Careyn Maria-Oord

Van harte welkom bij Careyn Maria-Oord in Vinkeveen. Middenin gemeente De Ronde Venen treft u dit zorgcentrum tussen het mooie groen in een waterrijke omgeving. Rustgevend. En energiegevend. Want ook de buurtbewoners wandelen over het terrein en er zijn veel kinderen die hier dagelijks spelen. Een compleet zorgcentrum waar wonen, welzijn en zorg samenkomt.

Neem contact op

Careyn Maria-Oord
Herenweg 69
3645 DH Vinkeveen

0297 - 219 319

Routebeschrijving
afbeelding van Careyn Maria-Oord

Zo vrij als mogelijk

Zorgcentrum Maria-Oord in Vinkeveen heeft ruimte voor zeer uiteenlopende bewoners en cliënten: mensen met dementie of Alzheimer, mensen een lichamelijke beperking, mensen die revalideren of mensen die juist zelfstandig willen wonen in een kleinschalig verzorgingshuis in Vinkeveen. Hier kunt u genieten van gastvrije zorg op maat.

De visie van ons zorgcentrum is: zo vrij als mogelijk. De afdelingen bieden veel ruimte om te lopen en op een veilige manier naar buiten te gaan. Een frisse neus halen. Of even van de zon genieten. De mogelijkheden tot elektronische ondersteuning maakt ook dat het altijd veilig is om te bewegen in en rondom dit zorgcentrum in Vinkeveen.

Zorg die nét iets verder reikt

Voor zowel onze bewoners en cliënten als bezoekers, zijn er allerlei voorzieningen in het zorgcentrum. Denk aan lekker hapje eten in restaurant Brinkzicht. Even winkelen in onze shop. Of even uitgebreid naar de kapsalon. Ook zijn er wekelijks verschillende activiteiten: film- en muziekvoorstellingen, kerkdiensten en spelletjesdagen. Zowel de centrale ruimte als ruimtes op de afdelingen zijn uiteraard zeven dagen in de week geopend. Ook 's avonds.

Ook de maaltijden in het zorgcentrum Maria-Oord zijn heerlijk. Iedere dag worden er verse maaltijden verzorgd. En terwijl u geniet van een bord met warm eten, kan uw bezoek gratis parkeren en worden zij hartelijk welkom geheten door onze vriendelijke vrijwilligers.

Een nadere kennismaking:

afbeelding Maria Oord Vinkeveen
afbeelding Maria Oord Vinkeveen3
afbeelding Maria Oord Vinkeveen6
afbeelding Zorgkaartnederland Zorgcentrum
Anonieme review
"Wij zijn uitermate tevreden over de zorg. Vriendelijk en behulpzaam"
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandCareyn Maria-Oord is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Praktische informatie

 • De zorg die de zorgcentra van Careyn leveren moet zo goed mogelijk aansluiten bij uw situatie. Om die 'match' te kunnen maken kijken we naar uw zorgprofiel. Er is een helder overzicht waarop staat met welke zorgprofiel u bij welke Careyn-locatie u terecht kunt. U kunt het hier downloaden.
  Let op: per locatie kunnen aanvullende verblijfscriteria gelden.

  Careyn bepaalt niet zelf welk zorgprofiel u heeft. Dat gebeurt bij het Centrum Indicatiestelling Zorg en is onderdeel van uw Wlz-indicatie. U leest daar meer over onder het kopje 'Zorg regelen'.

   

 • Heeft u intensieve zorg nodig en kunt u niet meer thuis blijven wonen, dan kunt u bij het Centrum Indicatiestelling Zorg een aanvraag indienen voor verpleeghuiszorg. De huisarts of bijvoorbeeld onze wijkverpleegkundige kan u daarbij ondersteunen. Ook kunt u hulp inroepen van de Cliëntondersteuner Wlz.

  Het CIZ zal naar uw situatie kijken. Als deze voldoet aan een aantal voorwaarden krijgt u een zogenaamde ‘Wlz-indicatie’. Met die indicatie heeft u recht op verpleeghuiszorg. Daarin geeft het CIZ ook een zorgprofiel aan. Het zorgprofiel zegt iets over de aard, inhoud en omvang van de benodigde zorg. Er wordt dus goed gekeken welke zorg u precies nodig heeft. Onder het kopje 'Voor wie' leest u of u met uw zorgprofiel bij Careyn Maria-Oord terecht kunt. Is dat het geval, dan kunt u contact opnemen met onze afdeling 'zorgbemiddeling'. Zij ondersteunen u bij de verdere procedure. Contact opnemen kan met onderstaand formulier. Maar natuurlijk: u kunt ook altijd even met Careyn Maria-Oord of Careyn Klantenservice bellen.

  Meer informatie leest u ook op de pagina 'Verpleeghuizorg regelen'.

 • Verpleeghuiszorg is dure zorg. Voor veel mensen zou dat niet te betalen zijn. Daarom hebben we het in Nederland zo geregeld dat iedereen recht heeft op deze zorg. Afgezien van een eigen bijdrage hoeft u die zorg dan ook niet zelf te betalen. De financiering is geregeld via de Wet langdurige zorg (Wlz). 

  Eigen bijdrage

  U betaalt dus wel een eigen bijdrage. Die eigen bijdrage wordt door het CAK berekend. Meer informatie vindt u ook op de website www.regelhulp.nl.

  Bijkomende kosten

  Sommige kosten vallen niet onder de Wlz-vergoeding en moet u dus zelf betalen. Uw abonnementskosten voor televisie in uw appartement bijvoorbeeld. Die kosten kan en mag Careyn dan bij u in rekening brengen.
  Welke bijkomende kosten Careyn Maria-Oord bij u in rekening kan brengen leest u hier.

 • Helaas geldt voor veel verpleeghuizen een wachttijd. Dat is in heel Nederland zo. Kunt u nog niet direct terecht bij het huis van uw voorkeur, dan volgt plaatsing op een wachtlijst. U krijgt dan een bepaalde ‘wachtstatus’. Als uw situatie bijvoorbeeld zorgelijk is, dan zal gekeken worden hoe en waar u snel opgenomen kunt worden. U leest er hier meer over.

  Careyn publiceert maandelijks een overzicht van de wachttijden bij haar zorglocaties. U kunt het overzicht voor onze locaties in deze regio hier downloaden.

 • Bij Careyn Maria-Oord zijn veel vrijwilligers actief. Zij  ondersteunen de vaste medewerker onder andere bij de activiteiten, maar zijn er ook om met bewoners te gaan wandelen, een spelletje doen of gewoon om een praatje mee te maken. Wanneer u zich als vrijwilliger bij Careyn Maria-Oord wilt inzetten bent u van harte welkom.

  Voor actuele vrijwilligersoproepjes kunt u kijken op de website van het steunpunt vrijwilligerswerk in De Ronde Venen. Vul bij de zoekopdracht: 'Careyn' in en u krijgt een overzicht van onze vacatures.

  Meer informatie:
  Coördinatie vrijwilligerswerk Maria-Oord: Monique van Keizerswaard
  U kunt haar mailen via vrijwilligers.mariaoord@careyn.nl

 • Careyn vindt het belangrijk dat haar cliënten meedenken, meepraten en ook meebeslissen over zaken die voor hen belangrijk zijn. Daarom is er in Careyn Maria-Oord uiteraard ook een cliëntenraad actief.
  De cliëntenraad vertegenwoordigt de cliënten ('bewoners') en komt op voor hun belangen. De raad overlegt zeer regelmatig met de manager. Dit zijn geen vrijblijvende bijeenkomsten. De rechten van een cliëntenraad zijn namelijk in een wet vastgelegd.

  Meer weten? Klik hier voor de folder.

 • Vinkenoord

  Appartementencomplex Vinkenoord is een kleinschalig gemoedelijk verzorgingshuis voor 13 bewoners. U woont hier zelfstandig en kunt gebruik maken van de volgende faciliteiten van zorgcentrum Maria-Oord: 

  • maaltijdvoorziening
  • fysiotherapie
  • ergotherapie
  • logotherapie

  U beschikt over een eigen, zelfingericht, appartement. Binnen Vinkenoord zijn er mogelijkheden om activiteiten met anderen te ondernemen, zoals koffie drinken en volksdansen. Ook worden er activiteiten georganiseerd.

  Kerkelanden

  Bent u nog zeer vitaal, maar wel gesteld op luxe? Dan is er de mogelijkheid om geheel zelfstandig te wonen op het terrein van Maria-Oord. Hiervoor zijn in de vrije sector huurappartementen 'Kerkelanden' beschikbaar in twee nieuwe gebouwen.

  Voor alle huurders is het mogelijk om de service en zorg die aangeboden wordt door Maria-Oord te gebruiken. In het restaurant kunt u gebruik maken van de maaltijd- en cateringservice. Ook zijn er onder andere schoonmaak-, onderhouds- en wasvoorzieningen.