Careyn maakt gebruik van cookies om onze content beter op uw voorkeuren af te kunnen stemmen.

Akkoord Lees meer
 

Careyn Rosendael

We heten u van harte welkom bij Careyn Rosendael. Hier kunnen mensen met verschillende zorgbehoeftes prettig wonen en leven.

  • Contact
  • Careyn Rosendael
    Indusdreef 5
    3564 GV Utrecht

    Telefoonnummer: 030 - 2588788
Rosendael_08.JPG
  • Route


Ligging

In Utrecht Noord in de wijk Overvecht staat verpleeghuis Careyn Rosendael. Het is omgeven door het 'Park de Gagel', en voorzien van twee prachtige binnentuinen. Het zorgcentrum is vernoemd naar een hofstede wat later een 'buiten' werd aan de Vecht uit 1670. De voormalige toegangspoort aan de Vecht is hiervan het overgebleven bewijs.

Rosendael: Samen zorgdragen voor een prettige leefomgeving

Huisvesting

Careyn Rosendael heeft 180 bewoners. Zij wonen in één- of tweepersoonskamers. De bewoners delen met een aantal medebewoners één douche/toiletruimte.

Zorg en wonen

Rosendael is gespecialiseerd in complexe behandeling, reactivering en verpleging en verzorging. Naast 24-uurs verpleeghuiszorg is er speciale zorg gericht op herstel en dagbehandeling mogelijk. Speciaal voor Marokkaanse bewoners is er de verpleegunit Amana. Careyn Rosendael staat open voor alle geloofs- en levensovertuigingen. Careyn werkt er actief aan dat iedereen zich thuis en erkend voelt.

Er is een helder overzicht waarop staat met welke zorgprofiel u bij welke Careyn-locatie u terecht kunt. Let op: per locatie kunnen aanvullende verblijfscriteria gelden. Lees er hier meer over.

Dagbegeleiding

U kunt in Careyn Rosendael ook overdag terecht. De afdeling dagbegeleiding biedt thuiswonende cliënten enkele dagen per week begeleiding.
De programma-overzichten van ons activiteitencentrum:

Foto-impressie

 

Voorzieningen en activiteiten

Voor bewoners en bezoekers zijn er diverse voorzieningen zoals 't Winkeltje, een kapper, de computerhoek en het restaurant 'Nr. 5'. Dit restaurant is ook toegankelijk voor wijkbewoners. 
Daarnaast is er een kapel, die altijd open en vrij toegankelijk is.  Wanneer u behoefte heeft aan een luisterend oor of een gesprek over grote of kleine levensvragen kunt u een beroep doen op een van onze geestelijke verzorgers.

Actief zijn, op een wijze die bij u past, is het uitgangspunt van de afdeling dagbesteding. We organiseren allerlei activiteiten waar u naar eigen keuze aan kunt deelnemen. Een paar voorbeelden zijn: creatieve workshops, zangkoor, beautysalon, handwerken, filmavond, kaart- en spelmiddag. Ook gaan we er regelmatig op uit, organiseren concerten en optredens met artiesten. Klik hier voor het meest recente bulletin 'Activiteitencentrum Rosendael'.

Ook wijkbewoners zijn van harte welkom in ons Activiteitencentrum!

Ook wijkbewoners zijn van harte welkom in ons Activiteitencentrum. Wij hebben een activiteitenprogramma opgezet voor elke dag van de week; niemand hoeft bij ons alleen te zijn.

De programma-overzichten:

Bijzondere activiteiten

Laatste vrijdag van de maand: 'Uit eten in eigen huis' (informatie via het restaurant)

Thuis voelen

Careyn streeft ernaar dat mensen zich waar dan ook thuis kunnen voelen. We willen recht doen aan de klant als persoon. Ervaringen die in zijn of haar leven belangrijk zijn, zijn dat ook voor ons. Samen met de klant en zijn of haar familie willen we zorgdragen voor een prettige leefomgeving. De familie en gasten zijn altijd welkom.

Huisregels

Om een veilige woon- en werkomgeving te garanderen heeft iedere locatie van Careyn huisregels opgesteld. Deze huisregels gelden voor bewoners, bezoekers, medewerkers en vrijwilligers. Klik hier voor de folder.

Kosten

Wonen en zorg in Careyn Rosendael vallen onder de Wet Langdurige zorg (Wlz). Het zorgkantoor is verantwoordelijk voor de uitvoering ervan. U heeft een indicatie nodig van het CIZ om te kunnen wonen in onze locaties. Het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) bepaalt of u zorg uit de Wet langdurige zorg nodig heeft. Deze wet vergoedt vanaf 1 januari 2015 de zorg voor mensen die de hele dag toezicht en zorg dichtbij nodig hebben. Bijvoorbeeld ouderen met ernstige dementie, mensen met een ernstige verstandelijke, lichamelijke of zintuiglijke beperking, en mensen met een ernstige psychische stoornis.

U kunt zelf een indicatie regelen of via uw huisarts of wijkverpleegkundige.

Wel brengen we kosten in rekening voor onder andere het wassen van kleding, activiteiten, en kosten bij het gebruik van telefoon en internet. Klik hier voor een overzicht.

Meer informatie over inschrijven en indicatie

Wilt u meer informatie over verpleeghuis Careyn Rosendael of het aanvragen van een indicatie? Neem dan contact op met de medewerkers van Careyn Klantenservice.

Klik hier voor meer informatie over Middelhoek, centrum voor deeltijdzorg.

Amana

Careyn Rosendael heeft een speciale afdeling voor ouderen met een islamitische geloofsovertuiging. Meer informatie: klik hier.

Cliëntenraad

De Cliëntenraad Rosendael vertegenwoordigt de bewoners van Rosendael.
Dit doet de raad door te praten met de bewoners en de zorgmanager. De cliëntenraad adviseert gevraagd en ongevraagd over onderwerpen die alle bewoners aangaan.
Bekijk hier de folder van de Cliëntenraad Rosendael

Nieuwe leden gezocht

De cliëntenraad heeft nu drie leden en zoekt meerdere nieuwe leden zodat ze zich nog meer kan inzetten voor de bewoners van Rosendael. Wie kunnen lid worden? Bewoners van Rosendael, familieleden van bewoners, vrijwilligers en mensen uit de wijk Overvecht die de bewoners een warm hart toedragen en het leuk vinden om voor de belangen van de bewoners op te komen.

Als u belangstelling heeft of meer informatie wilt over hoe een cliëntenraad werkt, neem dan contact op met Ginelle Bekker, telefoon 06 82797438, of email g.bekker@careyn.nl.

Meer algemene informatie over de cliëntenraden bij Careyn? Klik hier.

 

 

 

Diensten

Vrijwilligers

Bij Careyn werken er naast medewerkers ook veel vrijwilligers. Deze vrijwilligers leveren een waardevolle bijdrage aan de zorg en het welzijn van de klanten.
Bij Careyn Rosendael zijn veel vrijwilligers actief. Zij ondersteunen de vaste medewerker onder andere bij de activiteiten, maar zijn er ook om met bewoners te gaan wandelen, een boodschapje te halen of gewoon om een praatje mee te maken. Wanneer u zich als vrijwilliger bij Careyn Rosendael wilt inzetten bent u van harte welkom. Lees hier meer over de mogelijkheden van vrijwilliger zijn bij Careyn. Wij ontmoeten u graag tijdens een kennismakingsgesprek.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlCareyn Rosendael is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Deel deze pagina:

Contact

Utrecht Toegankelijk

Banner Utrecht Toegankelijk