DAC 't Dorpshart

Woont u zelfstandig en heeft u behoefte aan ondersteuning, begeleiding of structuur? U bent van harte welkom in 't Dorpshart. Dit dagactiviteitencentrum is onderdeel van het bekende Vinkeveense zorgcentrum Careyn Maria-Oord.

Neem contact op

DAC 't Dorpshart
Herenweg 69
3645 DH Vinkeveen

0297 - 21 94 85

Routebeschrijving
afbeelding van DAC 't Dorpshart

Voor wie is 't Dorpshart?

Het activiteitenprogramma van 't Dorpshart is vooral gericht op het contact met anderen, voor de ontspanning en om de lichamelijke en mentale conditie te verbeteren. Alle activiteiten hebben tot doel om eenzaamheid te verminderen en de regie en zelfredzaamheid te behouden.

Wat is er te doen in 't Dorpshart? 

Met aantrekkelijke en gevarieerde activiteiten willen we de bezoekers een leuke, gevarieerde en nuttige invulling van de dag bieden. Deze activiteiten kunnen groepsgericht zijn, maar ook is er ruimte voor individuele begeleiding. Denk bijvoorbeeld aan geheugentraining, samen koken, muziek luisteren en maken, tekenen en schilderen, bloemschikken en bewegen. Houdt u zich nog altijd graag bezig met de ontwikkelingen in de wereld? Dan heeft u de mogelijkheid om de actualiteiten te bespreken. Een vaste activiteit is het samen de middagmaaltijd gebruiken.

Waarom kiezen voor 't Dorpshart?

Onze activiteitencentra 't Dorpshart en Het Tuinhuis zijn onderdeel van Careyn Maria-Oord. Dat is fijn, want het zorgcentrum heeft heel veel kennis in huis. Hebben we advies nodig? Dan komt er zo even een  collega's langs. Makkelijk geregeld, prettig voor u.

Een nadere kennismaking:

afbeelding Utrecht West Dorpshart4
afbeelding Utrecht West Dorpshart Ingang
afbeelding Utrecht West Dorpshart9
afbeelding Utrecht West Dorpshart1
afbeelding Utrecht West Dorpshart 7

Praktische informatie

 • Soms worden er in een activiteitencentrum van Careyn activiteiten georganiseerd die voor iedereen toegankelijk zijn. Die worden dan in bijvoorbeeld wijkkrantjes of op affiches aangekondigd.
  Voor alle andere activiteiten heeft u altijd een indicatie nodig. Waar u die aanvraagt is afhankelijk van uw situatie.

  Dagbesteding gaat vooral om het bieden van een zinvolle invulling van de dag. Bijvoorbeeld omdat u anders weinig mensen ziet. Ontmoeting en gezelligheid zijn dan belangrijk. Deze zorg valt onder de verantwoordelijkheid van de gemeenten. U vraagt de indicatie dan ook aan bij gemeente Woerden. Deze zorg wordt vergoed vanuit de Wmo.
  Verder lezen: dagbesteding regelen

  Als er specialistische zorg nodig is, dan is vaak een andere indicatie nodig. We spreken dan van dagbehandeling. Daarvoor neemt u niet contact op met de gemeente, maar met het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Daar kunt u dan een zogenaamde Wlz-indicatie aanvragen. Uw huisarts kan u daarbij helpen.
  Verder lezen: dagbehandeling regelen

  U kunt natuurlijk altijd contact opnemen met een activiteitencentrum of met onze klantenservice om te vragen welke indicatie u moet aanvragen. Heeft u een wijkverpleegkundige van Careyn? Ook zij kunnen u hierin adviseren.

 • Wij kunnen het vervoer met een taxi of een rolstoelbus voor u regelen. Dit gebeurt alleen als dit binnen de indicatie is opgenomen. In alle andere gevallen zorgt u zelf voor uw vervoer.

 • De deuren van onze activiteitencentra in de Ronde Venen staan open van maandag tot en met vrijdag van 9.15 tot 16.30 uur.

 • DAC 't Dorpshart maakt - voor wie dat wil - gebruik van 'Familienet'. Daarmee kan uw familie meegenieten met wat we allemaal doen op het activiteitencentrum. We delen er eenvoudig berichten en foto’s op een veilige persoonlijke pagina. Zo blijft uw familie goed op de hoogte van alles wat er gebeurd in Het Tuinhuis.