VPT - Volledig Pakket Thuis

Veel ouderen willen zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Maar kan dat ook als ze meer hulp nodig hebben? Jazeker. Careyn maakt het mogelijk met het ‘Volledig Pakket Thuis’. Een VPT biedt de voordelen van het zelfstandig wonen in combinatie met zorg en ondersteuning. Het is het beste van beide werelden: thuis blijven wonen, met de complete zorgverlening van Careyn.

VPT in de wijk

Voor wie is het Volledig Pakket Thuis een uitkomst?

Komt u in aanmerking voor langdurig verblijf in een verpleeghuis maar wilt u toch liever zelfstandig blijven wonen? Kan dat op een verantwoorde en veilige manier? Dan is een Volledig Pakket Thuis (VPT) iets voor u. We doen er alles aan om u op een prettige manier in uw eigen huis te laten wonen. Juist niet alleen met zorg maar met alle aandacht voor uw welzijn. Door het aanbrengen van dagstructuur bijvoorbeeld. Of in het ondersteunen bij huishoudelijke werkzaamheden. En waar mogelijk zetten we ook technologie in om langer veilig en verantwoord thuis te kunnen blijven wonen.

Natuurlijk betrekken we daar ook uw naasten bij. Gezamenlijk kijken we naar wat wel en niet mogelijk is. Wel zo fijn omdat het belangrijk is dat een VPT ook echt bij uw situatie past.

Waar biedt Careyn het Volledig Pakket Thuis?

Een Volledig Pakket Thuis kan in een ouderencomplex óf gewoon thuis geleverd worden. Careyn biedt het VPT bijvoorbeeld in wooncomplexen in Spijkenisse, Rozenburg en Woerden. Vaak is dan dus toch een verhuizing noodzakelijk.
Maar sinds februari 2023 levert Careyn ook ‘VPT in de wijk’. U hoeft dan niet te verhuizen, want Careyn komt bij u thuis met het ‘volledig pakket’. Lees er meer over in de folder of bekijk onderaan deze pagina de heldere video. Deze explainer kunt u ook op Youtube bekijken.

Waar is 'VPT in de wijk' mogelijk?
Begin 2023 is Careyn gestart met vijf VPT-teams. Inmiddels zijn er al veel meer teams actief:

 • Provincie Zuid Holland: Brielle, Rozenburg, Hellevoetsluis, Maassluis, Schiedam, Westland/Wateringen en De Lier/Maasdijk
 • Gemeente Utrecht: in Vleuten, De Meern en de wijken Overvecht, Ondiep/Binnenstad, Rivierenwijk/Dichterswijk, Oost/Noordoost en Hoograven.
 • Overig Provincie Utrecht: Maarssen, Woerden, Mijdrecht en Abcoude.

Woont u in een van bovenstaande plaatsen of wijken en heeft u interesse in een VPT bij u thuis? Heeft u een Wlz-indicatie of komt u daarvoor in aanmerking? Neem dan contact op met Careyn Klantenservice via 088 – 123 99 88. Als u de medewerker aan de lijn krijgt kunt u vragen om doorverbonden te worden met de afdeling zorgbemiddeling in uw regio. Zij helpen u graag verder.

Buiten bovengenoemde plaatsen is een VPT bij u thuis op dit moment helaas nog niet mogelijk. Het is wel de intentie van Careyn om het werkgebied snel verder uit te breiden.

Waaruit bestaat een Volledig Pakket Thuis?

Afhankelijk van uw situatie kan een VPT bestaan uit:

 • Dagstructuur en begeleiding
 • Ondersteuning bij huishoudelijke werkzaamheden
 • Dagbesteding
 • Persoonlijke verzorging en verpleging
 • Alarmering
 • Maaltijdvergoeding

Wat zit er niet in het Volledig Pakket Thuis?

 • Algemene huisartsenzorg, tandheelkundige zorg en geneesmiddelen;
 • Woonlasten en alles wat daarmee samenhangt (huur, energie, belastingen, verzekeringen en voorzieningen in een woning zoals telefoon en televisie);
 • Rolstoelen en aanpassingen aan de woning.

Een VPT regelen

Het ‘volledig pakket thuis’ (vpt) is een 'pakket zorg' voor mensen met een indicatie voor de Wet langdurige zorg (Wlz). Het vpt is een zogenaamde leveringsvorm: de manier waarop u de zorg ontvangt. Bij een vpt blijft u thuis wonen of verhuist u naar een beschermde omgeving, zoals een aanleunwoning.

Omdat VPT een leveringsvorm is, verschilt de procedure nauwelijks van het aanvragen van zorg in een zorgcentrum. U leest er hier meer over.

Meer informatie