Careyn Blankenburg

We heten u van harte welkom bij Careyn Blankenburg in Rozenburg. In de 40 ruim opgezette en verzorgde appartementen kan Careyn de beste zorg leveren. Dat u zich thuisvoelt, daar doen wij het voor. Samen kijken onze zorgmedewerkers - met uw familie - naar wat u belangrijk vindt en hoe u zelfstandig en veerkrachtig blijft.

Neem contact op

Careyn Blankenburg
Blankenburg 4
3181 BC Rozenburg

088 - 123 99 88

Routebeschrijving
afbeelding van Careyn Blankenburg

We blijven het benadrukken: Careyn Blankenburg is geen zorgcentrum. U woont er volledig zelfstandig en huurt van wooncorporatie Ressort Wonen. Daarom is het ook nodig om u bij Ressort Wonen in te schrijven. Maar u kunt ook niet zomaar in Careyn Blankenburg terecht. U moet wel afhankelijk zijn van zorg. Die zorg wordt dan door Careyn geleverd.

Voor wie is Careyn Blankenburg?

Het wonen in Careyn Blankenburg is vooral bedoeld voor mensen die intensieve zorg nodig hebben. U heeft dan ook een Wlz-indicatie voor verpleeghuiszorg (zorgprofiel VV4) nodig. Maar omdat die verpleeghuiszorg bij u thuis geleverd wordt, noemen we dat een 'volledig pakket thuis' of 'vpt'. U krijgt dan dezelfde zorg als in een zorgcentrum (en dus bijvoorbeeld ook de maaltijden), maar voor de rest blijft u zelfstandig wonen. U betaalt bijvoorbeeld gewoon huur en ook gezonde partners kunnen meeverhuizen. Wel zo fijn.

Drie redenen om voor Blankenburg te kiezen

Voorzieningen
Op de begane grond vindt u het Veerhuis. Een ontmoetingsplek. Geniet van een kopje koffie, lunch of warme maaltijd. Ook kunt u deelnemen aan allerlei activiteiten. En voor bewoners met wijkverpleging: in het gezondheidscentrum treft u onder meer de huisarts, apotheek, diëtiste en fysiotherapeut. Alle zorg in een compact wooncentrum.

Activiteiten en welzijn
Het zorgteam organiseert activiteiten tegen een kleine vergoeding voor de bewoners van Zorgcentrum Blankenburg in Rozenburg. Maar ook voor andere mensen uit Rozenburg. Zo ontstaan de mooiste ontmoetingen. 

Mantelzorgers
We betrekken uw familie zo veel mogelijk bij het dagelijks leven: boodschappen doen, koffie drinken of samen de was doen. Daarbij is de gezelligheid natuurlijk erg belangrijk. We zien dat mantelzorgers het waarderen als ze zo betrokken blijven in de zorg.

Goed om te weten

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandCareyn Blankenburg is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
afbeelding Zorgkaartnederland Zorgcentrum
Anonieme review
Ik ben overal tevreden mee, omdat ik alles nog zelf kan doen.

Praktische informatie

 • De zorg die de zorgcentra van Careyn leveren moet zo goed mogelijk aansluiten bij uw situatie. Om die 'match' te kunnen maken kijken we naar uw zorgprofiel. Er is een helder overzicht waarop staat met welke zorgprofiel u bij welke Careyn-locatie u terecht kunt. U kunt het hier downloaden.
  Let op: per locatie kunnen aanvullende verblijfscriteria gelden.

  Careyn bepaalt niet zelf welk zorgprofiel u heeft. Dat gebeurt bij het Centrum Indicatiestelling Zorg en is onderdeel van uw Wlz-indicatie. U leest daar meer over onder het kopje 'Zorg regelen'.

 • Heeft u intensieve zorg nodig, dan kunt u bij het Centrum Indicatiestelling Zorg een aanvraag indienen voor verpleeghuiszorg. De huisarts of bijvoorbeeld onze wijkverpleegkundige kan u daarbij ondersteunen. Ook kunt u hulp inroepen van de Cliëntondersteuner Wlz.

  Het CIZ zal naar uw situatie kijken. Als deze voldoet aan een aantal voorwaarden krijgt u een zogenaamde ‘Wlz-indicatie’. Met die indicatie heeft u recht op verpleeghuiszorg. Maar let op: geef bij het CIZ aan dat het gaat om een zogenaamde 'VPT'. Dat staat voor 'Volledig Pakket Thuis'. Lees er hier meer over. Careyn Blankenburg is namelijk géén zorgcentrum. U krijgt de zorg van Careyn, maar u woont verder zelfstandig en huurt uw appartement van Ressort Wonen.

  In uw Wlz-indicatiue geeft het CIZ ook een zorgprofiel aan. Dat is belangrijk. Het zorgprofiel zegt namelijk iets over de aard, inhoud en omvang van de benodigde zorg. Er wordt dus goed gekeken welke zorg u precies nodig heeft. Onder het kopje 'Voor wie' leest u of u met uw zorgprofiel bij Careyn Blankenburg terecht kunt. Is dat het geval, dan kunt u contact opnemen met onze afdeling 'zorgbemiddeling'. Zij ondersteunen u bij de verdere procedure. Contact opnemen kan met onderstaand formulier. Maar natuurlijk: u kunt ook altijd even met Careyn Blankenburg of Careyn Klantenservice bellen.

  Meer informatie leest u ook op de pagina 'Een Volledig Pakket Thuis regelen'.

 • Verpleeghuiszorg is dure zorg. Voor veel mensen zou dat niet te betalen zijn. Daarom hebben we het in Nederland zo geregeld dat iedereen recht heeft op deze zorg. Afgezien van een eigen bijdrage hoeft u die zorg dan ook niet zelf te betalen. De financiering is geregeld via de Wet langdurige zorg (Wlz). 

  Eigen bijdrage

  U betaalt dus wel een eigen bijdrage. Die eigen bijdrage wordt door het CAK berekend. Meer informatie vindt u ook op de website www.regelhulp.nl.

  Bijkomende kosten

  Sommige kosten vallen niet onder de Wlz-vergoeding en moet u dus zelf betalen. 
  Welke bijkomende kosten Careyn Blankenburg bij u in rekening kan brengen leest u hier.