Revalidatie

Als u een ongeval of een medische ingreep gehad heeft, kan het zijn dat u revalidatie nodig heeft. Careyn revalidatie is er speciaal voor mensen die vanwege hun leeftijd of vanwege chronische ziekte(n) een aangepaste revalidatieomgeving nodig hebben. Een omgeving waarin goed wordt ondersteund tijdens uw herstel. En waarin professionals werken die zorgen dat u uiteindelijk zoveel mogelijk weer zelf kan doen. Careyn heeft één gespecialiseerd revalidatiecentrum. Daarnaast zijn er afdelingen voor geriatrische revalidatie in een aantal zorgcentra.

afbeelding

Welke zorg is er er allemaal in het Careyn revalidatiecentrum?

In een revalidatiecentrum leert u omgaan met beperkingen. Voor als u bijvoorbeeld niet goed meer kunt lopen. En wanneer u een rolstoel, rollator of een ander hulpmiddel nodig heeft, leren wij u ook hiermee omgaan. 

We pakken dit als volgt aan: we kijken eerst goed naar de omstandigheden en daarna wordt er een programma op maat gemaakt voor u. Het doel? De terugkeer naar uw eigen woning, eventueel met enkele aanpassingen of met bijvoorbeeld thuiszorg. Mocht dat uiteindelijk niet haalbaar zijn, dan kunt u verhuizen naar bijvoorbeeld een zorgcentrum of aanleunwoning.

 

Voor wie? 

We spreken van 'Geriatrische revalidatiezorg'. Dat is bedoeld voor kwetsbare ouderen. We helpen u terugkeren naar de thuissituatie. Zo blijft u zo goed mogelijk deelnemen aan het maatschappelijk leven. Dat vinden we bij Careyn belangrijk.

Careyn heeft met alle verzekeraars contracten afgesloten voor geriatrische revalidatie (GRZ). Daarop is één uitzondering: wij hebben geen contract met verzekeraar Caresq en kunnen dan ook helaas geen Caresq-verzekerden opnemen.

Waar kunt u revalideren

Praktische informatie

  • Voor geriatrische revalidatie heeft u altijd een doorverwijzing nodig van uw huisarts of medisch specialist. Daarop is één uitzondering: heeft u al een Wlz-indicatie en verblijft u in een zorgcentrum, dan is vergoeding via de zorgverzekeraar niet mogelijk. Voor revalidatiezorg kan het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ) dan een indicatie afgeven voor zorgprofiel 9b VV.

    Lees hier mee over het regelen van geriatrische revalidatie.

  • Uw revalidatie wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. Het is wel belangrijk om zelf van tevoren bij uw verzekering te controleren of de zorg volledig wordt vergoed. Lees er hier meer over. U vindt daar ook een overzicht met gecontracteerde verzekeraars.

    Wilt u meer weten over revalidatie bij Careyn? Neem dan contact op met onze Klantenservice via 088-123 99 88. Of bel direct naar één van de locaties van Careyn bij u in de buurt.