DAC Het Tuinhuis Vinkeveen

Dagactiviteitencentrum Het Tuinhuis is onderdeel van Careyn Zorgcentrum Maria-Oord. Ouderen uit de omgeving van Vinkeveen zijn er van harte welkom. Als u behoefte heeft aan contact en gezelligheid bijvoorbeeld. Of als u moeite heeft de dag door te komen. Beginnende dementie? Ook dan kan Het Tuinhuis uitkomst bieden.

Neem contact op

DAC Het Tuinhuis Vinkeveen
Herenweg 69
3645 DH Vinkeveen

0297 - 21 93 54

Routebeschrijving
afbeelding van DAC Het Tuinhuis Vinkeveen

Voor wie is Het Tuinhuis?

Ouderen met beginnende dementie, eenzame en kwetsbare ouderen… Iedereen is van harte welkom. Behoefte aan contact met anderen? Ook dan kunt u terecht in Het Tuinhuis. U heeft een uitgebreidere zorgvraag? Dan kunnen we extra begeleiding regelen. Denk aan een psycholoog, ergotherapeut, fysiotherapeut, logopedist of de specialist ouderengeneeskunde. Maar ook de mantelzorger wordt niet vergeten. Het Tuinhuis biedt ook voor hen een luisterend oor en begeleiding.

Wat is er te doen in Het Tuinhuis? 

Met een aantrekkelijk en gevarieerd dagprogramma willen we de bezoekers een leuke, zinvolle dag bieden. De activiteiten kunnen groepsgericht zijn, maar ook is er ruimte voor individuele begeleiding. Denk bijvoorbeeld aan geheugentraining, samen koken, muziek luisteren en maken, tekenen en schilderen, bloemschikken en bewegen. Houdt u zich nog altijd graag bezig met de ontwikkelingen in de wereld? Dan heeft u de mogelijkheid om de actualiteiten te bespreken. Een vaste activiteit is het samen de middagmaaltijd gebruiken, deze maaltijd is inbegrepen bij de dagactiviteiten. Elke dag is er ook ruimte voor een korte wandeling. Als het weer het toelaat kunt u ook heerlijk genieten op ons fraaie terras.

De activiteiten zijn bedoeld om contact met anderen te hebben, voor de ontspanning en om de lichamelijke en mentale conditie te verbeteren en zelfredzaamheid te behouden. Alle activiteiten hebben tot doel om eenzaamheid te verminderen en de regie te behouden.
Via 'Familienet' blijft uw familie goed op de hoogte.

Waarom kiezen voor Het Tuinhuis?

Onze activiteitencentra Het Tuinhuis en Het Dorpshart zijn onderdeel van Careyn Maria-Oord. Dat is fijn, want het zorgcentrum heeft heel veel kennis in huis. Hebben we advies nodig? Dan komt er zo even een  collega's langs. Makkelijk geregeld, prettig voor u.

Een nadere kennismaking:

afbeelding Utrecht West Tuinhuis4
afbeelding Utrecht West Tuinhuis1
afbeelding Utrecht West Tuinhuis5
afbeelding Utrecht West Tuinhuis2
afbeelding Utrecht West Tuinhuis Terras

Praktische informatie

 • De deuren van DAC Het Tuinhuis staan open van maandag tot en met vrijdag van 9.15 tot 16.30 uur.

 • Soms worden er in een activiteitencentrum van Careyn activiteiten georganiseerd die voor iedereen toegankelijk zijn. Die worden dan in bijvoorbeeld wijkkrantjes of op affiches aangekondigd.
  Voor alle andere activiteiten heeft u altijd een indicatie nodig. Waar u die aanvraagt is afhankelijk van uw situatie.

  Dagbesteding gaat vooral om het bieden van een zinvolle invulling van de dag. Bijvoorbeeld omdat u anders weinig mensen ziet. Ontmoeting en gezelligheid zijn dan belangrijk. Deze zorg valt onder de verantwoordelijkheid van de gemeenten. U vraagt de indicatie dan ook aan bij gemeente Woerden. 
  Verder lezen: dagbesteding regelen

  Als er specialistische zorg nodig is, dan is vaak een andere indicatie nodig. We spreken dan van dagbehandeling. Daarvoor neemt u niet contact op met de gemeente, maar met het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Daar kunt u dan een zogenaamde Wlz-indicatie aanvragen. Uw huisarts kan u daarbij helpen.
  Verder lezen: dagbehandeling regelen

  U kunt natuurlijk altijd contact opnemen met een activiteitencentrum of met onze klantenservice om te vragen welke indicatie u moet aanvragen. Heeft u een wijkverpleegkundige van Careyn? Ook zij kunnen u hierin adviseren.

 • Wij kunnen het vervoer met een taxi of een rolstoelbus voor u regelen. Dit gebeurt alleen als dit binnen de indicatie is opgenomen. In alle andere gevallen zorgt u zelf voor uw vervoer.

 • Het Tuinhuis maakt - voor wie dat wil - gebruik van 'Familienet'. Daarmee kan uw familie meegenieten met wat we allemaal doen op het activiteitencentrum. We delen er eenvoudig berichten en foto’s op een veilige persoonlijke pagina. Zo blijft uw familie goed op de hoogte van alles wat er gebeurd in Het Tuinhuis.

 • Op het officiële Youtube-kanaal van de gemeente De Ronde Venen vindt u drie filmpjes over de activiteitencentra van Careyn in de Vinkeveen en Abcoude. Bekijk hier het filmpje over DAC Het Tuinhuis.

  Lees ook de pagina 'dementievriendelijk' op de website van de gemeente De Ronde Venen: klik hier.