeft u de mogelijkheid om de actualiteiten te bespreken. Een vaste activiteit is het samen de middagmaaltijd gebruiken, deze maaltijd is inbegrepen bij de dagactiviteiten.

De activiteiten zijn bedoeld om contact met anderen te hebben, voor de ontspanning en om de lichamelijke en mentale conditie te verbeteren en zelfredzaamheid te behouden. Alle activiteiten hebben tot doel om eenzaamheid te verminderen en de regie te behouden.

Waarom kiezen voor Het Tuinhuis?

Onze activiteitencentra Het Tuinhuis en Het Dorpshart zijn onderdeel van Careyn Maria-Oord. Dat is fijn, want het zorgcentrum heeft heel veel kennis in huis. Hebben we advies nodig? Dan komt er zo even een  collega's langs. Makkelijk geregeld, prettig voor u.

Een nadere kennismaking:

afbeelding Utrecht West Tuinhuis Terras2
afbeelding Utrecht West Tuinhuis3
afbeelding Utrecht West Tuinhuis1
afbeelding Utrecht West Tuinhuis5
afbeelding Utrecht West Tuinhuis Ingang 2

Praktische informatie

 • Soms worden er in een activiteitencentrum van Careyn activiteiten georganiseerd die voor iedereen toegankelijk zijn. Die worden dan in bijvoorbeeld wijkkrantjes of op affiches aangekondigd.
  Voor alle andere activiteiten heeft u altijd een indicatie nodig. Waar u die aanvraagt is afhankelijk van uw situatie.

  Dagbesteding gaat vooral om het bieden van een zinvolle invulling van de dag. Bijvoorbeeld omdat u anders weinig mensen ziet. Ontmoeting en gezelligheid zijn dan belangrijk. Deze zorg valt onder de verantwoordelijkheid van de gemeenten. U vraagt de indicatie dan ook aan bij gemeente Woerden. 
  Verder lezen: dagbesteding regelen

  Als er specialistische zorg nodig is, dan is vaak een andere indicatie nodig. We spreken dan van dagbehandeling. Daarvoor neemt u niet contact op met de gemeente, maar met het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Daar kunt u dan een zogenaamde Wlz-indicatie aanvragen. Uw huisarts kan u daarbij helpen.
  Verder lezen: dagbehandeling regelen

  U kunt natuurlijk altijd contact opnemen met een activiteitencentrum of met onze klantenservice om te vragen welke indicatie u moet aanvragen. Heeft u een wijkverpleegkundige van Careyn? Ook zij kunnen u hierin adviseren.

 • Wij kunnen het vervoer met een taxi of een rolstoelbus voor u regelen. Dit gebeurt alleen als dit binnen de indicatie is opgenomen. In alle andere gevallen zorgt u zelf voor uw vervoer.

 • De deuren van onze activiteitencentra in de Ronde Venen staan open van maandag tot en met vrijdag van 9.15 tot 16.30 uur.