Careyn De Vier Ambachten

Welkom bij Careyn De Vier Ambachten, centrum voor revalidatiezorg in Spijkenisse. Een fijne plek voor mensen die tijdelijk intensieve revalidatiezorg nodig hebben. Ons doel? Samenwerken aan uw herstel met als leidraad: ‘Zo thuis mogelijk’

Neem contact op

Careyn De Vier Ambachten
Markt 4
3201 CZ Spijkenisse

0181 - 69 11 00

Routebeschrijving
afbeelding van Careyn De Vier Ambachten

Revalidatiezorg in Spijkenisse

Bij Careyn Zorgcentrum De Vier Ambachten zijn we gespecialiseerd in de revalidatie van mensen met kanker (oncologie), longaandoeningen (met name COPD) en hartproblemen. Ook hebben wij expertise in huis voor intensieve revalidatie na bijvoorbeeld een heupfractuur, hersenbloeding of zware operatie. 

Het team van zorgspecialisten bestaat uit de medische dienst (de specialisten ouderengeneeskunde), paramedici (fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten en diëtisten) en verpleging. U leest het; de behandelaars kennen allerlei disciplines en werken intensief samen aan uw revalidatie en herstel. Samen met u en uw familie bekijkt het complete team welke zorg- en behandelmogelijkheden bij uw wensen passen. 

Alle ruimte voor revalidatie

Ons moderne revalidatiecentrum in Spijkenisse beschikt over 52 kamers. U heeft een eigen kamer met sanitair en keuken. Zo revalideert u in een omgeving die wij graag betitelen als ‘zo thuis mogelijk’. Ook hebben wij een speciaal restaurant op de begane grond. Hier komt alles tezamen: gezelligheid, lekker eten en dagelijkse bezoekers. 

Ook snappen wij als geen ander dat iedereen verschillend is. En daarmee ook het revalidatietraject. Daarom krijgt u een vast contactpersoon die van aankomst tot vertrek voor u en uw naasten het aanspreekpunt is. Geen wisselende gezichten, maar vaste mensen die samen met u keihard werken aan uw herstel.

Even nader kennismaken

afbeelding De Vier Ambachten 8
afbeelding De Vier Ambachten Spijkernisse3
afbeelding De Vier Ambachten Spijkernisse1
afbeelding Zorgkaartnederland Zorgcentrum
Anonieme review
"Goede aandacht en verzorging voor patiënt en interesse in de persoon"

Praktische informatie

 • Vrijwel iedereen vindt het prettig bezoek te ontvangen. Onze ervaring is dat een goed contact met vrienden en/of familie een bijdrage kan leveren aan een spoedig herstel. U bent derhalve van harte welkom dagelijks van 10:00 en 20:30 uur.

 • Revalidatiecentrum De Vier Ambachten ligt vlak onder Rotterdam in het hartje van Spijkenisse. Het centrum is goed te bereiken met zowel de auto als het openbaar vervoer. Onder de Bibliotheek de Boekenberg is een parkeergarage gevestigd van twee verdiepingen. U kunt hier parkeren voor € 1,00 per uur

 • Voor geriatrische revalidatie heeft u altijd een doorverwijzing nodig van uw huisarts of medisch specialist. Daarop is één uitzondering: heeft u al een Wlz-indicatie en krijgt u verpleeghuiszorg (thuis of in een zorgcentrum), dan is vergoeding via de zorgverzekeraar niet mogelijk. Voor revalidatiezorg kan het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ) dan een indicatie afgeven voor zorgprofiel 9b VV.

  U heeft een doorverwijzing of indicatie?

  Komt u vanuit het ziekenhuis, dan zal meestal daar de verwijzing en vaak ook het contact met Careyn geregeld worden. Veelal gebeurt dat door een zogenaamde ‘transferverpleegkundige’. Er wordt dan gelijk gekeken of er bij Careyn wel een plek vrij is. Careyn onderhoudt overigens goede contacten met de ziekenhuizen. Wel zo handig als u zelf in een kwetsbare situatie zit. U staat er niet alleen voor.
  Meer informatie? Bel de Careyn Klantenservice: 088 - 123 99 88.

  Meer belangrijke over het regelen van (geriatrische) revalidatie leest u op de pagina Revalidatie regelen.

 • Geriatrische revalidatiezorg is revalidatiezorg voor kwetsbare ouderen. Deze zorg wordt maximaal 6 maanden vergoed vanuit de basisverzekering. Duurt uw revalidatietraject langer, dan heeft u toestemming van uw verzekeraar nodig om voor vergoeding in aanmerking te komen. U hoeft geen wettelijke eigen bijdrage te betalen. Wel valt de vergoeding vanuit de basisverzekering onder het eigen risico.
  Wilt u exact weten wat uw situatie is? Neem dan contact op met uw zorgverzekeraar. Lees ook de informatie op de pagina Revalidatie regelen.

  Bijkomende kosten

  Sommige kosten vallen niet onder de vergoeding en moet u dus zelf betalen. Die kosten kan en mag Careyn dus bij u in rekening brengen.
  Welke bijkomende kosten Careyn De Vier Ambachten bij u in rekening kan brengen leest u hier.

 • Careyn vindt het belangrijk dat haar cliënten meedenken, meepraten en ook meebeslissen over zaken die voor hen belangrijk zijn. Daarom is er in Careyn De Vier Ambachten uiteraard ook een cliëntenraad actief.
  De cliëntenraad vertegenwoordigt de cliënten en komt op voor hun belangen. De raad overlegt zeer regelmatig met de manager. Dit zijn geen vrijblijvende bijeenkomsten. De rechten van een cliëntenraad zijn namelijk in een wet vastgelegd.

  Contact met de cliëntenraad

  Careyn De Vier Ambachten
  Markt 4
  3201 CZ Spijkenisse
  Contactpersoon:
  Jeanine Wolters
  T 06 - 10005382
  j.wolters@careyn.nl