Resultaten (11)

afbeelding horende bij nieuwsbericht Milieu-certificaat voor 28 zorglocaties van Careyn

Milieu-certificaat voor 28 zorglocaties van Careyn

11 juli 2024

In 2020 behaalden negen Careyn-locaties niveau zilver van de Milieuthermometer Zorg. Vandaag is niet alleen bekend geworden dat zij die status behouden, maar ook dat daarnaast nog eens 19 zorglocaties het bronzen certificaat krijgen uitgereikt. Dat zet Careyn nu volledig op de kaart als koploper duurzaamheid in de VVT-zorg.

afbeelding horende bij nieuwsbericht Medewerkers Careyn gaan met elkaar energie en kosten besparen

Medewerkers Careyn gaan met elkaar energie en kosten besparen

06 oktober 2023

Op maandag 9 oktober start in heel Nederland de campagne ‘Zorg voor Energie’. Niet minder dan 220 zorgorganisaties gaan dan een week lang de eigen medewerkers vragen om actief bij te dragen aan energiebesparingen. Tegelijk wordt ook het bewustzijn rond energieverspilling versterkt. Ook Careyn heeft zich bij de campagne aangesloten.

afbeelding horende bij nieuwsbericht Careyn behoudt opnieuw het zilveren certificaat Milieuthermometer Zorg

Careyn behoudt opnieuw het zilveren certificaat Milieuthermometer Zorg

02 juni 2023

Careyn behaalde in 2020 voor negen zorglocaties het zilveren certificaat van de Milieuthermometer Zorg. Zo’n certificaat geldt voor drie jaar, maar er vindt dan wel jaarlijks een audit plaats. Dat gebeurde onlangs, nu met verscherpte normen. Net als bij de audit over het jaar 2021 wist Careyn ruimschoots aan alle criteria te voldoen. Een mooie beloning voor de vele inspanningen op het gebied van duurzaamheid.

afbeelding horende bij nieuwsbericht Neem een kijkje bij duurzaam Careyn

Neem een kijkje bij duurzaam Careyn

12 mei 2023

Bekijk tientallen verduurzamingsmaatregelen van dichtbij

afbeelding horende bij nieuwsbericht Careyn en woningcorporatie vinden elkaar in verduurzaming

Careyn en woningcorporatie vinden elkaar in verduurzaming

20 maart 2023

Careyn en woningcorporatie Mitros* proberen beiden hun vastgoed te verduurzamen. Daarin hebben ze meer aan elkaar dan zij aanvankelijk dachten. Dat bleek toen Careyn en de woningcorporatie toenadering zochten over de door Careyn gehuurde zorglocaties. Nu werken ze schouder aan schouder om hun ambities te verwezenlijken. En dat werd ook in de vastgoedsector opgemerkt.

afbeelding horende bij nieuwsbericht Careyn Bernissesteyn kiest voor milieuvriendelijke verwerking incontinentiemateriaal

Careyn Bernissesteyn kiest voor milieuvriendelijke verwerking incontinentiemateriaal

17 november 2022

Sinds kort wordt het afval van incontinentiemateriaal van Careyn Bernissesteyn in Zuidland niet meer verbrand. In plaats daarvan gaat het naar een nieuwe, hypermoderne centrale. Daar wordt al het inco-materiaal gerecycled. Zo wordt er iets nuttigs mee gedaan en nog belangrijker: deze manier van verwerking is vele malen beter voor het milieu.

afbeelding horende bij nieuwsbericht 150 e-bikes voor wijkteams Careyn

150 e-bikes voor wijkteams Careyn

26 oktober 2022

‘Mooie e-bikes, fijn om door de wijk te fietsen en de frisse lucht in te ademen’. Dat is slechts een van de enthousiaste reacties op de nieuwe e-bikes die de afgelopen weken zijn afgeleverd bij verschillende Careyn wijkteams.

afbeelding horende bij nieuwsbericht Careyn staat voor duurzame zorg

Careyn staat voor duurzame zorg

10 oktober 2022

Maandag 10 t/m vrijdag 14 oktober staat in het teken van de landelijke campagne ‘Duurzame Zorg. Daar wordt iedereen toch beter van?’ Careyn heeft dit initiatief met veel enthousiasme omarmd. Want elke kuub gas en kilowatt elektra die we besparen, scheelt de zorg geld én draagt bij aan een lagere CO2 uitstoot.

afbeelding horende bij nieuwsbericht Careyn zet vaart achter verduurzaming zorgcentra Rijnmond

Careyn zet vaart achter verduurzaming zorgcentra Rijnmond

22 juni 2022

Zes zorgcentra van Careyn in de regio Rijnmond gaan werken aan het behalen van niveau brons van de Milieuthermometer Zorg in 2023. Op donderdag 16 juni heeft Careyn daarover afspraken gemaakt in het convenant ‘verduurzaming zorg’. Eerder behaalde Careyn voor negen andere zorgcentra niveau zilver.

afbeelding horende bij nieuwsbericht Careyn continueert zilveren certificaat Milieuthermometer Zorg

Careyn continueert zilveren certificaat Milieuthermometer Zorg

02 mei 2022

Nederland is op weg naar een nieuwe, duurzame economie en Careyn draagt daar zeker haar steentje aan bij. Zo sloot zij al in 2016 aan bij de 'Green Deal' en behaalden ze in 2020 voor negen locaties niveau zilver van de Milieuthermometer Zorg. Na het jaarlijks controlebezoek is geconstateerd dat Careyn nog steeds glansrijk voldoet aan de voorwaarden voor dat keurmerk. Careyn behoudt dus het 'zilveren certificaat'.

afbeelding horende bij nieuwsbericht Zonnepanelen op daken Zorgcentrum de Ark, Hart van Groenewoud en Maria-Oord

Zonnepanelen op daken Zorgcentrum de Ark, Hart van Groenewoud en Maria-Oord

20 april 2022

Na Nieuw Tamarinde in Utrecht zijn nu ook de daken van de zorgcentra De Ark in Wateringen, Hart van Groenewoud in Spijkenisse en de huurwoningen van Maria-Oord in Vinkeveen volgelegd met zonnepanelen. Daarmee wordt ruim 165.000 kWh groene stroom opgewekt. Dat is ongeveer net zoveel als het jaarverbruik van bijna 47 gezinnen. Goed voor het milieu, goed voor Careyn.