Diëtist: voeding en dieetadvies

Genieten van lekker eten is gezellig én belangrijk om gezond te blijven. De diëtisten van Careyn zijn de deskundigen op het gebied van voeding en gedrag. Zij staan voor u klaar als het gaat om gezond en lekker eten, een voedingsadvies of persoonlijke dieetbegeleiding. En dat alles afgestemd op uw wensen. Omdat goede voeding en dieetadvies altijd maatwerk is.

afbeelding

Careyn wil toegankelijk, 'nabij' zijn. Daarom hebben onze diëtisten spreekuren op tal van locaties. Dat zijn er niet minder dan 88. De eerste afspraak is altijd snel geregeld.
Klik op uw regio voor een overzicht.

Waarom kiezen voor een diëtist van Careyn?

Allround kennis

Onze diëtisten zijn ervaren in dieetbehandeling bij diabetes, hoog cholesterol, hoge bloeddruk en overgewicht. Maar ook ondervoeding/ondergewicht, COPD en maag-darm-leverziekten. En iedere diëtist heeft een eigen aandachtsgebied, zoals bijvoorbeeld sondevoeding, oncologie, Parkinson en voedselallergie.

Samenwerking

Wij hebben overleg met praktijkondersteuners, diabetesverpleeg- en longverpleegkundigen van uw huisarts. Waarom? Omdat wij streven naar een goede samenwerking met alle medische disciplines: fysiotherapeuten, logopedisten, gedragstherapeuten, speciaal verpleegkundigen en (huis)artsen. Samen kunnen we nóg meer. 

Deskundigheid

Careyn voeding en dieetadvies is deskundig te noemen vanwege 3 redenen: 

 1. Wij werken aan de hand van landelijke (multidisciplinaire) richtlijnen;
 2. Wij volgen continue scholing;
 3. Wij staan ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Hiermee voldoen wij aan de wettelijk vastgestelde voorwaarden en is de zorgkwaliteit gewaarborgd.

Een afspraak maken

Maak zelf online een afspraak met één van onze diëtisten. Onze diëtisten beantwoorden al uw vragen over voeding, eetgedrag en gezondheid. Met het nieuwe Cliëntenportaal kan dat op ieder moment van de dag voor de regio's Zuid-Holland en Utrecht Stad. U heeft hiervoor alleen een account nodig. Deze kunt u eenvoudig aanmaken in ons Cliëntenportaal.

Wilt u een afspraak maken in verband met zwangerschapsdiabetes? Bel dan naar Careyn Klantenservice of stuur ons een email via een van onderstaande mailadressen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op voor het maken van een afspraak. Let op: woont u in de regio Zuid-Holland, dan kunt u alleen een afspraak maken met een verwijzing vanuit het Reinier de Graaf Gasthuis.

Wilt u een afspraak maken in verband met een voedselallergie? Bel dan voor regio Zuid-Holland naar Careyn Klantenservice of stuur een email. Voor vragen over voedselallergieën binnen de regio Utrecht Stad verzoeken wij u ons een email te sturen; wij nemen dan telefonisch contact met u op.

Bent u niet mobiel en wilt u een afspraak maken voor een huisbezoek? Bel dan naar de Klantenservice of stuur een email.

Enkele van onze diëtisten aan het woord

afbeelding van Caroline Hendriks

Caroline Hendriks

Diëtist in Zuid-Holland

Ik begeleid mensen met diabetes mellitus, hart- en vaatziekten, over- en ondergewicht en maag- en darmproblemen. Maar ook een vegetariër die wil weten of hij voldoende voedingsstoffen binnen krijgt, komt bij mij op het spreekuur.

afbeelding van Michelle van Oorsouw

Michelle van Oorsouw

Diëtist in Utrecht-Stad

Veel mensen denken bij een diëtist aan een streng dieet en een wijzende vinger naar alles wat niet meer mag, maar ik laat graag zien dat het anders kan.

afbeelding van Janneke Van Leeuwen Brand

Janneke Van Leeuwen Brand

Diëtist in Zuid-Holland

Sinds 2009 werk ik met veel plezier als diëtist. Samen veranderingen maken die bijdragen aan een betere kwaliteit van leven. Daar haal ik mijn voldoening uit. Bij mij kunt u terecht met al uw vragen op het gebied van voeding bij gezondheid en ziekte.

afbeelding van Valerie Loos

Valerie Loos

Diëtist in Utrecht Stad

Eten doen we allemaal, omdat het lekker en gezellig is. Daarnaast speelt voeding een belangrijke rol bij je gezondheid. Ik laat u graag zien dat u zelf uw gezondheid kunt beïnvloeden en verbeteren door uw voeding aan te passen.

afbeelding van Yvon Albers

Yvon Albers

Diëtist in Utrecht Stad

Over voeding bestaan veel waar- en onwaarheden, er is van alles te lezen op het internet en ieder heeft hier zijn of haar eigen ideeën over. Ik help mensen graag hier een weg in te vinden.

afbeelding van Lindey de Jong

Lindey de Jong

Diëtist in Zuid-Holland

Op voedingsgebied is er veel te bereiken bij aanpassingen in het gewicht. Ik ben er om u te helpen bij dit proces. Om te stimuleren, maar soms ook af te remmen, want gedragsverandering is het beste vol te houden met kleine en haalbare stappen. Ik denk graag met u mee om het beste uit uzelf te halen.

afbeelding van Marjolein Den Hartog

Marjolein Den Hartog

Diëtist op de Zuid-Hollandse eilanden

Voeding speelt in ieders leven een rol. Van een eerste levensbehoefte tot sociaal bindmiddel tot medicijn en alles wat daartussen ligt. En zo breed is de interesse voor voeding in mijn leven.

afbeelding van Judith Martis

Judith Martis

Diëtist in Utrecht Stad

Mijn persoonlijke stijl is direct, duidelijk, praktisch, resultaatgericht en aangepast aan elke persoonlijke leefstijl en situatie.

Praktische informatie

 • Iedereen in Nederland krijgt per jaar maximaal drie uur dieetadvisering vergoed. Dat gaat via uw basisverzekering. Goed geregeld dus, maar wat als er meer behandeluren gewenst zijn? Dan worden die vaak via uw aanvullende verzekering vergoed. Kijk in uw polis of neem daarover contact op met uw zorgverzekeraar. Heeft u niet de juiste aanvullende verzekering? Dan kunt u de behandeling natuurlijk ook zelf betalen.
  Klik hier voor meer informatie en onze tarieven.
  Let op: bent u 18 jaar of ouder, dan gaat de behandeling vanuit de basisverzekering ten koste van uw wettelijk eigen risico.

  Careyn heeft overigens met alle zorgverzekeraars een contract. De diëtisten van Careyn zijn bij uw verzekering bekend onder de AGB-code 75750546.

 • Wij ontvangen graag een verwijsbrief van uw huisarts. Veelal staat daarin namelijk informatie die voor de behandeling belangrijk is. CZ, Delta Lloyd, OHRA en De Friesland verzekeringen stellen zo’n verwijzing ook verplicht. Bent u elders verzekerd? Ook dan stellen we een verwijsbrief op prijs, maar kunt ook zónder bij ons terecht.

 • Meer informatie? Afspraak maken? Neem dan contact op met de Careyn Klantenservice:

  E-mail diëtisten:

  NB: de diëtisten in Utrecht West zijn uitsluitend werkzaam voor de bewoners van de zorgcentra Weddesteyn (Woerden), Snavelenburg (Maarssen) en Maria-Oord (Vinkeveen).

 • Bekijk hier het overzicht van onze diëtisten in Utrecht Stad.