Careyn De Plantage

Careyn De Plantage: een gezellig en gemoedelijk zorgcentrum in Brielle. Dicht tegen het historisch stadscentrum aan. En met een actief verenigingsleven op het gebied van muziek, creativiteit en spellen. Een bekend verpleeghuis op Voorne Putten waar de diverse doelgroepen samen voor een fijne sfeer zorgen. Welkom!

Neem contact op

Careyn De Plantage
Plantageweg 4
3232 LE Brielle

0181 - 47 60 00

Routebeschrijving
afbeelding van Careyn De Plantage

De beste zorg in de Plantage

Careyn Zorgcentrum De Plantage in Brielle kent zeven afdelingen verdeeld over drie sectoren. Daarom kunnen verschillende doelgroepen hier terecht: cliënten met psychogeriatrische aandoeningen (b.v. dementie of Alzheimer), ouderen met een lichamelijke beperking of handicap en bewoners met een Niet Aangeboren Hersenafwijking (NAH). De Plantage is dan ook aangesloten bij het Landelijke Expertisenetwerk NAH.

Zelfstandigheid staat centraal in dit zorgcentrum. Ons team stelt samen met cliënt en familie een zorgleefplan op. Dit team bestaat onder meer uit artsen, verzorgenden, fysiotherapeuten en psychologen. Er wordt gekeken vanuit de mogelijkheden, behoeften en leefgewoontes. Waarom? Omdat er zo een optimale combinatie wordt gemaakt tussen de nodige verzorging en gewenste zelfstandigheid.

Aangenaam, uw zorgcentrum in Brielle

De Plantage in Brielle is een levendig en energiek zorgcentrum. Er zijn dagactiviteiten als broodbakken en kaarsen maken in ons Activiteitencentrum ‘t Akcent. Maar er worden ook uitstapjes georganiseerd. De meer dan 200 lokale vrijwilligers spelen hierin een grote rol. Daarom is de binding met Brielle ook zo groot.

Dit zorgcentrum voorziet u van alle gemakken zoals een restaurant, kapsalon en pedicure. Wij doen er alles aan dat onze cliënten het leven zoveel mogelijk voortzetten als dat zij gewend zijn. Hoe we dit doen? Door het samenspel tussen cliënt, familie en zorg een belangrijke plek te geven.

Even binnenkijken:

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandCareyn De Plantage is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
afbeelding Zorgkaartnederland Zorgcentrum
Anonieme review
"We zijn zeer tevreden, ze zijn erg lief en zorgzaam"
afbeelding De Plantage Brielle2

Praktische informatie

 • De zorg die de zorgcentra van Careyn leveren moet zo goed mogelijk aansluiten bij uw situatie. Om die 'match' te kunnen maken kijken we naar uw zorgprofiel. Er is een helder overzicht waarop staat met welke zorgprofiel u bij welke Careyn-locatie u terecht kunt. U kunt het hier downloaden.
  Let op: per locatie kunnen aanvullende verblijfscriteria gelden.

  Careyn bepaalt niet zelf welk zorgprofiel u heeft. Dat gebeurt bij het Centrum Indicatiestelling Zorg en is onderdeel van uw Wlz-indicatie. U leest daar meer over onder het kopje 'Zorg regelen'.

   

 • Heeft u intensieve zorg nodig en kunt u niet meer thuis blijven wonen, dan kunt u bij het Centrum Indicatiestelling Zorg een aanvraag indienen voor verpleeghuiszorg. De huisarts of bijvoorbeeld onze wijkverpleegkundige kan u daarbij ondersteunen. Ook kunt u hulp inroepen van de Cliëntondersteuner Wlz.

  Het CIZ zal naar uw situatie kijken. Als deze voldoet aan een aantal voorwaarden krijgt u een zogenaamde ‘Wlz-indicatie’. Met die indicatie heeft u recht op verpleeghuiszorg. Daarin geeft het CIZ ook een zorgprofiel aan. Het zorgprofiel zegt iets over de aard, inhoud en omvang van de benodigde zorg. Er wordt dus goed gekeken welke zorg u precies nodig heeft. Onder het kopje 'Voor wie' leest u of u met uw zorgprofiel bij De Plantage terecht kunt. Is dat het geval, dan kunt u contact opnemen met onze afdeling 'zorgbemiddeling'. Zij ondersteunen u bij de verdere procedure. Contact opnemen kan met onderstaand formulier. Maar natuurlijk: u kunt ook altijd even met Careyn De Plantage of Careyn Klantenservice bellen.

  Meer informatie leest u ook op de pagina 'Verpleeghuizorg regelen'.

 • Verpleeghuiszorg is dure zorg. Voor veel mensen zou dat niet te betalen zijn. Daarom hebben we het in Nederland zo geregeld dat iedereen recht heeft op deze zorg. Afgezien van een eigen bijdrage hoeft u die zorg dan ook niet zelf te betalen. De financiering is geregeld via de Wet langdurige zorg (Wlz). 

  Eigen bijdrage

  U betaalt dus wel een eigen bijdrage. Die eigen bijdrage wordt door het CAK berekend. Meer informatie vindt u ook op de website www.regelhulp.nl.

  Bijkomende kosten

  Sommige kosten vallen niet onder de Wlz-vergoeding en moet u dus zelf betalen. Uw abonnementskosten voor televisie in uw appartement bijvoorbeeld. Die kosten kan en mag Careyn dan bij u in rekening brengen.
  Welke bijkomende kosten Careyn De Plantage bij u in rekening kan brengen leest u hier.

 • Helaas geldt voor veel verpleeghuizen een wachttijd. Dat is in heel Nederland zo. Kunt u nog niet direct terecht bij het huis van uw voorkeur, dan volgt plaatsing op een wachtlijst. U krijgt dan een bepaalde ‘wachtstatus’. Als uw situatie bijvoorbeeld zorgelijk is, dan zal gekeken worden hoe en waar u snel opgenomen kunt worden. U leest er hier meer over.

  Careyn publiceert maandelijks een overzicht van de wachttijden bij haar zorglocaties. U kunt het overzicht voor onze locaties in Zuid-Holland hier downloaden.

 • Binnen Careyn de Plantage willen wij er voor zorgen dat u uw leven zoveel mogelijk kunt voortzetten zoals u dat gewend was. Om dit te bereiken is een goed samenspel tussen u, uw familie en de professionele zorgverleners belangrijk. Zo mogelijk geven we uw familie/mantelzorger dan ook een belangrijke plek bij de invulling van uw dagactiviteiten.

 • Careyn ziet vrijwilligerswerk als een onmisbare schakel in de zorg voor ouderen in onze samenleving. Zij leveren een meer dan waardevolle bijdrage aan de zorg en het welzijn van onze cliënten en bewoners.

  Bij Careyn De Plantage zijn zo'n 200 vrijwilligers actief. Daar zijn we trots op. De vrijwilligers ondersteunen de vaste medewerkers bij de activiteiten van de verenigingen, de afdeling, de winkel en het busvervoer.

  Lees ook de folder 'Vrijwilligers, onmisbaar bij onze zorg. Doet u ook mee?' Deze kunt u hier downloaden.

 • Careyn vindt het belangrijk dat haar cliënten meedenken, meepraten en ook meebeslissen over zaken die voor hen belangrijk zijn. Daarom is er in Careyn De Plantage uiteraard ook een cliëntenraad actief.
  De cliëntenraad vertegenwoordigt de cliënten ('bewoners') en komt op voor hun belangen. De raad overlegt zeer regelmatig met de manager. Dit zijn geen vrijblijvende bijeenkomsten. De rechten van een cliëntenraad zijn namelijk in een wet vastgelegd.

  Contact met de cliëntenraad

  Careyn De Plantage
  Plantageweg 4
  3232 LE Brielle
  Contactpersoon:
  Jeanine Wolters
  T 0181 - 476000
  j.wolters@careyn.nl

 • Een opname is heel ingrijpend. Weg uit de vertrouwde omgeving, weg bij alles waar men aan is gehecht. Natuurlijk proberen de medewerkers en vrijwilligers er een 'thuis' van te maken. Maar dat is soms niet eenvoudig. Voor veel extra dingen is amper geld. Het is daarom belangrijk dat er vriendenstichtingen zijn. Dat zijn ware vrienden van het verpleeghuis die voor iets extra's kunnen zorgen.

  De Stichting Vrienden van de Plantage probeert geld en andere middelen te werven voor recreatie, ontspanning en het welzijn van  de bewoners van de Plantage. Als extra aanvulling dus op de verzorging die het verpleeghuis biedt. Voor een extra 'thuisgevoel'.

  Voor informatie of een donatie bezoekt u de website: www.svvdp.nl